Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Wszystko o Paysafecard (PSC)

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowilem napisać ten poradnik, widząc pojawiające sie co jakiś czas pytania zwiazane z płatnością Paysafecard (PSC)

Jesli macie jakieś uwagi, proszę o komentrz ;-)

Nominaly:

PSC: 20, 50, 100 i 300 zl.

Gdzie kupic:

Na stronie Paysafecard jest wyszukiwarka najblizszych sklepow, wpisujesz swoj kod pocztowy, miasto, ulice. Na mapce pozazuja sie punkty sprzedazy.

http://www.paysafeca...e/mobile/kupno/

Mozna laczyc nominaly? :

Tak

Co z reszta, kora zostanie na karcie PSC?:

Zostaje i mozesz ja wykorzystac przy nastepnych zakupach (oczywiście jeśli starczy ;) , jeśli nie, to musisz "połączyć" z inną PSC).

Czy jest pobierana prowizja przy platnosci PSC?

Tak i nie. Kupujac w sklepach gdzie towar jest w obcej walucie, placisz prowizje z przewalutowanie, np. w $ jest to 4% a w € jest to 2% . Nie placisz prowizji jesli sprzedawca ma ceny w PLN.

Czy punkty w ktorych mozna kupic PSC pobieraja prowizje?

Generalnie nie, ale punkty Inmedio doliczaja 99 groszy za wydruk PSC , niezaleznie od kupionego nominalu PSC.

Co dzieje sie z moja karta po roku?

Po 12 miesiacach od daty zakupu, zostanie automatycznie pobrana oplata w wys. 5 zl. (Warto wykorzystac w ciagu 12 miesiecy, szczegolnie przy niskich nominalach)

Ile jest warta moja karta kupiona za 50 zl. w obcej walucie?

Bardzo latwo to sprawdzic na stronie Paysafecard jest zakladka KALKULATOR, pamietaj ze kalkulator przelicza wg. kursu PSC uwzgledniajac prowizje za przewalutowanie.

http://www.paysafeca...php?language=pl

Dokonalem jakis czas temu zakupow za pomoca PSC i nie pamietam ile mam na karcie:

Nic sie nie dzieje, na wspomnianej wyzej stronie PSC jest zakladka gdzie wpisujesz swoj 16 pinowy kod i wyswietla Ci sie aktualny stan Twojej PSC.

https://customer.cc....pp3?cvid=590061

WADY I ZALETY PSC:

- wada: No niestety musisz ruszyc swoja du... i pojsc do sklepu kupic wspomniana karte.

- wada: Jesli zapomnisz/zgubisz karte PSC, to niestety nic nie zrobisz, kasa przepada.

- zaleta: Nie musisz posiadac konta w banku i podobnych instytucjach

- zaleta: Podczas zakupow PSC jestes calkowicie anonimowy, no chyba, ze sprzedawca wymaga danych.

- zaleta: No i glowna zaleta, operacje za pomoca PSC sa natychmiastowe. Np. kupujac " Goldy" w WoT za pomoca PSC, masz je na koncie zaraz jak klikniesz Akceptuje. Naprawde bardzo szybko.

Mam nadzieje, ze pomoglem ;-)

test

Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej, "literki" i kolory dorobie wieczorem. Dzieki.

test

Opublikowano

Karty można kupić na allegro, nie trzeba ruszać dupy z domu.

Kupiłbyś ? Bo ja nie i myślę, że Ty też byś nie ryzykował :-S

Co do biegania. Poradnik skierowany jest dla osób zainteresowanych tą metodą/płatnością i oczywiście mających dostęp do pkt. sprzedaży. Jak napisałem, kupno na Allegro, na moje to zbyt duże ryzyko, a i biec trzeba na pocztę. No chyba, że masz konto internetowe, ale wtedy korzystanie z PSC nie ma sensu :-)

test

Opublikowano

Mam pytanie, kupiłbym psc na wartość 150 zł i to co mi się zostanie ( około 18zł ) to będę mógł je w jakość sposób jeszcze wykorzystać ?

10sfaxw.png

Opublikowano

Znaczy nie tak. Źle to zrozumiałeś. Bo za kwotę 18zł PSC w WoT nic nie kupisz. (chyba) Dlatego będziesz musiał dokupić kartę, żeby kupić złoto. :)

Opublikowano

A więc jak kupię 50 zł i 100zł te doładowania to będzie dało je się połączyć ? czy zostanie na każdej karcie jakaś kwota i nie zrobi z nią nic ?

10sfaxw.png

Opublikowano

Tak, jak kupisz PSC za 50zł i 100zł będziesz mógł je połączyć. Można połączyć do 10 kart o łącznej wartości do 3,000PLN.

Opublikowano

Tak, jak kupisz PSC za 50zł i 100zł będziesz mógł je połączyć. Można połączyć do 10 kart o łącznej wartości do 3,000PLN.

Platnosci za pomoca PSC nie moga przekroczyc 1000 €, czyli cos okolo 4.200 zl.

Ale dzieki za przypomnienie ;-)

test

Opublikowano

Witam mam takie pytanie poniważ wchodze na WoT'a i nie widze tej metody paysafecard gdzie jest ta metoda do wyboru i jak sie przez to kupuje?

Opublikowano

@Up wybierasz więcej opcji płatności, większy wybór, tam masz psc, potem klikasz złóż zamówienie, wpisujesz kod pin, akceptujesz i gotowe.

Opublikowano

Calkiem , calkiem, mam nadzieje, ze sie przyda :-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W zwiazku z pytaniami o platnosci daje refresha :-) Moze sie komus przyda.

test

Opublikowano

W zwiazku z pytaniami o platnosci daje refresha :-) Moze sie komus przyda.