Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić jeśli przy zakupie konta na DarkOrbit mnie oszukano?

BaZyliszekK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Co mam zrobić w takiej sytuacji:Dzisiaj miałem taką niecodzienną sytuacje gdyż chciałem kupić konto na darkorbit i tak jak w tytule gościu mnie oszukał ,Najpierw się skontaktowaliśmy oczywiście przez gadu gadu,później ja poszedłem do sklepu po

kod Paysafecard gdy mu go podałem to on zrobił się niedostępny a ogłoszenie na tablicy.pl usunął,później zobaczyłem ogłoszenie które nawet teraz jest z takim samym numerem tel. które było przy tamtym ogłoszeniu,no to napisałem to gościa że jest [cenzura] oszustem i ,żeby mi oddał pieniądze to on mówił ,że jest nowy i żebym go niewyzywał... aż wkońcu dał mi ignora,zrobiłem inne konto,i oto nasza poprzednia rozmowa:

post-799478-0-39685100-1359236075_thumb.jpg

post-799478-0-50839400-1359236080_thumb.jpg

post-799478-0-56744800-1359236085_thumb.jpg

1359705736-U799478.png
Opublikowano

Gdyby było kupowane na allegro, mógłbyś jeszcze zgłosić.

Tablica nie ponosi żadnej odpowiedzialności.

Dodatkowo kupno/sprzedaż kont jest zakazana, więc na policję raczej nie masz co tego zgłaszać bo i tak nic nie odzyskasz.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Gdyby było kupowane na allegro, mógłbyś jeszcze zgłosić.

Tablica nie ponosi żadnej odpowiedzialności.

Dodatkowo kupno/sprzedaż kont jest zakazana, więc na policję raczej nie masz co tego zgłaszać bo i tak nic nie odzyskasz.

Według bigpointu niby jest zakazane ale co do prawa naszego kraju to możesz iść na policję jeśli faktycznie mu zapłaciłeś.

Podasz wszystkie dowody, numer gg i policja ogarnie sobie jego numer IP a dalej to już wiadomo, choć nie wiem czy uda Ci się coś odzyskać bo mogą powiedzieć, że za mało dowodów.

Na przyszłość nie kupuj nigdzie indziej niż na allegro.

Opublikowano

nie ten dział, ale metoda mix-a

daj linka do ogłoszenia

ht,p://tab,lica.pl/ofert,a/dark,orbit-me,ga-konto,-za-n,iska-c,ene-,ID2btqX.,html#,85643e5302;r:;s: usuń przecinki
1359705736-U799478.png
Opublikowano

Mnie też tam wychujali nie polecam tam kupować, 90% to cioty, które chcą wyłudzić psc.

Jak nasz kolega mix122, ktory odemnie też wyłudzic 70 zl psc;>

@Topic: mozesz isc na policje, może coś zdzialaja.

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Opublikowano

Zapewne mixem cie wrypali.

Ale , pomimo iz juz nic nie odzyskasz to zawsze mozesz isc na policje i jako dowod dac rozmowe z gadu gadu , a oni pozniej sami sobie powinni poradzic.

Oszustwo to oszustwo , nie wazne czy wyrypali cie na chlebie czy na nowym mercu to i tak jedno i to samo karalne oszustwo

Opublikowano

i co mu to da ze pójdzie na policje ?? za 50 zł co pójdzie siedzieć ktoś jak ten typ za worek węgla . BP ma zakaz handlu kontami wiec gówno zdziałasz .

W ogóle kto kupuje konta z tablicy to najbardziej poryta strona

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Najlepiej kupić na Allegro tam Cię nie oszukają im na Allegro nie zależy na kradzieży oszustwa tylko na pieniądzach :)

DAJ LIKE TO NIE GRYZIE :)

SZUKAM KOGOŚ DO WSPÓLNEJ GRY DARKORBIT

sigpic2025_1.gif

Opublikowano

Konto zablokują kasy nie oddadzą i nie będziesz miał nic . I okaże się że to jest jakieś dziecko nigdy nie kupuj z tablicy .

