Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karthus a inni AP

StudzeKisiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karthus? Tylko pod late, on musi wyfarmić swoje itemy dopiero potem coś robi, ale jak przychodzi 30-40min to masakra.

Opublikowano

Karthus, słaby pick i useless w teamie, slow i gryzie glebe w tf, nie wiem po co ludzie nim grają.Niektóre ogary wiedzą jak nim grać i czasami zrobią niezłe zamieszanie w tf.

To, że chciałem poznać wasze opinie o nim, to nie znaczy, że się na nim nie znam... Jaki useless?....

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Karthus oferuje masakrycznie przydatne ult, ale z powodu swojej papierowatości i braku CC ( ten wall to porażka ) oraz braku escape nie jest tak przydatny jak dajmy na to Zyra - snare, knock, slow i do tego dobry burst dmg.

Jest wiele championów, dużo bardziej przydatnych niż on.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Karthus jest moim mainem, i powiem wam tak, on zostal zaprojektowany tak, ze do cholery musi zginąć, jest straaasznym papierem... dlatego ma taką a nie inną pasywke. wystarczy sie wpierdzielić z E w TF, zginiesz nadal zadajesz dmg z e + mozna postrzelac kulkami.. moj rekord z kulki (w 1 osobe x2 dmg) to bylo 850 ... wcale nie jest taki słaby ale straszny papier

Zresztą W + spam Q (100% trafienia kulka bo 90% slowa) = zabójcze combo

Opublikowano

karthus najprostrzy champion.

Press R to penta. Stworzony po to aby wejść w tf, kliknąć R i walnac serię zabójstw

PS. Gdyby w jednej drużynie był Darius i Karth to kto by kradł więcej killi swoim ultem?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Gra karthusem polega na tym ze w early tylko farmisz a w tf wbijasz sie na rambo zaraz za tankiem, padasz i spamujesz z q + r.

To specyficzny champion dla wiekszych ogarow, wcale nie jest slaby. On jest po prostu stworzony pod late game

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Wg mnie nie jest az taka slaba postacia no moze na tych 1 lev bombka zadaje mniej obrazen niz autoatak ale po pewnym czasie juz zadaje spora liczbe obrazen a w dodatku gdy zabije miniona oddyskuje mane wiec moze spamowac nimi jak nie wiem. W dodatku jezeli przeciwnik ma mane to karthus po wlaczeniu "e" ja wysysa a po zabiciu nadal moze zabijac wiec... wydaje mi sie ze osoby ktore pisza ze karthus jest kontorwany przez kazda postac tak naprawde grali max 2 gry przeciwko niemu na midzie

u1lc.png
Opublikowano

@UP

Ależ oczywiście że karthus jest kontrowany i nic na to nie poradzisz, aczkolwiek jeżeli jest już dobrze feednięty to tak łatwo go zabić nie jest.

Moją najlepszą postacią na mida jest Brand, ewentualnie Fizz.

Są to dwie różniące się postacie ale za to jak bardzo op. :)

Opublikowano

A co jeśli wam powiem: w tej grze są tylko usless gracze, nie usless postacie, to po 1.

Po 2 ogarnięty karthus wygra mida bo wystarczy że użyje slowa i będzie spamował z "q"

po 3 zanim mnie zaczniesz hejcić zrozum co napisałem na początku.

moje ulubione

kennen, karthus, swain

<>

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsza postać na mida to sona pod ad.

Jej dmg i ulti równa się 100% śmierć.

Jeżeli ktoś potrafi wykorzystywać postacie to jest kimś.

Uwielbiam grać supportami pod ad albo ap na midzie :)

7ibz.png

Opublikowano

Press R to penta. Stworzony po to aby wejść w tf, kliknąć R i walnac serię zabójstw

PS. Gdyby w jednej drużynie był Darius i Karth to kto by kradł więcej killi swoim ultem?

Ta, press r to penta, to ja jestem ksiądz, przeciez rekord z mojego ulti to był 1k, wiecej sie prawdopodobnie nie da .. po za tym niezapominaj ze CC i po ulti, bo ładuje sie 3 sekundy (cos jak ulti katy..)

Opublikowano

@up ale kto w trakcie tfu ma full HP? gdy trafisz dobry moment to triple to minimum :P a jak zginiesz i jesteś na pasywce to nie działa na ciebie cc.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

@up ale kto w trakcie tfu ma full HP? gdy trafisz dobry moment to triple to minimum :P a jak zginiesz i jesteś na pasywce to nie działa na ciebie cc.

Nevermind, nie pomyślałem o pasywce :D

Opublikowano
Jak dla mnie to noob champ , dobry tylko w early.

Jebłem.

Każda postać jedzie kartha, ale jeżeli team i on utrzyma się do ok. 30 minuty mając jakieś postacie z przyciąganiem (blitz, darius) które przytrzymają go w jego e po smierci to TF zrobiony + do tego ult po smierci.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Mega OP postać w premade, globalny ult niszczy early/mid game :)

W soloQ średni.

Opublikowano

najprostszy champion ze względu na ulti?

dlatego tak wiele osób uważa go za gówno bo taki łatwy?

skoro tylko nacisnąć "R" to pokaż mi z 5 pent w 1 grze zrobionych

<>

Opublikowano

ogarniety gracz karthusa nie da sie zjechac na linii i bedzie farmil z odleglosci kilometra creepy, bedzie wspomagal wymiany na bocie swoim ultem ktory czesto daje kille, ew. wezmie teleporta na inna linie i slowem zrejpi twoja linie

Opublikowano

Jak dla mnie to noob champ , dobry tylko w early.

Po co sie wypowiadasz, jak widać, że sie chuja znasz? Karthus robi sieke w late, w early trzeba grać ostrożnie.

Moi ulubioeni miderzy: Evelynn, Fizz, Kassadin, Katarina, Karma, Orianna

Opublikowano

LUDZIE którzy mowia ze karthus jest słaby niech ida grać w meina bo pojawia sie na kzadym turnieju . Czemu ??

po 1 moze pomoc na bocie i topie nie ruszajac sie z mida .

po 2 jesli sie wyfarmisz (jesli potrafisz) TF sa niszczeone przez niego ... tyle mam do powiedzenia

Jesli nie zgadzacie sie z tym to sobie napisz do alesisia albo ocelote i spytaj czemu nim sie gra ...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...