Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Załóż ze mną serwer Plemion !

maciejkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam !

Zapraszam do współpracy koneserów plemion.

Potrzebuję osoby, która umiałaby zainstalować, zmodyfikować i uruchomić serwer plemion oraz potrafić nim administrować - czyli umiałaby zająć się tym profesjonalnie i w 100%.

Jakość gry nie może odbiegać od oryginału.

Dlaczego taki pomysł ? Zrobiłbym to ponieważ obecnie plemiona są zbyt ograniczone, grałem kilka lat temu i chciałbym powrócić do tego co było, bez żadnych limitów farmienia czy przesyłania surowców - oczywiście trzeba się nad tym jeszcze zastanowić, ale po prostu mam sentyment do starych plemion. Jestem też otwarty na propozycje.

Ze swojej strony oferuję pokrycie wszystkich opłat oraz także pomoc w administrowaniu. Na początek zakup jakiegoś niedrogiego VPS, ale jeżeli graczy będzie przybywać - możemy przenieść się na któryś z moich dedyków, prowadzę firmę hostingową więc koszty nie będą duże, a sama gra może legalnie zarabiać.

PS: Proponujesz utworzenie serwera innej gry ? Także możesz napisać, jestem otwarty na propozycje :)

Wpisujcie się tutaj lub na PRIV, napiszcie jakie macie doświadczenie.

Opublikowano

Każdy serwer plemiona jest nielegalny, jeszcze jak na tym chcesz zarabiać to już całkiem. Sam kod nie jest plemion, jak chcesz zarabiać to musisz zmienić całkowicie grafikę gry, a to już nie będą plemiona ;)

Maruusek.png

Specjalista
Opublikowano

Jeżeli jesteś osobą, którą piszesz na dodatek jesteś odpowiedzialny i wiesz, że na początku manna z nieba nie poleci - napisz do mnie.

Coś pomyślimy

Opublikowałem jako pierwszy silnik do plemion(nie mój, znaleziony na innych forum)

Opublikowano

Jeżeli chcesz zarabiać na tym to lipa... Chyba że zmienisz grafikę to twórcy plemion nic Ci nie zrobią ;)

Maruusek.png

Opublikowano

No tak, ale chodzi tutaj o wstawienie reklam, nie czerpanie korzysci z samej gry. Wiem, że na takiej zasadzie działa pare serwerów poza plemionami. Co o tym sądzić

Opublikowano

Czepić i tak się mogą, ale specjalnie powoływać uprawnioną osobę z Polski, tylko po to aby zamknąć serwery im się nie opłaca ;)

Jak byś zarabiał 1 tys miesięcznie, też się raczej nie czepią. Zobacz na priv Metin2 ;)

Maruusek.png

Opublikowano
eXu akurat wiem, żeby wytoczyć sprawę muszą do Polski wyznaczyć pełnomocnika żeby takową sprawę założyć. Korzystanie z ich grafiki jest łamaniem praw autorskich to 2. Aby mieć prawo do zarobku musiał by zmienić grafikę na własną bo kod silnika nie jest raczej plemion to 3. Wiem dużo, bo sam sprzedaje skrypty jak i mam znajomych grafików którzy również tworzą grafikę na zamówienie. Jeżeli silnik jest udostępniany za darmo to ma prawo na nim zarabiać o ile nie jest to zastrzeżone przez licencje jak i nie zawiera grafiki "prywatnej" w tym wypadku grafiki plemion.
Maruusek.png

Opublikowano

Jeżeli jesteś osobą, którą piszesz na dodatek jesteś odpowiedzialny i wiesz, że na początku manna z nieba nie poleci - napisz do mnie.

Coś pomyślimy

Opublikowałem jako pierwszy silnik do plemion(nie mój, znaleziony na innych forum)

No ciekawe bo chyba jako pierwszy uruchomilem priva na tym forum i to nie byl silnik od ciebie.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

Ale powiem Cie że nie ważne kto pierwszy uruchomił lecz ważne kto ma lepszy serwer ^^:D to moje zdanie :)

//@up wgl to fajna strona główna na twoim serwerze tylko szkoda że każdy serwer jest osobno :D

Opublikowano

Ale powiem Cie że nie ważne kto pierwszy uruchomił lecz ważne kto ma lepszy serwer ^^:D to moje zdanie :)

//@up wgl to fajna strona główna na twoim serwerze tylko szkoda że każdy serwer jest osobno :D

Silnik 7,21 w ogole mi sie nie podobal. Nie wiem nie bede mowil kto ma lepszy serwer. Wiem ze mam najpopularniejszy ze wszystkich tutaj bo ponad 150 online na wszystkich swiatach.