Opublikowano

post-282954-0-69825000-1359840967_thumb.png

Moje konto zostało skradzione przez email sporo czasu temu.

Lecz odzyskałem go po zgłoszeniu faktu na policji i złożeniu zawiadomienia o kradzieży. Fakt ten był komediowy co policjant usłyszał że skradziono konto ze statkiem (śmiech na sali był) ;) .

Ale zebrałem wszystkie pokwitowania które trzeba było przesłać do PB przelewy dokonane przez internet, z jakiego nr telefonu były doładowywane SMS , dowód osobisty skserowany (zamazany pesel 4 ostatnie cyfry) w programie, podanie pierwszego loginu w grze przy rejestracji itd.

Konto odzyskałem po 3 miesiącach z tego powodu iż posiadany e-mail był onet.pl które wiadomości nie dochodziły do PB

Złodziej konta nie został ukarany z powodu tego że był to rusek a wiadomo jak działa prawo w Rosji.

==================================================================================

W związku z Pana/i zgłoszeniem informujemy, że istnieje możliwość przywrócenia poprzednich danych dostępowych do konta. Jednakże muszą zostać spełnione WSZYSTKIE z poniższych warunków:

1. Proszę bezzwłocznie wnieść zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do najbliższej przynależnej terytorialnie jednostki policji lub prokuratury. Na zgłoszeniu musi być widoczny numer ID konta (lub numer BIG).

2. Proszę zeskanować i przesłać nam powyższe zgłoszenie w formie pliku graficznego (plik musi być załączony do wiadomości, nie może to być link do portali, na których umieszcza się zdjęcia).

3. Proszę przesłać nam jak najwięcej informacji o tym koncie (opisać co się działo z kontem, np. kiedy i jakie nicki były na koncie, jakie adresy były przypisane do konta, strata ekwipunku, bany na konto itp.).

4. Proszę przedstawić nam dane z dokonywanych transakcji płatniczych dotyczących powyższego konta (najlepiej w postaci wyciągu z datami i numerami transakcji).

5. Proszę przesłać nam skan dowodu osobistego lub paszportu (numer dokumentu, oraz ostatnie 5 cyfr PESEL muszą zostać zamazane np. w paint).

6. Proszę przesłać nam oświadczenie woli o następującej treści:

"Oświadczam, że konto o numerze ID xxxxxxx, serwer xxxxxx jest moją własnością, nie nabyłem/am go drogą kupna / nie odsprzedałem/am go innemu graczowi. W przypadku, gdy postępowanie policyjne ujawni inny przebieg zdarzenia jestem świadom wszelkich konsekwencji finansowo-karnych jakie mogą wynikać z poświadczenia nieprawdy i składania nieprawdziwych zeznań."

Oświadczenie należy wydrukować , podpisać czytelnie imieniem i nazwiskiem oraz sygnować datą, następnie zeskanować i przesłać do nas razem z powyższymi dokumentami.

I jeszcze jedno co ważne skradziono mi konto przez pewnego gościa,którego został wstawiony plik do udostępnienia w MPC był to program crack do ibota.

Podejrzewam ze ten gościu nadal przesiaduje i wstawia swoje zabawki magiczne.

Opublikowano

Dziwne trzeba zamazywac 5 ostanie cyfry peselu. Przecież pierwsze 6 to data urodzenia a kolejne 5 to po tym mogą nas zidyfikować.

scootadash_signature_by_dmtbrony-d4ioxia.png

Opublikowano

Dziwne trzeba zamazywac 5 ostanie cyfry peselu. Przecież pierwsze 6 to data urodzenia a kolejne 5 to po tym mogą nas zidyfikować.

scootadash_signature_by_dmtbrony-d4ioxia.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...