Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Alistar - Jak nim grać? Jungler -.-

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam pytanie jak grać w jungli? Gram w lola od niedawna i nigdy nie grałem w jungli, myślę że czas spróbować. Tylko nie mam pojęcia jak grać -.-... Jak zdobywać doświadczenie jak nie ma minionów? Może mi ktos wytłumaczyć cała taktyke gry w jungli alistarem? Przydałby się także jakis build po polsku :>

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Mogę teraz powiedzieć nieprawdę ale alistar nie jest junglerem tylko supportem. Jak tak nie jest niech mnie ktoś poprawi :)

Opublikowano

Tak dajcie mu link do tuta na mob fire a nastepnie niech gosc spadnie na 800elo...

W spisie w dziale tutoriale masz poradnik w ktorym masz opisane ogolnie mneij wiecej wszystko co powinnienes wiedziec na poczatek o junglowaniu. Powiem ci tylko ze nie jest juz zbyt czestym junglerem moze dla tego ze jest dosyc trudny. Na poczatek polecam ci fiddlestica albo warwicka.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Tak dajcie mu link do tuta na mob fire a nastepnie niech gosc spadnie na 800elo...

W spisie w dziale tutoriale masz poradnik w ktorym masz opisane ogolnie mneij wiecej wszystko co powinnienes wiedziec na poczatek o junglowaniu. Powiem ci tylko ze nie jest juz zbyt czestym junglerem moze dla tego ze jest dosyc trudny. Na poczatek polecam ci fiddlestica albo warwicka.

@tak samo

alistar dla początkujących junglerów będze za trudny ponieważ jest to bardzo trudna postać...

większość ludzi jak widzę grających alistarem to feedują.

METIN2.PL SURA WP 75 lvl ON  CS:GO Eagle

Opublikowano

Musialbys miec dobrze dobrane runy pod alistara. Na jungli przed updatem bylo nim latwo i swietnie sie gangowalo ja z moimi trol runami

nawet dawalem rade teraz wg mnie jest troche trudniej alistarowi i w porownaniu do innych junglerow wypada slabo.

Zaczynasz od wilkow z pomoca druzyny z itemkiem ktory zwieksza twoje obrazenia przeciwko potwora ( nie pamietam nazwy) i 5 potkami potem

robisz blue poniewaz to podstawa i tak jak kazdym innym junglerem bijesz miniony w jungli lub gang :) kupujesz butki i skladasz itemek ktory sklada sie z regeneracji many i zycia i startowego itemku (spirit stone) ktorego potem przerabiasz na Spirit of the Ancient Golem. Potem cos na zwiekszenie efektow leczniczysz . Jesli chcesz mozesz zrobic tez moc trojcy.

Alstarem gangujac mozesz jednoczesnie podbic do kogos i podrzucic dlatego jego gangi sa takie dobre (cos jak ulti malphita)

u1lc.png
Opublikowano

To ja może se odpuszcze jungle :> Na razie zbieram na wukonga bo jest w rotacji i mi sie bardzooo spodobał.

I dobrze robisz bo alistar do najlatwiejszych junglerow nie nalezy. Potrzebne mu sa specjalne runy no i nie jest najszybszym junglerem co bez doswiadczenia bardzo zle wychodzi.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Zagraj amumu, według mnie jest lepszy niż Alistar. Fajne buildy są na elohell.com, moba fire nie polecam

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Alistar to bardzo fajny jugnler ale na pewno nie dla początkujących. Jeżeli chcesz zacząć dopiero z junglowaniem to polecam Ci Jaxa lub Warwicka, jak wcześniej koledzy napisali mógłby być Fiddle ale łatwo go opóźnić w jungli poprzez invade na blue.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Inv. na blue i po jungli jak dla fiddle , a jeśli drugiego blue mu zabiorą to może iśc na linie. Jak dla mnie, alistar jest najlepszym supportem, ale jeśli podoba ci się jungla graj, nie jest trudna tylko dla początkujacego junglera najlepszym champem, będzie ww-warwick bądź jax. Łatwe ganki na linie, częste zakończone powodzeniem. Alistar jest junglerem, ale dla podstawowych junglerów jest bardzo ciężki do ogarnięcia że tak powiem.

