Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]ADC z supportem na topie?

Mizard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio oglądałem mecz Giants kontra Alternate i zauważyłem, że adc z supp grają na topie. Moje pytanie jest jasne dlaczego tak jest; czy to jest jakaś taktyka, upodobanie, jakaś nowa moda. Już coraz częściej widuje takie coś na poważniejszych turniejach. Jak uważacie ma to jakiś wpływ na grę czy to jest tylko znudzenie się linii na bocie?

Opublikowano

masz 2vs1 , latwiej spushowac wieże...

Ja gram na 1500 elo 5vs5 TEAM ranked i ostatnio wygraliśmy mecz

Ja orianna na Topie

Vayne+Leona na midzie

Lee Sin w jungli

Yorick na bocie

Gra spokojnie wygrana

Inna gra:

Cho'gath Top

Wukong+Lee sin (ja) duo jungle

Yorick Bot

Veigar na midzie

Chodzi o ustawienie w którym zmiażdzymy enemy w early co ich sparaliżuje , lecz do tego potrzeba BARDZO ZGRANEGO TEAMU i dlatego widzi sie to na team ranked 5vs5 lub wlaśnie na turniejach.

Opublikowano

Po prostu tak ot adc z suppem idą sobie na topa a top na bota. To jakby tylko wizualna zmiana, która właściwie nic nie zmienia, a może robi zamieszanie wśród przeciwnej drużyny.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

chcieli zaorac ich potencjalnego topera ale przeciwna druzyna ''wyczula to'' badz widziala na wardzie ich zmiane pozycji to i oni podazyli za nimi normalna sprawa

Opublikowano

Hmm ranked ja na bocie renektonem a top adc+support. Ogolnie chodzi tu o to ze na bota idzie osoba ktora utrzyma sama wieze, turret na topie padl adc wskakuje szybkim gankiem na bota prawdopodobnie wychodzicie z killem i pushujecie bota. Przepis na sukces xD Co do switchow nawet jezeli takie cos bedzie to obie strony traca farme.

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...