Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Części

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mógłby mi ktoś napisać jakiś w miarę dobry zasilacz może być używany, żeby nie był za drogi.Gdyby kosztował do 90 to byłoby dobrze.Mam jeszcze pytanie, czy procesor AMD Phenom II X4 940 BE jest dobry? Nie jestem wielce wymagającym graczem jak coś

Daje lajki, dzięki

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może podaj resztę sprzętu ? Płyta głóna, grafika, co do zasilacza to trochę mało masz do wykorzystania, może się coś znajdzie ale podaj cały sprzęt

Opublikowano

A więc mój komp:

AMD athlon 64 x2 5000+

9600 GT

Zasilacz jakiś tracer 450 HF czy jakos tak

Windows 32

Asus GSURF 365

Chcę wymienić zasilacz i procesor jak narazie, jak już będe miał to wybrane to będe chciał karte

Opublikowano

Na ten zasilacz to tak max do 80-90 a na procek do 250-300.Chciałbym zostawić tą płyte główną i szukać do tego procka z AM2 zeby juz kasy nie wydawac

Opublikowano

To krucho. chyba, że używki. Chyba że jakiś OCZ i i3 bo skoro nie jesteś zaawansowanym graczem.

Podstawka AM2 jest dość słaba już lepiej MOBO i Już może ten i3. Chociaż nie wiem.

;)
Opublikowano

Ja też patrze na procki używane, znalazłem tego Phenoma II X4 940 BE i 9950 BE ale nie wiem czy są dobre ;p

Opublikowano

No możliwe tylko ktoś musiałby złożyć jakoś dobrać dobrze płyte do i3, a te Phenomy są dobre?

Jak Phenoma, to tylko 955 BE/965BE/960T BE + dobra MOBO do o/c.

Jak masz mało floty, to kupujesz używaną MOBO pod H61 i używanego i3 + dobre PSU i jest cacy

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

MSI P20-H61M (150 zł)

Intel Pentium G860 (250 zł)

SilentiumPC Deus 500W (200 zł)

tu masz sensowny "zestaw" całkiem, tylko twoja grafika jest do dupy trochę, fajnie jak byś wymienił

Opublikowano

MSI P20-H61M (150 zł)

Intel Pentium G860 (250 zł)

SilentiumPC Deus 500W (200 zł)

tu masz sensowny "zestaw" całkiem, tylko twoja grafika jest do dupy trochę, fajnie jak byś wymienił

Heh, właśnie ja nie wiem jakie są dobre te procki intele, ile ma itp?

Potem się kartą zajme jak to już będzie wybrane, karta ważna ale chciałbym zeby na tym zestawie WarZ chodził na tych High zeby sie nie ścinało i BF na tych niskich czy średnich może wyżej

Opublikowano

Ten Pentium G860 jest mniej więcej na poziomie tego Phenoma, może troszeczkę lepszy, do phenoma trzeba by dobrą płytę (300 zł) + dobre chłodzenie (100 zł) żeby prześcignął intela, a szkoda kasy na to

Opublikowano

Ten Pentium G860 jest mniej więcej na poziomie tego Phenoma, może troszeczkę lepszy, do phenoma trzeba by dobrą płytę (300 zł) + dobre chłodzenie (100 zł) żeby prześcignął intela, a szkoda kasy na to

Chyba nie... na G860 w full HD w bf3 nie pograsz na High czy Ultra tylko ledwo na medium, a 965BE ultra i Full HD i daje rade.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po OC i to ledwo, ja mówię na stocku i nie 965 tylko stary 940 i to używka

Pentiuma masz za łącznie 2x mniej, w cenie 965, plyty i chlodzenia masz 2x lepszy i5 3350 + mobo ew. i5 2400 + mobo

Opublikowano

Nie da się, kręcić można np. Phenomy ale do tego trzeba dość drogą płytę i chłodzenie za 100-150 zł, chyba że byś powoli kompletował

Opublikowano

No to z jakąś dobrą kartą graficzną ten WarZ pójdzie mi na high albo ten BF na średnich? Może jest jeszcze jakaś w miarę dobra karta w tym przedziale cenowym

Opublikowano

Tego procka trochę podkręć jak się da, a grafika np. PowerColor HD4850 nówka 250 zł lub używana HD4870, ale do nich trzeba mocny zasilacz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...