Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poprawa] LVL oraz EQ + Koń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dopiero zacząłem zabawe z pisaniem questów .

Napisałem "questa" o ile można go tak nazwać , który ma za zadanie dać

- 100LVL.

- Księge op.Konia ( później zostaną dodane itemki ^^ )

- 30 LVL konia

c8fe3a84f7.jpg

Wszystko ładne , rozmowa normalnie przechodzi , loga i na pierwszy rzut oka jest ok.

Lecz po wejściu do ekwipunku mam taki burdel

23add3c6e2.jpg

fa728f7fb3.jpg

oraz brak lvl konia ^^. Zamiast pc . change_money(5000000) czyli 5kk dało 495kk jak na SS wyżej , tak jak wcześniej wspomniałem konia również lvl nie dało.

Prosiłbym o wypisanie błędów oraz poprawe ( usunięcie potek , jeżeli to możliwe :O , pięczeć tylko jedna xD... , lvl konia )

Dziękuje .

Quest : http://pastebin.com/GKqghuZK

ps. model handlarki , ponieważ nie znalazłem jeszcze odpowiedniego npc'ta ;x

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Świetnie opisany błąd, popierane zrzutami ekranu, opisane perfekcyjnie. Jedyna osoba, która tak świetnie potrafi opisać problem - gratulacje!

http://wklej.to/bAxfp

Całe wykonywanie działania miałeś w pętli, przez co dostawałeś X razy przedmiot, X razy poziom konia, X razy golda. Trzeba było to wyrzucić poza pętlę i mam nadzieję, że teraz zadziała.

umarł

Opublikowano

Bardzo ładnie dziękuje , lecz jest jeden problem , nadal nie dodało lvl konia.

BTW. ma ktoś difa który usuwa potki... ? bo mam całe eq potek i mi to raczej nie pasuje ;x

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Hmm aby nałożyc ograniczenie ( żaden 100 lvl + ) nie będzie mógł wybierać tej opcji

wystarczy

when 9020.chat."Dracore - Początek przygody" with pc.level >= 1 and pc.level <= 99 begin

???

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Hmm aby nałożyc ograniczenie ( żaden 100 lvl + ) nie będzie mógł wybierać tej opcji

wystarczy

when 9020.chat."Dracore - Początek przygody" with pc.level >= 1 and pc.level <= 99 begin

???

Tak. Potki otrzymujesz przez to, że przy każdym wbiciu jednej "kulki" otrzymujemy standardową ilość potek. Gdzieś były diffy na zmianę tego, jak wyłączyć to pytaj diff masterów :)

umarł

Opublikowano

Bardzo ładnie dziękuje , lecz jest jeden problem , nadal nie dodało lvl konia.

BTW. ma ktoś difa który usuwa potki... ? bo mam całe eq potek i mi to raczej nie pasuje ;x

Jeżeli Ci coś zalega w eq, i jesteś na postaci GameMaster wystarczy, że wpiszesz komendę /ip :)

footer_logo.png

Opublikowano

Nie za fajnie czułby się gracz który po zdobyciu ekwipunku miał całe EQ potek ^^.

Dlatego szukam diffa lub czegoś , który by to usunął po prostu.

Jeżeli Ci coś zalega w eq, i jesteś na postaci GameMaster wystarczy, że wpiszesz komendę /ip :)

Tu chodzi o graczy ^^.

http://www.mpcforum.pl/topic/838365-problem-sh-make/#entry6179710

jbc

prosze o pomoc ^^

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Nie nie, chodzi mu o zawalenie ekwipunku potkami, które otrzymuje się przy wbiciu każdej "kulki". Przy założeniu postaci i wejściu do gry, on otrzymuje od razu 100 poziom, czyli troszkę tych potek do ekwipunku wpada i on akurat szuka diffu, który wyłączy mu otrzymywanie tych przedmiotów.

Przy "kulce" i levelu dostajemy karasie zamiast średnich potów
Spoiler
This difference file is created by The Interactive Disassembler

Game_r2089
0002E276: 02 01
0002E27E: 7A 9b
0002E27F: 69 6c
Przy "kulce" i levelu dostajemy 200 dużych potów zamiast małych
Spoiler
This difference file is created by The Interactive Disassembler

Game_r2089
0002E276: 02 C8
0002F082: 79 7B
0002F083: 69 69

umarł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...