Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. sterowników.

NeXiNi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, mianowicie, czy najnowsze sterowniki Nvidii (na dzień dzisiejszy to 310.90) mogą nie być kompatybilne z trzyletnią kartą graficzną Nvidia GeForce GT 240m?

Specyfikacja kompa:

Lenovo y550

Win 7 Home Premium 32bit.

Intel Core 2 Duo P7450 2.13 GHz

3.0 GB RAM

GF GT 240m

Opublikowano

Jeżeli aktualizują sterowniki do nVidii to powinny być kompatybilne. Jednak jeżeli nie jesteś pewny to zjadź swój model na stronie producenta nVidia, wyszukaj swój model i pobierz najnowsze sterowniki pasujące do Twojego modelu.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

No właśnie już od 3 tygodni męczę się ze sterownikami. Najnowsze mi po prostu nie działają. Gdy je zainstaluję, to po restarcie kompa karta przestaje działać. A ściągam na pewno dobre sterowniki, obsługują moją kartę graficzną.

Opublikowano

W jakim sensie przestaje działać?

KLIK!

Opublikowano

Rozdzielczość zmienia się na 1280x720 (normalna i zalecana to 1366x768) i nie da się jej zmienić na wyższą, tylko na niższą. Monitor zmienia się z PnP na "Monitor domyślny" i jego również nie da się zmienić. W "Menedżerze urządzeń" w zakładce "Ogólne" karty graficznej jest napisane, że "To urządzenie zostało wyłączone z powodu zraportowanych problemów (kod 43)".

Opublikowano

Próbowałeś zainstalować starsze sterowniki?

KLIK!

Opublikowano

Tak, lecz najnowsze działające, które mam teraz zainstalowane są z 2011r. a dokładnie z 2011-03-04. Tylko że przy nich przy każdym uruchomieniu systemu pojawia się komunikat "Sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność". A zależy mi na najnowszych sterach, gdyż w niektórych grach np. Far Cry 3 i TES V Skyrim niekiedy sypią mi się teksturki. A w Skyrimie to już jest całkiem tragedia, grać się nie da, bo wszystko miga jak lampki na choince :D

Czy istnieje jakiś sposób na to, aby te najnowsze sterowniki mi bezproblemowo działały?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...