Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global czy raczej serwer prywatny na początek?

litoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z grą Metin, jednak zastanawiam się, gdzie będzie najlepiej. Global czy serwer prywatny.

Nie chodzi mi o zwiększony exp, gdyż moim zdaniem słabo zdążę się czegoś nauczyć.

W późniejszym czasie chciałbym też coś zarobić.

Jeżeli prywatny, to które serwery są najbardziej popularne, gdzie zawsze będę mieć z kim pograć, lub jakieś nowe, gdzie jeszcze coś można osiągnąć.

Jeżeli global, to który z pod serwerów oraz czy jakieś wskazówki dla nowicjusza.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Na prywatnym serwerze nie zarobisz tyle co na globalu, jednak musisz mieć jakieś doświadczenie. Teraz na Metin2.pl będzie łączenie serwerów, więc możesz próbować zacząć na s26 Solar. Jeśli bardziej dla przyjemności wolisz grać to mogę polecić Metin2.sg lub Metin2.us, ewentualnie hard Ravia.eu

Opublikowano

@daronian czemu polecasz metin2.us ? :D wiesz coś o tym serverze bo nie wydaje mi się ;)

Jak chcesz się nauczyć to albo na PL, albo na jakimś hardzie <polecam ravia.eu>

Opublikowano

Global lub enevra, chodzi o hard, ta gra nie powinna być z natury łatwa, spróbuj grać na hardach, wtedy będziesz ogarniał co jak i do czego.

Opublikowano

polecam zaczac od globala na s26 solar. Najpierw przeczytaj troche wypowiedzi na temat klas postaci oraz buildow i mozesz zaczac gre. Jezeli jednak zdecydujesz sie na priva to najlepiej od harda gdzie sa wszystkie itemy z PL i te same lokacje aby zrozumiec wszystko.

45179002195106997557.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...