Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bot do darkorbit na serwerze VPS

oiuytrewq3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wziąłem na stronie home.pl testową wersję serwera vps na 7 dni i wybrałem serwer Linux CentOs 5 64 bit.Chciałbym na tym serwerze uruchomić bota do darkorbit tak aby chodził 24 na dobę. Pobrałem program putty , loguję się i nie wiem co dalej. Próbowałem także wejść przez Zdalny Pulpit używająć tihgtVNC ale wyskakuje że "Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia" nie wiem co mam robić już z 7 dni zostało mi tylko 6. Proszę o pomoc jak mam zainstalować bota

na ten serwer.

Opublikowano

Witam!

Wziąłem na stronie home.pl testową wersję serwera vps na 7 dni i wybrałem serwer Linux CentOs 5 64 bit.Chciałbym na tym serwerze uruchomić bota do darkorbit tak aby chodził 24 na dobę. Pobrałem program putty , loguję się i nie wiem co dalej. Próbowałem także wejść przez Zdalny Pulpit używająć tihgtVNC ale wyskakuje że "Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia" nie wiem co mam robić już z 7 dni zostało mi tylko 6. Proszę o pomoc jak mam zainstalować bota

na ten serwer.

Nie możesz nawiązać połączenia tightVNC, ponieważ nie zainstalowałeś środowiska graficznego pulpitu więc jak chcesz aby Ci działał ?

W linuxie jest to troche roboty a poza tym to i tak na nim nie uruchomisz żadnego bota.

Musisz mieć VPS z windowsem.

Zaloguj się do vps przez putty po SSH, znajdź tutorial na necie jak zainstalować środowisko graficzne i działaj.

Wszystko robisz komendami w putty.

Opublikowano

Obaj chrzanicie głupoty .... na LINUXIE MOŻNA ZAINSTALOWAĆ/UŻYWAĆ BOTA ;) Tylko trzeba umieć to ustawić i będzie śmigać.

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Obaj chrzanicie głupoty .... na LINUXIE MOŻNA ZAINSTALOWAĆ/UŻYWAĆ BOTA ;) Tylko trzeba umieć to ustawić i będzie śmigać.

I trzeba wiedziec jaki bot da sie a jaki nie , w kazdym razie chyba nie wszystkie sie da :huh:

Co do tematu , lepiej przyjmijmy opcje "bot = windows" bo na linuxie to bedzie za duzo kombinowania

Do vps zaloguj sie przez putty

Opublikowano

Masz rację, ale dotyczy to tylko ibot'a z innymi trzeba się dużo bawić

Masz możliwość zmiany systemu? Zmień z CentOS'a na Minta.

Opublikowano

Szukałem i nic nie znalazłem niby w tytule ten sam system ale nie działa. Widziałem na jednym filmie że trzeba wpisać komendę autoinstall

ale wyskakuje mi że takiej komendy nie ma. Może macie jakiś link albo ktoś wie jak uruchomić bota bez pulpitu graficznego?

Opublikowano

Zależy jeszcze jaki bot. Podaj jakiego chcesz postawić

I znowu zapytam... Masz możliwość zmiany systemu? (Na innego linuxa)

Opublikowano

Nie mam takiej możliwości sprawdzałem próbowałem i nic mogłem jedynie kiedy tworzyłem serwer wtedy mogłem zmienić na debiana ale to już za późno.

A ten bot to Ibot

Opublikowano

No cóż, MUSISZ zainstalować graficzne środowisko, dalej już pobierasz program zwany wine, ściągasz ibot'a za pomocą wine instalujesz go, i potem odpalasz.

Ale musisz mieć do graficzne środowisko.

Opublikowano

No wiem ale jak je zainstalować nie ma komendy autoinstall a ni nic

Może napiszę do supportu home.pl ?

Dobry pomysł...Poproś ich o zmianę systemu na wcześniej wspomniany mint, tam masz graficzne środowisko, więc łatwiej będzie

Opublikowano

Taką dostałem odpowiedź na moje pytanie.

Uprzejmie informuję, że jeżeli serwer VPS już zostanie uruchomiony to nie ma możliwości zmiany systemu operacyjnego w trakcie trwania subskrypcji. Dla systemu operacyjnego CentOS jak dla każdego innego jest możliwość ręcznej instalacji środowiska graficznego np. X.org czy xfree.

Jeżeli mają Państwo na myśli graficzny menedżer zarządzania usługami serwera VPS to jest możliwa instalacja Webmin czy cPanel, domyślnie również aplikacji autora czyli Parallels Plesk Panel.

Opublikowano

Na centos możesz również zainstalować system windows.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Na centos możesz również zainstalować system windows.

Wiesz co to centOS? To jest jedna z dystrybucji linuxa. TO JEST SYSTEM OPERACYJNY. To tak jak zainstalować windowsa w windowsie.

Opublikowano

Wiesz co to centOS? To jest jedna z dystrybucji linuxa. TO JEST SYSTEM OPERACYJNY. To tak jak zainstalować windowsa w windowsie.

Może mu chodzi o wirtualną maszynę, ale to bezsens robić wirtualną maszynę na wirtualnej maszynie... :P

Opublikowano

Nie, nie wiem. Po za tym da się zainstalować windowsa w windowsie więc nie rób ze mnie idioty.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Nie znalazłem nic.

Może założe sobie inne testowe konto.

Zna ktoś stronę z opcją testowania serwera vps za darmo? Jeśli znajde taką stonę to jaki system najlepiej wybrać?

Chyba że ktoś wie jak to zrobić na CentOsie

Opublikowano

Nie znalazłem nic.

Może założe sobie inne testowe konto.

Zna ktoś stronę z opcją testowania serwera vps za darmo? Jeśli znajde taką stonę to jaki system najlepiej wybrać?

Chyba że ktoś wie jak to zrobić na CentOsie

Juz ci pisalem, wpisz w google "Jak zainstalowac srodowisko graficzne w systemie Linux CentOS"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...