Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami

NosNoob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż mam taki problem, ostatnio grałem w metina normalnie, dzisiaj wchodze i bum lipa, laguje jak nic, da się zaprawde chodzić ale jak robot, inne gry typu nostale itp chodzą normalnie, więc w czym tkwi problem? Mój komputer jest nowy więc to nie wina maszyny. PROSZĘ O POMOC!

Smoke Weed.
Witam, jak gram to można spotkać mnie pod nickiem CrossOver. ;)

cfe8e074dd.jpeg

Jp ekipa czeka na braci swych!

Opublikowano

Usuń folder z Metinem i zainstaluj klienta na nowo. Potem zaktualizuj go patcherem i spróbuj wejść na CH3 / CH4. Te lagi czy ściny są powodem ostatniej aktualizacji gry, a występują na przestarzałych klientach. Jeśli grasz na modzie to zaktualizuj folder z Metin2.pl i do tego wgraj najnowszego Kamera ze strony - jest nowa wersja z wczoraj (25.01.2013).

Opublikowano

A jesli i to nie pomaga?:)

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Tnie mi się gra , internet aktualnie chodzi po 5mb/s , więc nie wiem w czym tkwi problem

Nie ze laguje czy cos, tylko zacina , tak jak bys mial porysowaną płytę np

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Hmm.. A nie jest to winą starych sterowników do karty graficznej?

Pobierz ccleaner - wyczyść komputer, wyczyść rejestr (funkcja w ccleaner), zdefragmentuj dyski.

Opublikowano

To na pewno nie jest wina łącza internetowego,gdyż jak mówisz NosTale chodzi poprawnie i inne gry.

To zapewne wyniki tej aktualizacji.

Usuń clienta Metin2.pl

Pobierz program do oczyszczania dysku i rejestrów (Wise Skan Disk i Wise Skan Registry lub Revo unistaller i Odkurzacz)

Wyczyść nimi komputer z zbędnego syfu i zainstaluj świeżo pobranego clienta na nowo i sprawdź ;)

Opublikowano

Dalej nic, co za żal.:(

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

To spróbuje, dam edita jak dalej cos bedzie;)

No i dalej nic, to chyba juz nic nie pomoze;(

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Polecam w confing po zmieniać trochę.Powiedz,jaką masz kartę graficzną?

r03syq.png

Zapraszam Jinho.Moja postać:Woj Mental,Buszman lvl 70+.Historia na AlmantiaMT2:

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

Opublikowano

Karta o ile wiem słaba GT Force 720 bodajże, ale nigdy nie bylo lagów z metinem teraz akurat są, patrzyłem inne servery nic;(

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Okej, a więc tak. Pobierz najnowszego klienta ze strony głównej, zaktualizuj go i nie włączaj gry tylko wyłącz patchera. Następnie usuń folder hshield i odpal patchera na nowo jako administrator w trybie zgodności z Windows XP SP3 oraz wyłączoną zaporą systemu. W configu ustaw:

*Resolution - 1280x720 16bpp

*Frequency - najwyższą wartość jaka dostępna (przeważnie 75 MHz)

*Shadow - None

*Fog - Far

*Window Mode

*Game IME

Opublikowano

Okej, a więc tak. Pobierz najnowszego klienta ze strony głównej, zaktualizuj go i nie włączaj gry tylko wyłącz patchera. Następnie usuń folder hshield i odpal patchera na nowo jako administrator w trybie zgodności z Windows XP SP3 oraz wyłączoną zaporą systemu. W configu ustaw:

*Resolution - 1280x720 16bpp

*Frequency - najwyższą wartość jaka dostępna (przeważnie 75 MHz)

*Shadow - None

*Fog - Far

*Window Mode

*Game IME

No,nie ma to jak sprzątnąć mi pomoc przed nosem

@topic Dodatkowo,wejdź w grę,następnie w opcje gry,czy jakoś tak i zmień GPU na CPU.Nie pamiętam,jak się to nazywało dokładnie,ale na pewno w 15 sekund znajdziesz :D

r03syq.png

Zapraszam Jinho.Moja postać:Woj Mental,Buszman lvl 70+.Historia na AlmantiaMT2:

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

Opublikowano

Mam windowsa 7 xD to nie xp tylko win 7

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Mam windowsa 7 xD to nie xp tylko win 7

Tak, dlatego musisz uruchomić grę w trybie zgodności z Windows XP. Wejdź w folder z klientem, znajdź patcher i kliknij na niego prawym przyciskiem myszy (PPM). Następnie przejdź do zakładki zgodność i zaznacz dwie opcje "Odpalaj w trybie zgodności z Win XP SP3" oraz "Uruchamiaj jako administrator." Jeśli to nie przyniesie efektów to zrób wszystko tak jak wyżej, jednak po zaktualizowaniu patcherem wyłącz go, a następnie zmień nazwę pliku metin2client.bin na metin2client.exe i przez to włącz. ;-)

Opublikowano

Ten patcher to 3 takie kaczuszki małe? xD

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Ten patcher to 3 takie kaczuszki małe? xD

xD Nie, to jest stary patcher. Uruchom poprzez aplikację Metin2.

Opublikowano

a jesli to z HS nie dziala bo pisze ze Error update HS? to cos innego na to jest?

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

Opublikowano

Dobra nie da sie:<

Smoke Weed.

cfe8e074dd.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam mam problem z metinem ,Divine worlds2 włączam metka i pokazuje mi się okienko log pisze tam metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE NIEWIEM OCO CHODZI PRZETUMACZYŁEM W GOGLE TUMACZ A TAKŻE NIE ROZUMIEM jak możecie to odpowiecie PLIS POMOCY

Opublikowano

witam mam problem z metinem ,Divine worlds2 włączam metka i pokazuje mi się okienko log pisze tam metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE NIEWIEM OCO CHODZI PRZETUMACZYŁEM W GOGLE TUMACZ A TAKŻE NIE ROZUMIEM jak możecie to odpowiecie PLIS POMOCY

Patrz na daty od ostatniego napisanego posta. 'Odkopałeś' temat sprzed miesiąca, dlatego zamykam. Jeśli masz podobny problem, a nie znalazłeś tutaj rozwiązania to załóż osobny wątek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...