/gif

Opublikowano

Wczoraj grałem alistarem w jungli i powiem , że nie jest bardzo trudny ale też łatwo nie było ;D Skończyłem ze statami 0/0/7 czyli jakbym był suppem ;D Ale to była moja pierwsza gra w jugli alim. Dobry na początek do jungli jest warwick :>

marihuanapan.jpg
Opublikowano

Tylko, że Alistar jest teraz jedną z najgorszych postaci na jungle. :P. Teraz opłaca się iść nim na suppa. Jak chcesz junglować to kup sobie Warwicka, Jaxa, Udyra (proste postacie do jungli). A potem jak już ogarniesz to trochę to uzbieraj na Lee Sina :D.

Opublikowano

Siemano, mam pytanie jak grać w jungli? Gram w lola od niedawna i nigdy nie grałem w jungli, myślę że czas spróbować. Tylko nie mam pojęcia jak grać -.-... Jak zdobywać doświadczenie jak nie ma minionów? Może mi ktos wytłumaczyć cała taktyke gry w jungli alistarem? Przydałby się także jakis build po polsku :>

Jak jesteś początkujący to nie zabieraj się za jugle alistarem. B. trudna jugla i gangi wymagają wprawy. Jak już go ogarniesz to carrujesz gry.

Opublikowano
Tylko, że Alistar jest teraz jedną z najgorszych postaci na jungle.

no nie wiem co powiesz na wjazd z redem na alistarze na drugim lvlu w twoje dupsko z w+q

alistarem jungla nadal sie oplaca tylko ze od s3 i zmian w jungli kiedy skupila sie na glownym potworze alistar ma ciezko z czyszczeniem campow, w s2 bylo latwiej ze wzgledu na idealna pasywke do jungli lecz dla chcacego nic trudnego, riot zaczyna go buffowac bo tym jak go doszczetnie zabili nerfami poniewaz nikt nim nie gra moze doczekamy sie dobrych czasow dla alistara jungle

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ludzie proszę. W lolu chyba nie ma "gangu" tylko jest "gank". Nie ma raczej "gangujemy top'a" tylko "gankujemy top'a" Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi -.-

Opublikowano

Ludzie proszę. W lolu chyba nie ma "gangu" tylko jest "gank". Nie ma raczej "gangujemy top'a" tylko "gankujemy top'a" Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi -.-

gang jak sa 2 osoby, a nie mowi sie "gank" bo przewaznie nikt nie jest tak zjarany zeby gankowac samemu aleje -.-

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Zaczynasz z maczetą i 5 potków.

Robisz wilki -> blue -> red -> gank/wraithy.

Skill order -> R->Q->W->E

Build to -> sprit stone, buty 5, locket, aegis (chyba , że twój support złożył, to pomijasz ten item), sheen, randuin/trinity .

Sytuacyjnie - frozen heart, warmog, abyssal , spirit visage.

Opublikowano

Na początek najlepiej jungluj fiddlestickiem, ma dobre ganki dzięki fearowi i może bez smita robić całą jungle ;) ( sprawdzałem z runkami tylko ) dobre ganki, a jeszcze lepsze gdy ma ulti, jak nigdy nie junglowałeś to pewnie zagrasz nim normale i wtedy jak wbijesz się na bota z ultem to 2 trupy :) jeżeli bez smita chcesz to musisz mieć ogarnięty team... kilka razy mi sksuli blue -.-, a z smitem to po prostu piszesz aby nie brali małych golemów przy blue abyś zdobył 2 lv, a jungle robisz tak:
Blue
Wilki
Wiedźmy
Gank mid albo Red
Golemy albo odrazu Gank top

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...