Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PermissionsEx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam problem \.

Nie mam CommandBook a teraz nie wiem jaki jest permissions na itemy, i gamemode, że dana ranga może dać sobie item i może dać właśnie gamemode.

Essentsials

P.S

Tak z ciekawości. mogę ustawić w permissions tak, ze nie da wszystkich itemów jakich zapragnę, tylko da te które będą w permissions?

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Byłeś szybszy.... ja właśnie to zauważyłem. Słuchaj jest:

essentials.gamemode i essentials.gamemode.other ja chciałem zeby tych 2 komend nie pisać zrobiłem essentials.gamemode.* i nie działa, czy tak jest dobrze? Czy muszę pisać każdą po kolei?

@Allow access to the /gamemode command. - ta przeczytałem to właśnie czyli ta 1 komenda daje dostęp nawet do other

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

potrzebny jest napis admin w prefixie dy używasz też pluginu essentials bo inaczej zmieni Ci kolor nicku a rangi albo nie będzie albo będzie szara jak ustawisz w essentials chat ... do permission jak masz też essentials to nie polecam się kierować filmikami treekta gdyż ich nie aktualizuje :/ .. wraj essentials spawn ,essentials chat i essentials plugin antybuild wywal .

Opublikowano

Aha a ja właśnie się nimi trochę kierowałem :D. I tak teraz oglądałem o OtherDrop ale nic nie powiedziała o dropie kasy... A może ktoś z was będzie wiedział o co chodzi. mam tak:

otherdrops:
   STONE:
    - drop: MONEY
	  tool: [sTONE_PICKAXE, IRON_PICKAXE, GOLD_PICKAXE, DIAMOND_PICKAXE]
	  quantity: 5-20
    - drop: DIAMOND
	  tool: [ANY_PICKAXE]
	  chance: 5

no ok pojawia się (jak była wiadomość ale za duży spam) że znaleziono ileś tam Dolarów i teraz tak:

Stone - po zniszczeniu nie leciał kobel, ale co jakiś czas leci diament.

Po wpisaniu /money cały czas ten sam stan konta. O co chodzi? Coś blokuje?

6fc086389b796c47.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...