Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ogólne]Battlefield 4 - Czy warto czekać ?

iVECTIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dość niespodziewany sposób (daleki od oficjalnej zapowiedzi poprzedniej części) dowiedzieliśmy się tego, że DICE w pocie czoła pracuje nad Battlefieldem 4. Nie wątpię, że Szwedzi po raz kolejny nie nas zawiodą, ALE... czy tak naprawdę potrzebujemy kolejnego, pełnoprawnego Battlefielda już w tym (tak, to już ten) roku?

Do 'tasiemców' zdążyliśmy się już przyzwyczaić. Call of Duty, FIFA, Assassin's Creed, czy Need for Speed regularnie pojawiają się na sklepowych półkach każdego roku. Całe szczęście, serii Battlefield to nie dotyczyło. Minęło trochę czasu, nim po premierze 1942 mogliśmy toczyć boje w "dwójce", później w 2142, Bad Company 2 i wreszcie Battlefieldzie 3, któremu zresztą towarzyszyła potężna machina marketingowa, która co rusz zalewała nas reklamową magmą. Pamiętacie zapowiedź "trójki"? Ja tak i była ona niesamowita. Najlepsza była ta w telewizji a reakcja mojego taty : Ku**a,znowu jakiś wojenny film

Na dole jest Beta Leaked on Origin ( Bete znajdziemy w Medal Of Honor Warfighter Limited Edition )

Nie był to może szczyt emocjonalnych marzeń gracza, ale zdecydowanie TEN teaser dawał do myślenia i był zapowiedzią czegoś wielkiego. Jak jest z Battlefieldem 3 teraz? Gra w niego mnóstwo osób, gra co jakiś czas otrzymuje aktualizacje, nie mówiąc już o DLC, które nie dosyć, że są, to są warte swej ceny i wnoszą do rozgrywki coś nowego. Co prawda tryb dla pojedynczego gracza i co-op nie znalazły pokaźnego grona fanów, ale w grze DICE chodzi przecież o multiplayer, a ten jest w "trójce" wyśmienity. Czy gra się lepiej niż w Battlefieldzie 2? To zależy - obie odsłony mają w sobie to coś, Battlefield 3 jest o wiele bardziej rozbudowany i złożony, ale 2 w swoim czasie nie miała sobie równych. Powiedzmy więc, że jest remis z delikatnym wskazaniem na Battlefielda 2,

Dlaczego o tym wszystkim piszę? Ano dlatego, by porównać tamtą sytuację do tego, z czym stykamy się w stosunku do Battlefielda 4, o którym póki co wiemy tyle, że będzie. Z ogłoszeniem "czwórki" było trochę jak z tymi opowieściami, które zaczynają się od: "wieść gminna niesie" - przez nieuwagę jednego z pracowników, zarządzających platformą Origin dowiedzieliśmy się, że pre-ordery na jakże wybitną, udaną i nieprzereklamowaną grę Medal of Honor: Warfighter wynagradzene będą dostępem do bety Battlefielda 4. Cóż, stało się i już się nie wróci. Wiemy, że kolejna część Battlefielda będzie w zasadzie... lepszą "trójką". DICE nie pokusiło się o skok w przeszłość, jak w 2142 - akcja Battlefielda wciąż rozgrywać się będzie w czasach współczesnych, nie daje nam też szansy poznać dalszych losów Bad Company. Zastanawiam się, czy Szwedom starczy kreatywności. Battlefield 3, a przede wszystkim dodatki do tej części, w moim odczuciu wyczerpują znamiona różnorodności współczesnego FPS-a z drobnym naciskiem na symulację pola walki, a także czerpią też z kultowej dwójki. No bo tak: Back to Karkand to najlepsze mapy z dwójki, Close Quarters to demolka z najnowszego Battlefielda i styl rozgrywki/mapy rodem z Call of Duty, Armored Kill to taki battlefieldowy World of Tanks z wielkimi mapami, Aftermath to trochę szaleństwa, a End Game... zobaczymy (ale będą motocykle!). Cóż zatem może wymyślić szwedzka ekipa, zwłaszcza że korzystać będziemy najpewniej korzystać będziemy z podobnego sprzętu co w 3? Nawet, gdyby DICE upakowało w następnej części całą, przeogromną zawartość Battlefielda 3 wraz z Premium, to... wszystko to już jednak było.

