Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sklep

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar w najbliższym czasie zamówić części do komputera żeby go poskładać tylko gdzie? Ma być niedrogo i profesjonalnie. Kolega czytał na necie że techplanet nie jest dobry więc odpada. Dam lajki.

Opublikowano

technplanet.pl (mają dosyć tani, co do opini kolegi to może sam poczytaj? Bo takie coś to każdy moze mowic, z tego sklepu korzysta pcformat), esc.pl (mają lepszy wybór niż np. morele kiedys korzystal z niego forumpc), morele.net (polecany sklep, lecz ja go nie lubie, z powodu kitowania z terminem wysylki i rozne taki sprawy techniczne, aktualnie korzysta z niego forumpc)

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

agito.pl

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@up nie jest drogo. Są to róznice cenowe takiego stopania jak 5zł. Np. dysk WD caviar blue na esc kosztuje 210zł a na morelach 225zł, a procesor na i5 2500k kosztuje 825zł a na esc 830zł. Małe różnice

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ja ogólnie nie polecam morele. Ostatnio miałem zamówionego kompa i najpierw coś im zjebało, nie wysłali meila z rozpoczęciem zamówienia. No i przesyłka również do kitu... Rozbawił mnie ten kierowca bo powiedział i tu cytuje :D " Byłem w zeszłym tygodniu ale nie wszedłem bo bałem się psa.." Pies uwiązany i nawet nie szczeka ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

XDD @up rozjebales

no ale morele ma takie problemy z wysyłaniem bo dużo ludzi zamawia u nich co jest + dla sklepu i dlatego jest popularny ludzie pójdą na techplanet i tak samo będzie ze znowu za dużo ludzi itd

Opublikowano

Żeby nie było że nic nie mówię - wydaje mi się że morele.net będą dobre aczkolwiek poczekam na dalsze opinie.

Ja pier**** takiego nabijacza postów to dawno nie widziałem. Najpierw kilka tematów z pytaniem o cenę, z których i tak nic nie wynikło, teraz pewnie będzie kilka tematów z zapytaniami o sklepy a potem jeszcze z kilka tematów z pytaniem o zestaw komputerowy w którym pewnie co chwila będą zmieniać się ceny.

Masz

http://www.opineo.pl/

wybieraj/szukaj sobie sklepów i czytaj opinie zamiast znowu gitarę zawracać.

Opublikowano

Ja pier**** takiego nabijacza postów to dawno nie widziałem. Najpierw kilka tematów z pytaniem o cenę, z których i tak nic nie wynikło, teraz pewnie będzie kilka tematów z zapytaniami o sklepy.

Masz

http://www.opineo.pl/

wybieraj/szukaj sobie sklepów i czytaj opinie zamiast znowu gitarę zawracać.

Byłem ale jakoś im nie ufam. Wszystkie odpowiedzi mają znaczek "Wiarygodna opinia" a te negatywne nie mają.

Opublikowano

Byłem ale jakoś im nie ufam. Wszystkie odpowiedzi mają znaczek "Wiarygodna opinia" a te negatywne nie mają.

Czytałeś wszystkie czy tylko pierwsze 2 z brzegu? Bo ja widzę, że nawet te negatywne mają. Poza tym zobacz sobie co ten znaczek oznacza.

Opublikowano

Jeśli ceny się zbytnio nie różnią, to bierz z techplanet - szybciej skompletują, bo mają mniej klientów, niektóre podzespoły są tańsze (a niektóre droższe :D). Osobiście składałem tam zamówienie 3 razy i wszystko poszło sprawnie, bez problemów.

esc.pl - według mnie naprawdę kiepsko stoją z ilością podzespołów

agito.pl - drogo według mnie

pcprojekt.pl - troszkę drożej, ale części szybko kompletują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...