Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hamachi network interface nie daje się zainstalować

Kubaxius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z hamachi. Mianowicie, przy każdej osobie na liście mam żółty trójkąt, po najechaniu na który wyświetla się komunikat "problem z tunelem. W szczegółach okazało się że coś jest nie tak z VPN "VPN statsu : vpn error"

przez to nie mogłem się połączyć z żadnym serwerem w grze

okazało się że przyczyną tego błędu jest brak urządzenia "Hamachi network interface" na liście urządzeń w kartach sieciowych.

Znalazłem rozwiązanie na stronie hamachi:

Go to Start > Run, and type hdwwiz (if running Windows XP, type: hdwwiz.cpl)

If it beings searching immediately, let it finish, then choose the option Yes, I have already connected the hardware.

If it displays the currently installed devices, please scroll down to the bottom and choose Add a new hardware device. If it is not there, skip to the next step.

Choose Install the hardware that I manually select from a list (Advanced).

Now select Network Adapters.

Choose Have Disk, and Browse.

Browse to Installation Folder, and select the Hamachi.inf file

Finish the install of the adapter.

Once the install is complete, check your Network Connections folder and see if Hamachi2's adapter is called "Hamachi", and not something like "Local Area Connection 4". If it is not named "Hamachi", rename it to Hamachi and try running the application again. Make sure, the Network Connection Hamachi is activated.

Zrobiłem wszytko krok po kroku, lecz niestety sterownik nie chce się zainstalować.. Instalacja przerywa się w chwile po rozpoczęciu i wyświetla się komunikat:

następujący sprzęt nie został zainstalowany :

Hamachi Network Interface

wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia

Nie można odnaleźć określonego pliku.

PS. Nie działa mi żadna wirtualna karta sieciowa. Nawet Microsoft Loopback. Zawsze wyskakuje ten sam błąd.

post-549594-0-01317500-1359248642.jpg Tak wygląda mój menadżer urządzeń, tych nieznanych urządzeń nie da się odinstalować.

Opublikowano

Po instaluj najnowsze sterowniki do wszystkiego wykonaj aktualizacje windowsa pobierz program który wykryje potrzebne sterowniki i zainstaluj je lub niech program je zainstaluje za ciebie

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Jest taki program, nazywa się "DriverMax" Pobierz go, i zainstaluj sterowniki które wyszukuje.

Później zrób logi OTL i wrzuć, tu masz poradnik jak to zrobić: http://www.mpcforum..../page__hl__+otl

Nie mogłem zainstalować 4 sterowników, bo w tym programie da się dziennie maksymalnie 2 sterowniki zainstalować, a w necie nie mogłem ich znaleźć :/
Opublikowano

Nie mogłem zainstalować 4 sterowników, bo w tym programie da się dziennie maksymalnie 2 sterowniki zainstalować, a w necie nie mogłem ich znaleźć :/

Kliknij pobierz sterownik, potem skopiuj jego nazwę i wklej na googlach, na 100% jest.

A OTL, ogarnąłeś?

1iiv6g.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...