Ciekawią was drużyny (Kraje walczące przeciwko siebie ?) Ja myślę że fajnie by było żobaczyć Chiny w Akcji Ale jak tam DICE chce RU też jest świetnie dobrana ( Ogólnie ich maski są super )

Nie wiem jakie EA ma plany wydawnicze, ale nie chciałbym widzieć kolejnych pełnoprawnych Battlefieldów co dwa lata. Gdyby miałby to być cykl czteroletni, przeplatany kolejnymi częściami Bad Company i, dajmy na to, futurystycznymi/drugowojennymi Battlefieldami (co dwa lata) i pełnoprawnymi częściami (co cztery lata) to byłby spokojny o świeżość. Tak, o świeżość. Jakością nie martwię się wcale, ale właśnie ta świeżość, innowacyjność i kreatywność, które mogą ucierpieć, martwią mnie najbardziej. Odnośnie pytania postawionego w tytule - czy potrzebny nam Battlefield 4? Jak najbardziej. Czy potrzebny tak szybko? Zdecydowanie nie.

A jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy kolejny Battlefield jest już nam potrzebny?

Battlefield 4, Battlefield 5, Battlefield 6, a nawet i Battlefield 9

Firma Electronic Arts myśli bardzo przyszłościowo, dlatego też zawczasu wykupiła prawa do takich domen jak battlefield4.com, battlefield5.com, battlefield6.com, battlefield7.com, battlefield8.com a nawet i battlefield9.com. Firma na pewno chciała się w ten sposób zabezpieczyć przed tym, aby domeny nie wpadły w niepowołane ręce.

Jednak nie ma, co się zbytnio napalać na Battlefielda oznaczonego numerkiem 9. Przyjmując teoretycznie, że kolejne części gry wychodzić będą, co roku, począwszy od roku 2013 czyli premiery Battlefield 4. To z obliczeń wychodzi, że Battlefield 9 ma szanse ukazać się na półkach sklepowych dopiero w 2018 roku.

Swoją drogą fajnie jest wiedzieć, że twórcy serii Battlefield widzą duży potencjał w serii gier Battlefield.

Opublikowano

Już o tym słyszałem jakieś dwa miesiące temu. Według mnie to po prostu kolejna maszynka na kasę i nie będzie nic nowego względem Battlefield 4. Co mogą więcej z tej grafiki wyciągnąć - chyba nic, a nawet jeśli będą próbowali to zagra 5 osób na 100 chętnych przez wysokie wymagania.

Opublikowano

Pewnie to będzie tak jak z bf3, cudne reklamy, WSPANIAŁY system zniszczeń (gorszy od tego w bc2 -.-) niebywała grafika itditd.

A później wychodzi gra jeden wielki bug który i tak nie jest łatany i naprawiany bo po co, do tego jeszcze w bf4 pewnie ujrzymy 1 mapę w podstawce a reszta będzie w DLC za po 1000zł za 2 mapy i 3 bronie w ilości 10x ale na szczęście dadzą premium którego koszt wyniesie zaledwie 8000 zł

Oczywiście żeby nie było dodadzą wspaniałe bugi i błędy by grało się lepiej i system zniszczeń który zniszczy 1 budynek na mapie na 50

LOL

Opublikowano

http://gameplay.pl/news.asp?ID=73809

Stare.

Co do twojego pytania, BF4 nie jest już potrzebny. Miło by było, gdyby był tytułem wychodzącym wraz z Ps4.

Opublikowano

Battlefield 4 nie powstanie przed 2014 rokiem, tak myślę. Narazie trzepią kasę na BF3 i DLC do nich (Premium te sprawy). Zrobią trochę przerwy (niech się trójeczka wyprzeda) i może wtedy. Ja liczę ukradkiem na Battlefield: Bad Company 3, gdyż BC2 było bardzo udane :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Wątpię że powstanie chociaż frostbite 4 bo cóż już można wyciągnąć z grafiki? Granice się już według mnie kończą, wystarczy się popatrzyć na światło i rośliny w bf3 żeby też to stwierdzić.

(wgl jeśli ta gra ma mieć wymagania 8 rdzeniowy procesor 3ghz, 16 gb ramu z 4 kartami grafiki GTX cośtam to coś mi się zdaje że się to troszku mniej sprzedałoby)

LOL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warto czekać na bf4 zapewne nowy silnik graficzny dużo lepsza grafika oraz wszystko dopieszczone co do cala wg mnie bf powinno stanąć na no może 5 wersji więcej nowości nam raczej nie będzie potrzeba ;)

Opublikowano

Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny kotleciak jak seria CoDa. ps. jeżeli ma wyjść BF4, to i możemy spodziewać się MW4, które nie będzie miało szans w rywalizacji z BFkiem, chyba że zmienią silnik (mało prawdopodobne)

