Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO]PlayStation Meeting 21 Lutego! See the Future...

termiator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i panowie!

Właśnie dzisiaj dostaliśmy zajawkę zbliżającego się PlayStation Meeting, które odbędzie się 21 Lutego o godzinie 3 w nocy.

Filmik zapowiadający imprezę:

Co najważniejsze, Sony nazwało ten filmik "See the Future". Chyba nikt nie ma wątpliwości, że chodzi o konsole Nowej Generacji, a nawet wszystkie informacje/plotki które były do tej pory publikowane mówiły prawdę, że Sony ma zamiar zapowiedzieć coś dużego na własnej imprezie.

Cóż, czekamy!

Btw. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? : )

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Na konferencji cudów nie będzie, co najwyżej podadzą datę premiery i tyle. Więcej informacji będzie podanych na E3 choć to tylko moje zdanie i mam nadzieję, że się mylę.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Może wkońcu więcej info o ps4.

Premiery oraz gry dotąd niezapowiedziane.

Wydaje mi się, że ps4 nie zachwyci polskim rynkiem

image.png 

Opublikowano

PS4 :) Ciekawe jakie to nowe technologie mogliby tam wstawić? Jak już to pewnie konsolka mobilna :P Pewnie nowa odsłona Portabla :D.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Dużo lepsze podzespoły? Nowe technologie ( FXAA itd. ) Kontrolery ruchowe, duuużo bardziej rozwinięta inteligencja i grafika. Działanie w chmurze, itd.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

PS4 :) Ciekawe jakie to nowe technologie mogliby tam wstawić? Jak już to pewnie konsolka mobilna :P Pewnie nowa odsłona Portabla :D.

Jest przecież nowa psvita <_<

A do tematu to pewnie wreszcie coś o ps4 ale bez cudów , albo jakeś nowe technologie itp . .

matise00.png

Opublikowano

Mnie najbardziej interesuje pad, podobno będzie touchpad w niego wmontowany :/

Mam tylko nadzieję, że w razie czego DS3 będzie kompatybilny jeśli nowy pad by mi nie przypasował

W ogóle to się zastanawiam czy kupić konsolę w dniu Europejskiej premiery czy poczekać na jakaś II generację albo na Slima, z doświadczenia wiem, że pierwsze modele mogą być awaryjne jak w przypadku PS2 FAT i PS3 FAT

Opublikowano

Jak podaje Journal, Sony planuje „zaimplementować w nowej maszynie więcej aspektów społecznościowych związanych z grami”, i że „firma skupia się raczej na zmianach, w jaki sposób użytkownicy będą korzystali z nowego urządzenia niż na technicznej specyfikacji”.

EDGE otrzymało kolejne wieści od informatora. PlayStation 4 ma ponoć mieć większą moc obliczeniową niż nowy Xbox. Nowa konsola Sony z przeprojektowanym kontrolerem ma trafić w 2013 roku na rynek amerykański i japoński, a wkrótce potem, na początku 2014 – europejski.

Peryferia

PS4 ma ukazać się z przeprojektowanym kontrolerem o takim samym rozmiarze, jak istniejący już DualShock, ale w miejscu przycisków PS, Select i Start pojawi się niewielki panel dotykowy, podobny do tylnego panelu konsoli PS Vita.

Kontroler ma być wyposażony w nowy przycisk, Share, umożliwiający dzielenie się zrzutami ekranu oraz filmami w sieci. PS4 będzie ciągle nagrywać rozgrywkę i przechowywać wideo z ostatnich 15 minut gry (jak twierdzi informator, nie wpłynie to na wydajność), a użytkownicy będą mieli możliwość obróbki filmu i udostępnienia go w Internecie.

Sony ma również zaprezentować nową, ulepszoną wersję PlayStation Eye, które nadal będzie kompatybilne z kontrolerem PlayStation Move. Nie wiadomo, czy będą one sprzedawane osobno, czy też w pakiecie, razem z konsolą.

Specyfikacja

Przedstawiciele Sony podobno przyznali, że popełnili błąd, niepotrzebnie komplikując architekturę PS3. PS4 ma pod tym względem bardziej przypominać PC niż PS3, co otworzy przed developerami więcej możliwości.

