Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupony 50,100,500,100 SM Quest.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy dużej ilości graczy i dużej ilości nieoptymalnych skryptów wyjdzie co jest nie tak ;)

Jak dla mnie chuja prawda. W ciągu jednej minuty, ludzie na serwerze zdejmują, przenoszą, zakładają przedmioty i to wszystko zapytania.

Faktem jest, że nie trafia to od razu do bazy, ale wątpie, aby jedno zapytanie więcej (wykonane natychmiastowo, tzn lądujące od razu do bazy, nie do game) miało spowodować masakryczne lagi - to by było aż dziwne ;)

Opublikowano

Zależy czy przedmiot będzie można łączyć jeśli tak to tak jak NISMO pc.remove_item() jeśli nie to item.remove. Jeśli przedmiot będzie się łączyć to item.remove zabierze wszystkie przedmioty. To takie małe info.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zależy czy przedmiot będzie można łączyć jeśli tak to tak jak NISMO pc.remove_item() jeśli nie to item.remove. Jeśli przedmiot będzie się łączyć to item.remove zabierze wszystkie przedmioty. To takie małe info.

No dlatego dałem taki uniwersalny sposób, co jest o wiele lepszym rozwiązaniem. Przynajmniej nie będzie płaczu "zjadło mi wszystkie kupony".

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Piszę, że Na Twoje konto zostało dodane 1000 SM i jak wchodze to nic się nie dodało ten Quest nie działa poprawnie nie daje Smoczych monet.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.Quest działał popranie na hamahi,ale kiedy przeniosłem na dedyka nie działa...wgrywałem go ponownie resetowałem serwer i nic:/ W acount mam coins.

81330142092000894794.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Tutaj daje quest'a który działa (quest nie jest mój). teraz tak ...Set "smocze_monety..." podajecie nazwę rubryki gdzie ma wrzucać SM. Jeżeli nie macie dodanej funkcji "pc.get_account" to wiadomo trzeba ją dodać do quest_functions.

quest kupno_sm begin
state start begin
when 80014.use begin
local ilosc2 = 100
query("UPDATE account.account SET smocze_monety=smocze_monety+"..ilosc2.." WHERE login='"..pc.get_account().."';")
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ilosc2.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
end

when 80015.use begin
local ilosc3 = 500
query("UPDATE account.account SET smocze_monety=smocze_monety+"..ilosc3.." WHERE login='"..pc.get_account().."';")
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ilosc3.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
end

when 80016.use begin
local ilosc4 = 1000
query("UPDATE account.account SET smocze_monety=smocze_monety+"..ilosc4.." WHERE login='"..pc.get_account().."';")
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ilosc4.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
end

when 80017.use begin
local ilosc5 = 50
query("UPDATE account.account SET smocze_monety=smocze_monety+"..ilosc5.." WHERE login='"..pc.get_account().."';")
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ilosc5.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
end
end
end
WKLEJ TO: http://wklej.to/noJBK

Tylko ten quest działa na moim serwerze , pozostałe nie . Nie wiem dlaczego ale jak chcecie żeby działało to wgrywajcie ten :)

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie c***a prawda. W ciągu jednej minuty, ludzie na serwerze zdejmują, przenoszą, zakładają przedmioty i to wszystko zapytania.

Faktem jest, że nie trafia to od razu do bazy, ale wątpie, aby jedno zapytanie więcej (wykonane natychmiastowo, tzn lądujące od razu do bazy, nie do game) miało spowodować masakryczne lagi - to by było aż dziwne ;)

Wykonaj z 200-300 zapytan z questu w jednej chwili i wtedy pogadamy...

Różnica miedzy game a questem jest bardzo duża... game łączy się raz i trzyma to połączenie. quest przy każdym wykonaniu łączy się na nowo z mysql (zestawia połączenie) i po wykonaniu jednego query je niszczy..

PS. polecam poczytać o flagach userów mysql typu max users connections a później spierać się z kwiatem ;x

Opublikowano

Mozzie ma rację, ale można to questem zrobić, żeby było bezpiecznie.

Wystarczy ustawić interwał użycia, np 5 min między użyciami.

pc.setqf("kupon", get_time()+300)

when xxx.use begin
local ile = ile

if get_time() < pc.getqf("kupon") then
syschat("Nie możesz jeszcze tego użyć ")
else
query("UPDATE `account`.`account` SET `smocze_monety`=`smocze_monety`+"..ilosc5.." WHERE `login`='"..pc.get_account().."';")
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ile.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
end

end
Edit: \\

A żeby było jeszcze bardziej na propsie to prawidłowo powinno się napisać to tak:

local ile = ile

if get_time() < pc.getqf("kupon") then
syschat("Nie możesz jeszcze tego użyć ")
else
local wynik = query("UPDATE `account`.`account` SET `smocze_monety`=`smocze_monety`+"..ilosc5.." WHERE `login`='"..pc.get_account().."';")
if wynik then
chat("Na Twoje konto zostało dodane "..ile.." SM! Wejdź na stronę WWW serwera aby dokonać zakupów.")
item.remove()
else
syschat("Coś poszło nie tak...")
end
end

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...