Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps

FD_God

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Powtarzam temat ponieważ była cofka.

A więc przy poruszaniu się w minecraftcie gdy tylko ruszę myszką na boki mam spadek fps do 4 bądz 0 nieda się z tym grać.

Próbowałem CClaner'a

Sterowniki zaktualizowałem

usunąłem .minecraft i pobrałem jeszcze raz.

Zmniejszyłem wymagania graficzne minecrafta do min.

próbowałem podczas gry ustawić na priorytet czasu normalnego, rzeczywistego itd.

Nie mam już pomysłów dodam że 3 dni temu było wszystko ok.

Pomocy..

Opublikowano

Masz moze problemy z dyskami D; i E ? Albo C; ?Usuwales cos moze z folderu minecraft ? A moze cos instalowales ?

b_560_95_1.png

Opublikowano

Właśnie w tym problem że nie mam problemu z dyskami.

Mam tylko dwa D i C robiłem defragmentacje. (Już po tym jak te ścinki się pojawiły)

Nic nie instalowałem, tylko zacząłem grać na serwerze i dzień po tym się ścina.

Jednak myślę że to niema wpływu na ścinanie gry.

Opublikowano

hmm wiesz co ja mam bardzo podobnie i gdy dokładni odkurzysz komputer od sierotka to przez parę dni będzie ci płynnie chodziło :) ja tak mam ... jednego dnia 150fps drugiego 3fps ;<

Opublikowano

Obecnie nie mam sprężarki by go "porządnie" przeczyścić ale myślę że coś dziś jeszcze wykombinuje.

Ale czy możliwe jest to że przez kurz jednego dna mam 120 fps a drugiego gdy chodzę do przodu nie ruszając myszką 80 a jak już rusze to 4 ??

Opublikowano

tak ja tak mam nawet jak troszkę sie nazbiera to tracę fps może masz zintegrowaną graficzną jak ja i to coś robi ;/ ja np odkurzaczem komputer czyszczę dodatkowo trudne miejsca zwykłym pędzelkiem wyczyszczę ;) i naprawdę ja jednego dnia mam 120,90,78,50,30,12,1 fps ;P

Opublikowano

tak ja tak mam nawet jak troszkę sie nazbiera to tracę fps może masz zintegrowaną graficzną jak ja i to coś robi ;/ ja np odkurzaczem komputer czyszczę dodatkowo trudne miejsca zwykłym pędzelkiem wyczyszczę ;) i naprawdę ja jednego dnia mam 120,90,78,50,30,12,1 fps ;P

To,ze ty tak masz nie oznacza,ze kolega tez ;].Ja mam tak samo ale to nie wina wiatraczka tylko systemu.Dyski mam stare i C zaczyna sie sypac.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mam takie samo coś pojawiło się to dzień po tym gdy zainstalowałem nodusa i po chwili go usunąłem. Robiłem to samo co autor ale bez skutku. Przez 2 lata ładnie działało i nagle spadki fps'ów na dodatek nie dzieje się to tylko przy MC ale przy np. CS 'ie

Opublikowano

@up może z wirkiem pobrałeś radze zrobić skan a co to opti fine to on za bardzo nic nie da ;/ skoro ci fps spadają jak mi ;P

Opublikowano

Ma ktoś odpowiedz? mam tak samo gdy stoje w mc mam 800 fps a gdy rusze myszką mam 30 /20 , przy 800 fps 30 fps to masakra tak samo w cs mam 100 fps a po poruszeniu 25-60 wie ktoś o co chodzi ? szukałem już wiele rozwiązań i nic nie znalazłem były rózne porady jak to zrobić ale nic ? czy konieczny jest format?>

Opublikowano

to albo nodus miał wirka to radze reinstal systemu albo dobry skan ;) albo porostu ram ci siadło :< są programy do testów ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...