Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z systetemem Windows XP Home Edition

SkoczPoBrowara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z systemem Windows XP Home Edition. Po instalacji gry, komputer zawiesił się, nie byłem nic w stanie zrobić prócz uruchomienia menadżera zadań i wylogowania się. Po tej czynnośi zostałem wylogowany i pojawiło mi się okno logowania ze starszych wersji windowsa (okienko z miejscem na wpisanie loginu oraz hasła), zdziwiłem się trochę. Zalogowałem się i po chwili na ekranie wyskoczył error bez żadnegokomunikatu, po prostu puste okienko. Na pulpicie nie było żadnych ikon, nie było równiez paska u dołu. Wyłączyłem komputer. Uruchomiłem ponownie. Wszystko ładnie się ładowało lecz, wyświetił mi się komunikat, że plik hal.dll został nieznaleziony lub uszkodzony. Tryb awaryjny i inne funkcje nie działąją :(

Wiem, że za pomocą istalacji windows mogę użyć konsoli odzyskiwania, ale nie znam hasła głównego administratora kompitera :( Pozostaje mi ponowne zainstalowanie windowsa. I mam pytanie, czy po reinstalacji, pliki z dysku, partycji lub rejestru zostaną usunięte? Czy może zostaną podmienione pliki windows?

W tej chwili piszę to z laptopa :)

Bardzo proszę o szybką pomoc. Z góry dzięki za każdą podpowiedź.

Opublikowano

Chciałbym, żeby wszystko było tak samo, jak przed tem. Nie jest to mój komputer i jak właściciel się dowie to kiepsko będzie :/

Instalacja na nowej partcji odpada.

Opublikowano

nie ma możliwości byś poznał hasło nie potrafisz tego zrobić, można USUNĄĆ całkiem

tematy na forum albo google : reset hasła windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Możesz spróbować włożyć płytę i nie wgrywać systemu tylko naprawić pliki systemowe.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Próbowałem, ale potrzebuje hasło głównego administratora, by otworzyć konsole dzięki, które mogę naprawić plik. Znam wszystkie komendy by to zrobić. Musze chyba przesiedzieć troche i powpisywać różne hasła :D

Opublikowano

Zrób format komputera zainstaluj Windowsa na dysku "c" ustaw na nim 50GB a na dysku "d" ustaw wszystko co zostało np 450GB zainstaluj ponownie wszystkie sterowniki pamiętaj aby przy każdym zainstalowanym sterowniku zanim wyłączysz komputer wyciągnij płytę bo zacznie się wszystko pierdolić

Myślę że pomogłem daj lajka

Ważne !!!Osoby które zapisywały się u mnie na betę Quadrona proszeni o zapoznanie się z tym Blogiem http://www.mpcforum.pl/blog/2229/entry-2269-quadronpl-beta-testy-czas-zacz/

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Problem czesciowo rozwiazany. W piatek b ede mial haslo, naprawie wszystko. Dziekuje wszysztkim za pomoc. Leca like :)

Jesli ktos wie czym grozi instalacja windowsa na dysku z uszkodzonymi plikami to piszcie :)

Sory za bledy w pisowni, pisze z ppc ;)

Opublikowano

Hasła da się zresetować różnego rodzaju płytami ratunkowymi... Jeżeli podmienisz pliki windowsa stare na nowe to raczej niczym to nie grozi.

Zdejmijcie parę procent ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...