Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]WoW Free 2 Play?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom .

Ja tez chwilowo nie gram , odepchnely mnie te daily , ale tez z uwagi na moj komputer murzynski . ;D

Mi sie wydaje, ze Blizz tym własnie krokiem chciał zagrzymac graczy , chciał aby ludzie mieli zajecie na kilka miesiecy . Coz, wyszło jak wyszło..

No dlatego napisałem, że "sztucznie próbował zmusić, ludzi do przesiadywania przed kompem" , ale co mi z tego jak więcej nie mam czasu grać?skoro cały czas wolny mi daily zajmowały ?? gdzie tu logika?? a w Du*** .

Czasami mi się wydaje, że oni sądzą , że ludzie to "siedzą na fotelu, i kupę walą" - za przeproszeniem

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Wkoncu to MMO , ale przesadzili z tym i to grubo .

czasami się zastawiam czy to nadal mmo :P właśnie przez to daily :P mmo mi się kojarzy z co-op'em (tak jakby) ;D , że trzeba coś razem robić , żeby coś osiągnąć ;d

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Problem w tym nie wiem czy zauważyliście, ale od WOTLK zaczął się straszny proces casualizacji gry. Gra od WOTLK jest łatwiejsza, bo nie musisz robić questów na mounty czy fly forma druida. Co z tego że w MoP dodali hard mody jak w Ulduar, skoro praktycznie już prawie każda lepsza gildia, jest ubrana w itemy z raidów? Ewentualnie z profek już na starcie dodatku, można trochę epiców zgarnąć wiecie, jakieś ringi itp.

Z drugiej strony... Ten motyw z daily questami to głupota, dlaczego? W jeden dzień będę mógł iść porobić z rana daily w Argent Tournament. (Moja ulubiona miejscówka) Potem iść porobić daily w Pandarii czy w Molten Front po achievy. Gdzie tu logika? Mnie się wydaje, że Blizzard myśli że w WoWa grają tylko nerdy, co nie mają co zrobić z swoim czasem. Ja gram na privach od patcha 1.6.0 i jak widzę coraz to nowsze zmiany, które ułatwiają grę. To zastanawiam się, czy jest sens robić update konta soon?

Opublikowano

I tu jest doskonałe pytanie.

W CATA to już kompletnie udowodnili, że nie ma miejsca dla ludzi którzy nie są casualami lub nerdami. Hardkorowi gracze opuszczają Azeroth, wspominając często czasy pre TBC lub samo TBC. Na Manaflask jest pełno takich wspomnień od członków dawnego Nihilum czy Ensidii.

w sumie nie dziwne też, że Paragon nie jest już hardkorową gildią PvE. Zmienili podejście na 10 many, ponieważ wielu ludzi od nich odeszło z WoWa.

Opublikowano

wspominając często czasy pre TBC lub samo TBC.

TBC, czasy potęgi WoW'a ;]

Cata? cata jeszcze ujdzie , T11 był fajny, T12 mi się nie podobał jak to był main content, ale jak weszedł DS... to stwierdziłem , że nie ma na co narzekać jeżeli chodzi o FL.

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Akurat Tier 11 było według mnie najlepszym na CATA. Ach ten wygląd T11 magów! Cud miód! :D

A Firelands to jakieś nieporozumienie w setach dla kilku klas, chociaż Paladyna i Warriora są dobre. ^^

Ale T13 dla maga, to jakaś parodia! :O

I zgadzam się, TBC świadczyło jeszcze o potędze WoWa, gdyby nie casualizacja zaczęta od WOTLK, to było by inaczej w sumie. Teraz tylko czekać, na kolejne potknięcie Blizzarda.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raczej nie będzie f2p bo tak jak apisał McLeoks, zleci się hołota i coraz mniej ludzi będzie w to grać.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, słabnącą popularność WoWa. Prędzej czy później, Blizz będzie musiał uwzględnić Free 2 Play opcje.

Opublikowano

A jeżeli chodzi o to nowe MMO od Blizzarda, ma to być w jakiś sposób z wow'em powiązane, zresztą bezsensu jest robienie sobie samemu konkurencji tak więc wydaje mi się że ten Titan bo tak to ma się nazywać, ma chyba w pewien sposób odratować wow'a.