9368_gold.png

Opublikowano

Mówiąc prawdę wolę coda od bf. Według mnie cod bo2 w porównaniu do bf 3 wypada lepiej w dniu premiery. BF 3, to było jedne wielkie ***** z milionem bugów. Niszczą tą grę patchami, a do tego premium.... 120 zł za gre, aby potem dowiedzieć się, że nasza broń jest do dupy. I hyc po psc do kiosku. System zniszczeń to jakieś jaja ( próbowałem rozwalić wieżowiec samolotem, i tylko kawałek poleciał.) Połowa mapy jest nietykalna, lepsze zniszczenia były w bf bc 2 ( mówię serio ). Wymagania rodem z kosmosu, będą niezłe jaja, bo jak dodadzą nowy silnik ( który ma być lepszy o.O ), to w bf'a pogra tylko 3% graczy. Pewnie 2x radek 7990, jakiś intelek i7 3700x i z 12 gb ramu. Niedługo cieniowanie / otoczenie sięgnie zenitu i tylko producenci odpalą bf x. BF 3 był bardzo realistyczny, według mnie silniki do gier powinny się skończyć na tym z coda... no może z crysisa 2

graphic.png

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na kolejnego Battlefield'a trójka im na prawdę wyszła dwójka też ogólnie to wszystkie części były na prawdę wspaniałe.

Tylko żeby Battlefield'a nie poszło w ślady Call of Duty że będzie to gierka tylko dla kasy i nic prawię nie dodadzą poza nowymi broniami,mapkami.

Jeżeli pomogłem nie bój się dać [ + ]

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mówiąc prawdę wolę coda od bf. Według mnie cod bo2 w porównaniu do bf 3 wypada lepiej w dniu premiery. BF 3, to było jedne wielkie ***** z milionem bugów. Niszczą tą grę patchami, a do tego premium.... 120 zł za gre, aby potem dowiedzieć się, że nasza broń jest do dupy. I hyc po psc do kiosku. System zniszczeń to jakieś jaja ( próbowałem rozwalić wieżowiec samolotem, i tylko kawałek poleciał.) Połowa mapy jest nietykalna, lepsze zniszczenia były w bf bc 2 ( mówię serio ). Wymagania rodem z kosmosu, będą niezłe jaja, bo jak dodadzą nowy silnik ( który ma być lepszy o.O ), to w bf'a pogra tylko 3% graczy. Pewnie 2x radek 7990, jakiś intelek i7 3700x i z 12 gb ramu. Niedługo cieniowanie / otoczenie sięgnie zenitu i tylko producenci odpalą bf x. BF 3 był bardzo realistyczny, według mnie silniki do gier powinny się skończyć na tym z coda... no może z crysisa 2
CoD ma dobry silnik? To pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam tylko nadzieję iż nie dadzą nam znów pełnej bugów gry :) bo w bf3 nadal zdarzają się bugi które na grę z "najwyższej półki" nie powinni mieć miejsca, zastanawia mnie też czy bf 4 będzie na frostbite2 czy może powstanie na nowym silniku.

Opublikowano

Co do grafiki to BF3 wykorzystuje 30% Frostbite'a

BF4 ma już go wykorzystywać 70%...

Trzeba będzie mieć kosmiczny komputer na to ...

Opublikowano

Nie wiem jakie EA ma plany wydawnicze, ale nie chciałbym widzieć kolejnych pełnoprawnych Battlefieldów co dwa lata. Gdyby miałby to być cykl czteroletni, przeplatany kolejnymi częściami Bad Company i, dajmy na to, futurystycznymi/drugowojennymi Battlefielda

Opublikowano

Pewnie to będzie tak jak z bf3, cudne reklamy, WSPANIAŁY system zniszczeń (gorszy od tego w bc2 -.-) niebywała grafika itditd.

A później wychodzi gra jeden wielki bug który i tak nie jest łatany i naprawiany bo po co, do tego jeszcze w bf4 pewnie ujrzymy 1 mapę w podstawce a reszta będzie w DLC za po 1000zł za 2 mapy i 3 bronie w ilości 10x ale na szczęście dadzą premium którego koszt wyniesie zaledwie 8000 zł

Oczywiście żeby nie było dodadzą wspaniałe bugi i błędy by grało się lepiej i system zniszczeń który zniszczy 1 budynek na mapie na 50

hahhaaha beka, chyba na oczy nie widziałeś bf3. O kuhwa chyba od tego beta była żeby bugi wyeliminować. System zniszczeń gorszy? Weź ogarnij lepiej. Grafika zajebista BF3 zajebisty był to samo będzie z bf4

na bf3 nie ma już poważnych bugów, bf co 4 lata? przesada przecież po 2 latach to by grało mało osób, nie wspominając o 3-4

Opublikowano

1. Widziałem BF3, gram w BF3 więc nie gadaj że nie gram jak nie wiesz.

2 Beta? Jaka beta? ta gra jest w finale a bugów jest w ch*j i jeszcze więcej które były właściwie od początku, no ale lepiej mieć różowe okulary i tego nie widzieć.