Orbis ma wykorzystywać 4GB GDDR5 RAM i umożliwiać przesyłanie danych z prędkością 176 GB/s. Rozwiązanie to pozwoli wyeliminować problem „wąskiego gardła”, który ogranicza wydajność PS3. Pamięć w PS4 ma być wystarczająco dobra, by dorównać 8GB DDR3 Microsoftu.

Nowe PlayStation będzie wykorzystywać ośmiordzeniowe procesory AMD taktowane zegarem 1,6 GHz, zarówno jeśli chodzi o jednostkę centralną, jak i procesor graficzny, co może oznaczać problem z kompatybilnością wstecz z grami na PS3, w którym wykorzystuje się procesor Cell.

Informator, który miał styczność z obydwiema platformami twierdzi, że konsola Sony ma nie tylko nieco większą moc obliczeniową niż nowy Xbox Microsoftu, ale też „bardzo łatwo się z nią pracuje”.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@UP

prawa do zdjęcia posiadasz? ;)

Pad wygląda obleśnie, czytałem o tym, że niby start i select ma zastąpić jakiś touchpad ale jak tak to ma wyglądać to ja podziękuje, czytałem też o kompatybilności DS3 do nowej konsoli więc to by ratowało jeszcze konsolę o ile to prawda

mam nadzieję, że ten pad to jakiś wymysł fana

Opublikowano

@UP

prawa do zdjęcia posiadasz? ;)

Pad wygląda obleśnie, czytałem o tym, że niby start i select ma zastąpić jakiś touchpad ale jak tak to ma wyglądać to ja podziękuje, czytałem też o kompatybilności DS3 do nowej konsoli więc to by ratowało jeszcze konsolę o ile to prawda

mam nadzieję, że ten pad to jakiś wymysł fana

Prawa? W takim razie większość serwisów o grach powinna płacić panom z Destructoida grube dolary.

@Topic.

Co do pada, to nie jest Fake. Co prawda Sony oczywiście odcina się od tego wszystkiego, no ale panowie. Wielka skrzynka do której jest podłączony pad (wersja developerska nowej konsoli). Sony poprostu robi zadyme i nas nakręca coraz bardziej.

P.S jest to wczesna wersja pada i wszystko się może zmienić. Tak wynika z notki od IGN.

1344070068-U346826.png

Opublikowano

Prawa? W takim razie większość serwisów o grach powinna płacić panom z Destructoida grube dolary.

@Topic.

Co do pada, to nie jest Fake. Co prawda Sony oczywiście odcina się od tego wszystkiego, no ale panowie. Wielka skrzynka do której jest podłączony pad (wersja developerska nowej konsoli). Sony poprostu robi zadyme i nas nakręca coraz bardziej.

P.S jest to wczesna wersja pada i wszystko się może zmienić. Tak wynika z notki od IGN.

zluzuj majty :P dobrze wiesz, że tyczyło to się tego co napisałeś do kolegi wyżej ;)

ING może sobie pisać, póki konsola nie ujrzy światła dziennego to wszystkie informacje to czyste ploteczki

martwi mnie tylko jedno, jeśli wierzyć plotkom to następca PS3 będzie bardziej przypominał maszynę zbliżoną do komputera niż konsolę

sam się zastanawiam czy kupić z miejsca w dniu europejskiej premiery czy odczekać rok może dwa lata i kupić jakiś nowszy model albo poczekać na slima

Opublikowano

1360951790-U86427.jpg

My tu gadu gadu, a tu nowe foto. Od tak.

@Edit

Jakby tego było mało! Watch Dogs ukaże się w wakacje i będzie dostępne na konsolę PS4, a dodatkowo. The Last Guardian to jedna z gier startowych Ps4! : D

1344070068-U346826.png

Opublikowano

Nic nie zastąpi fizycznych przycisków - ten touchpad chyba na siłę wsadzony - wolałbym coś nowego w sprzęcie ;d

Opublikowano

I jakie wrażenia Panowie?

Mnie najbardziej zaciekawił nowy KZ, Watch Dogs, Deep Down oraz inFamous, oczywiście póki co to tylko pokazówki a nie czysty gameplay.

Szkoda tylko, że nie pokazali konsoli tylko sam DS4, cieszy GDDR5 :)

Teraz tylko czekać do wakacji na kolejne spotkanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...