Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o łyżwy hokejowe

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Mam parę pytań dotyczących jeżdżenia na łyżwach. Mam łyżwy hokejowe. Jeżdżę już całkiem nieźle (3 lata łącznie), lecz zawsze jak wejdę na lodowisko to po chwili boli mnie stopa w miejscu gdzie ma się płaskostopie lub obciera mi pięta. Wydaje mi się, że nie umiem dobrze zawiązać łyżew. Jak to zrobić?

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Moim zdaniem problem polega w wkładkach do butów, być może masz za twardo i to Ci przeszkadza i to jest pewnie jeden z głównych problemów. Co do kwestii wiązania. But powinien być bardzo dobrze zawiązany żeby noga nie kiwotała się na boki nie zależy na siłę sciskać te "zaciski" bo to powoduje dyskomfort. Odnosząc się do jedenej rzeczy - powinieneś kupić sobie takie dosyć grube wkładki do butów to napewno pomoże:)(co do grubości to 5 cm max "na oko").

PS

Jeżdżę na łyżwach i rolkach 15 lat więc możesz mi zaufać że to pomoże :):)

Opublikowano

a jeśli chcesz mocno zawiązać to najlepiej poprosić kogoś o pomoc , samemu tak mocno się nie zawiąże ;)

możesz też założyć grubsze skarpetki , albo zmienić wkładkę , tak jak przedmówca napisał :D

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...