3 System zniszczeń jest gorszy, chyba BC2 na oczy nie widziałeś bo tam prawie wszystko było do zniszczenia a w BF3 może 3 domki na 10 na mapę.

4 Grafika nie jest taka zajebista bo wiele gier ma podobną (tak tak sprawdzałem to ultra)

Jak nie ma poważnych bugów? są bugi dalej.

No ale widzę że po prostu jesteś fanboyem BF3 który nie chce widzieć tego że ta gra ma bugów w *** system zniszczeń ma do dupy i po prostu była przereklamowana.

Nie powiem że BF3 jest zły ale niestety ja widzę też wady gry a nie same plusy a tutaj widzę po prostu chyba ślepotę na wady bf3 których nie powinno być.

LOL

Opublikowano

Powiem ci tyle ;) . Nie opłaca się kupować od razu po premierze , poczekać z 4 miesiące po wydaniu . Wszyscy będą grać w BF3 . Chcesz wiedzieć czemu ?

Battlefield 4 - Nie wypali .
Czemu ?
Jak wiecie części Call of Duty:MW wychodzą co roku , zapewne każdy wie ,że jedyne co się zmienia to : mapki , bronie , ludziki , inne emblematy itd. A no i wymagania a grafika nie ...

BF3 był robiony przez parę lat i EA z DICE zrobiło najlepsze RPG 2011 roku . Zajebisty silnik na którym chodzi grafika , najlepszy tryb multiplayer . No ale i tak było masę bug'ów na początku . Niektóre do dziś .
BF4 robiony 2 lata ? Będzie tak jak z Cod'em,albo tylko przypuszczam . Zmieni się ociupinkę grafika dadzą nowe mapy , bronie itd. Wszystko będzie pięknie ale prawie to samo co BF3 tylko dodatek nowy ... Będzie sporo bugów więcej niż w BF3 na początku.

Ludzie dalej będą grać w dobrego BF3

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Szkoda gadać ...

Nie wiem co oni planują walnąć do BF4 ale zapewne ktoś komu idzie na ULTRA BF3 to na średnich z BF4 będzie miał problemy .

Ale to idealne dla sklepów z artykułami do rozbudowy naszych masznek . Każdy podążający za trendami z dużą ilością hajsu i małym mózgiem poleci do sklepu wymieni PC kupi BF4 i będzie szczęśliwy .

Co nam może dać BF4?

Niewiele lepszy system graficzny jak poprzednicy wspomnieli ktoś kto odpali na Ultra BF3 to nie potrzebuje nic więcej . Lepsze to niż dobry film w 1080p :]

Inny wygląd tekstur map? Inny wygląd Broni ?

Inna fabuła w single opierająca się na BF3 ?

Ach no , pewno znów bedzie ta gra krótka jak BF3 w Single i znów bedzie jepanie kasy za TYTUŁ ....

Szkoda gadać , zamiast wydać te gre gdzieś 2015 i zrobić całkowicie nowe mapy, bronie , tekstury , to pewno poleci tylko MODYFIKACJA BF3 ....

Tak jak to wyszło w przypadku NFS MW .

Wszyscy spodziewali się hitu a dostali kicz ..

Te same mapy co w MW 2005 , tylko z lepszym silnikiem graficznym .

Stockowe samochody oczywiście popularne w dzisiejszych czasach bez możliwości modyfikacji co jest najgorsze w ostatnich seriach NFS , brakuje zabawy jaką dała na wersja 2005 .

Battlefield 4 nie pokaże nic specjalnego po za wysoką ceną, dobrą reklamą i nowymi teksturami co się z tym wiążę katowaniem naszych maszyn

Pozdrawiam

xGerdinus.

Opublikowano

Już lepiej dalej nakurwiać dodatkami do BF3 niż robić BF4.. 17 minutowy Trailer a nic ciekawego i w chuj skryptów. Mogli by już coś w stylu BF3 part 2 jako dodatek, bo niczym wielkim się to nie różni. Mnie gówno obchodzi grafika miana komputerów na paliwo nuklearne, ja chcę dobrej rozgrywki na single, jak i na multi. Jeżeli to ma wyglądać podobnie do BF3 to ja zostaję przy BF3.

graphic.png

Opublikowano

zajebisty GP, zapowiada się zajebiście, tylko czekać aż będzie premiara i grać. Pozdrawiam hejty UP, grafika widać została polepszona, wszystko ejst lepsze od BF3, jedyny minus do wymagania będą ale to się przeżyje :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...