Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft - 0 fps

Sesse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiec tak, jak grałem se w minecraft to było normalnie, lecz po jakimś czasie stało się coś że jak poruszam myszką to zacina się obraz - 0 fps, ale jak nie ruszam myszką to jest normalnie. Raczej to nie jest wina karty graficznej bo grałem na karcie ATI Radeon HD 4850, potem karta została zmieniona na ATI Radeon HD 3400 i jest to samo. RAM'u mam 2GB, procesor Intel Core2 Quad CPU Q6600 2.40Ghz. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Też mam takie coś pojawiło mi się to gdy zainstalowałem nodusa i po jakiś 20 minutach odistalowałem go. Usunięcie .minecraft nie pomogło ponowne pobranie Minecraft też nie pomogło P.S Mam pirata ale przez 2 lata takie coś nie pojawiło mi się

Opublikowano

Ja nic raczej nie instalowałem wtedy bo to się stało podczas gry. Też próbowałem usunąć folder .minecraft i też nic nie dało. Mi też takie coś nigdy się nie pojawiało, mam orginalnego Minecraft.

Opublikowano

Niewiem jak ci pomuc

Może jesteś tu nowy, ale wiedz że takie posty to spam.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Aktualizowałem sterowniki. Tak samo było na dwóch kartach. To musi być co innego. Zauważyłem że to samo jest przy Counter Strike'u.

Opublikowano

Jeśli nic nie przyniesie efektów spróbuj defragmentacji dysku,a w konieczności format. Jak z innymi grami?

DARMOWE GRY PC/PS3/XBOX360 oraz różne ciekawe rzeczy do wygrania :)!

Zapraszam do rejestrowania sie z mojego linku dzięki czemu ty i ja dostajemy punkty za które możemy mieć gre :)

http://wygrajgry.pl/ref/210686

Opublikowano

Spróbuje zaktualizować sterowniki płyty głównej i karty dźwiękowej. I to chyba w tym problem ponieważ w słuchawkach z pełną głośnością słyszę wyraźne dziwne zakłócenia których nigdy nie było, w głośnikach też to trochę słychać.

Opublikowano

Zaktualizowałem sterowniki płyty głównej, karty dźwiękowej, chipset i dalej to samo. Dalej słychać dziwne dźwięki w głośnikach/słuchawkach i gdy ruszam myszką w Minecraft, cs i różnych programach zacina się. Czy formatowanie dysku jest konieczne? Proszę o pomoc.

@EDIT

To się dzieje we wszystkich programach grach itp.

Opublikowano

Jeśli optifine nie pomógł to spróbuj tego :

Wejdz w :

Mój komputer ---> PPM ---> Właściwości ---> Sprzęt ---> Menedżer urządzeń ---> Karty graficzne ---> Aktualizuj oby dwie.

Mi pomogło. (PPM to prawy przycisk myszki :) )

Inny język : Wejdź w mój komputer prawym przyciskiem myszki, kliknij właściwości, Sprzęt, Menedżer urządzeń, karty graficzne i aktualizuj karty.

Napisz czy pomogło

Opublikowano

~~ Przydziel więcej ram do mc, użyj optifine'a i/lub gamebooster'a, przeczyść komputer CCleanerem, ustaw najmniejsze ustawienia graficzne dla mc

Opublikowano

Spróbuj zaktualizować sterowniki do płyty głównej, karty dźwiękowej.

Boze.... Wszyscy pisza pod kazdym tematem jaki sie pojawia w sprawie fps'ow,ze zaktualizuj sterowniki do karty graficznej...Wiedzcie,ze to nie zawsze pomaga a moze pomoc tylko w tym,ze bedzie mial nowsze stery....Ok wracajac do tematu,wejdz tak : Start--->uruchom-->%temp% ( Przed usunieciem wszystkiego zamknij wszyskie programy ktore sa otwarte).Przegladarki,gg,skype,avast itd.Potem jak juz wszystko wylaczysz mozesz usunac.Usuwa to wszelkie problemy i zbedne stare aktualizacje ktore sa nie potrzebne do kosza ;]

P.S Co mu da zaktualizowanie sterow do karty dzwiekowej w tej sprawie ? - .-

~~ Przydziel więcej ram do mc, użyj optifine'a i/lub gamebooster'a, przeczyść komputer CCleanerem, ustaw najmniejsze ustawienia graficzne dla mc

Przydzielanie ramu do minecrafta pomoze tylko w szybszym ladowaniu sie chunk'ow i swiata.Przydaje sie to tylko gdy gra na Far

b_560_95_1.png

Opublikowano

Może jesteś tu nowy, ale wiedz że takie posty to spam.

Widać, że nie jesteś tu nowy, ale powinieneś wiedzieć, że twój post to również spam...

@up

Nie chodzi im raczej o zaktualizowanie sterów do karty dźwiękowej tylko o ściągnięcie tego lwjgl czy jakoś tak, bo jak się ma przestarzałe to laguje mc.

Opublikowano

Sebastian,ja mam ten sam problem.Na nic innego nie wpadlem tylko na format komputera.Jemu moga tez sie dyski sypac a najlepiej zrobic format D i E a C jak sie bedzie mialo windowsa na plytce ;]

b_560_95_1.png

Opublikowano

Użyj:

Wise Disk Cleaner

Wise Registry Cleaner

Odkurzacz.

Jak nie pomoże to tylko format.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Mozesz jeszcze sprobowac defragmentacje dysku ale to to samo co usuwanie bledow i wirusow.Tylko tyle,ze tam pokazuje jakies zagrozenie na partycji itd.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mozesz jeszcze sprobowac defragmentacje dysku ale to to samo co usuwanie bledow i wirusow.Tylko tyle,ze tam pokazuje jakies zagrozenie na partycji itd.

Czyli zrobią to te programy, któe wymieniłem nad Twoim postem :>

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Użyj:

Wise Disk Cleaner

Wise Registry Cleaner

Odkurzacz.

Jak nie pomoże to tylko format.

Te trzy programy nie pomogły. Czyli pozostał mi tylko format. Ale jeszcze spróbuję defragmentacji dysku.

Chciałbym dodać że ten problem nie dotyczy już tylko minecrafta, ale wszystkich gier/programów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...