Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kompem... Lagi.

kamilczan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdy w życiu nie przypuszczałem że założę taki temat. xD

Więc Panowie i Panie oto sprzęt na którym mam na privie(pandoramt2) lagi:

GF 8600 GT 256 mb

Amd Athlon 64 x2 4400+

Ram 4 gb ddr2 800 mhZ

Net 6 Mb/s

Ogólnie zastanawiałem się nad złożeniem kompa do 2000 zl żeby polatał może BF3 lub coś w tym stylu. Niestety dopiero po wakacjach, zastanawiam się co tutaj dokupić żeby godnie pograć bez laga... Dodam że na tej specyfikacji osiąga ok. 10 fps na CH1... Aktualnie mogę wydać na ulepszenie tego złoma max. 500 zł (Nie będę wydawał więcej z prostego względu, jak wcześniej napisałem, mam zamiar zmienić komputer już nie długo)

Liczę na szybkie odpowiedzi ;)

Pozdrawiam.

Kr3jZoL.png

Opublikowano

To nie jest wina kompa.

Dlaczego ?

- Masz kartę 8600 Gt ja mam 7300 Gt.

- Mam 2gb mniej ramu.

- Masz neta 6 mb ja mam neta 2 mb.

I mi metek nie laguje, nie wiem co jest przyczyną.

giphy.gif

Opublikowano

Dodam że mam win 7... Pomoże ktoś? To według mnie dziwne bo Gothic 3 lata na full... (gram obecnie to mam porównanie) a metin laguje ;O

Kr3jZoL.png

Opublikowano

Zmniejsz rozdziałke, wyłącz mgłe itp.

Może to ci jeszcze, pomoże.

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Pobierz najnowszego klienta, wyczyść komputer CCleanerem oraz użyj GameBoostera. W Gothicu możesz nie mieć lagów, bo grasz na singleplayer. Wina może leżeć po stronie połączenia z internetem - kto jest Twoim operatorem?

Opublikowano

Operatorem jest netia, przypominam że to jest prywatny serwer PandoraMT2... Może to wina po stronie serwera? Mój kolega na nie wiele lepszym sprzęcie nie ma tam lagów... O co tutaj chodzi...

@Komp czyszczony CCleanerem i Tuneup'em. GameBoostera nie posiadam ale widzę że polecają ściągnąć ( mowa o tym filmiku)

Kr3jZoL.png

Opublikowano

Nie pisz double postów, jest opcja Edytuj.

Co do tematu, to w jakim sensie lagi? Takim, ze jak chodzisz to Cię ścina, czy jak np. Napiszesz coś na chacie i wiadomość pojawia się dopiero po 2/3 sekundach?

Opublikowano

Więc chodzi o to że po prostu klatkuje, mam 10 fps w mieście... Zwyczajne lagi, jak mam Ci to wytłumaczyć? Chyba każdy wie jak wyglądają.

Do funto4: Nie baw się w moda... Wiem co to opcja edytuj, popatrz post wyżej.

Nie mogłem po prostu wytrzymać tych 24 h xD

@Zapomniałem dopisać, komp Tuneup'em zrobiony pisałem to chyba wcześniej. ;)

@Przeskanowałem go i nie ma nic, nie mam pomysłów. Rozdziałka 800x600 16bbp Wszystko wyłączone, na Tuneup'ie tryb turbo włączony i zrobiona optymalizacja na 100 %. Więc to wina internetu? Dziwne bo gram w Combat Arms a tam mam ping praktycznie full i zero laga... ;/

Kr3jZoL.png

Opublikowano

Nie powinnien Ci metin lagować aczkolwiek, przydałoby się zmienić kilka podzespołów. Ale, tanie to to nie będzie około 700 zł na pewno. Lub kupić nowy komputer. Można też spróbować format zrobić być może komputer jest zabrudzony.

Minus.png
Opublikowano

Kup sobie lepszą grafikę. Do 500 zł spokojnie dostaniesz fajną nvidie GT 650 Ti i nie będziesz musiał wymieniać kompa.

Wkn4tFu.jpg

Bob Marley Bless

Robie sygny na zamówienie

;)

Opublikowano

Przeczyść kompter na wszelki wypadek Wise Skan Disk i Wise Skan Registry.

A jeżeli to nie tego wina to po prosti wina leży po stronie serwera. Pandora to bardzo zaldniony serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...