A co do zalozyciela to sorki ale na start wystarczy vps za 30-40zł wiec nie wiem komu laske robisz z taka oferta jak chyba kazdy moze tyle wylozyc.

wywalilem /k

Opublikowano

Silnik 7,21 w ogole mi sie nie podobal. Nie wiem nie bede mowil kto ma lepszy serwer. Wiem ze mam najpopularniejszy ze wszystkich tutaj bo ponad 150 online na wszystkich swiatach.

A co do zalozyciela to sorki ale na start wystarczy vps za 30-40zł wiec nie wiem komu laske robisz z taka oferta jak chyba kazdy moze tyle wylozyc.

Oczywiście, że każdy może tyle wyłożyć, ale ja dysponuję większym zapleczem jeżeli projekt się rozrośnie. Nie chcę nawet zarabiać na tym od razu, mam czas i pieniądze - mogę poczekać. Jeżeli eXu podoła to stworzymy bardzo dobry prywatny serwer :) Niestety ja nie posiadam na tyle umiejętności, żeby to zrealizować, ale potrafię zrobić dobrą promocję, wystarczy się postarać. Druga sprawa dlaczego chcę współpracować, a nie dałem np. zlecenia to fakt, że myśląc rozwojowo i tak będzie potrzebnych więcej osób w ekipie.

Poczekamy zobaczymy, liczę na to, że będę mógł was wkrótce zaprosić na porządny serwer, pozdrawiam

Specjalista
Opublikowano

eXu akurat wiem, żeby wytoczyć sprawę muszą do Polski wyznaczyć pełnomocnika żeby takową sprawę założyć. Korzystanie z ich grafiki jest łamaniem praw autorskich to 2. Aby mieć prawo do zarobku musiał by zmienić grafikę na własną bo kod silnika nie jest raczej plemion to 3. Wiem dużo, bo sam sprzedaje skrypty jak i mam znajomych grafików którzy również tworzą grafikę na zamówienie. Jeżeli silnik jest udostępniany za darmo to ma prawo na nim zarabiać o ile nie jest to zastrzeżone przez licencje jak i nie zawiera grafiki "prywatnej" w tym wypadku grafiki plemion.

Mógłbym się tutaj pisać, na temat luk w dziezinie autorstwa internetowego itd, ale to nie ma sensu.

Na każdym kroku widzimy piractwo i naruszone prawa autorskie, także to samo jesy wystarczającym argumentem.

Opublikowano

Dobra dajcie już spokój xD przecież tak na prawdę nie jest ciężko zmienić tą grafikę xD najgorzej z przeglądem wioski reszta to pikuś :P wystarczy umieć CSS i zrobić parę fajnych rzeczy np w gimpie :D

A mam właśnie pytanie jeśli np kolory ulegną zmianie to mogą się przyczepić że to ich grafika ?? ;> :D bo mnie to ciekawi :P

Opublikowano

Dobra dajcie już spokój xD przecież tak na prawdę nie jest ciężko zmienić tą grafikę xD najgorzej z przeglądem wioski reszta to pikuś :P wystarczy umieć CSS i zrobić parę fajnych rzeczy np w gimpie :D

A mam właśnie pytanie jeśli np kolory ulegną zmianie to mogą się przyczepić że to ich grafika ?? ;> :D bo mnie to ciekawi :P

Tak bo to nadal ich grafika.

wywalilem /k

Specjalista
Opublikowano

Piszcie do Pana maciejkk, bo ja odpadam z projektu :(

Osoba jest sprawdzona, na prawdę posiada swój własny serwis hostingoy, także tutaj współpraca mogła byłaby dla kogoś, kto ma dużo czasu wyśmienita.

Ja odpadam z powodu swojej roboty, bo tutaj jednak trzeba poświęcić troszkę więcej czasu niż myślałem, a projekt ma szansę się udać :)

@ImperialTriba

"No ciekawe bo chyba jako pierwszy uruchomilem priva na tym forum i to nie byl silnik od ciebie."

Ja gdzieś napisałem, że uruchomiłem serwer ? nigdzie.

PRzed silnikiem, który publikowałem była tylko "deviana" czy jakoś tak się ten silniczek nazywał :)

@Co do praw autorskich

Jest dużo zakazów ogólnych na temat praw autorskich, ale tyle samo dziur w nim, przez co nie ma się co obawiać :)

Poczytajcie na forach Polskiej Parti Piratów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...