Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ban a eq

SZefcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam małe pytanko, kilka dni temu dostałem bana na 30 dni. Czy jest możliwe, że po upłynięciu blokady konta nie będzie eq?

Czy ktoś sie spotkał z taką sytuacją, że po banie administracja zabrałą mu eq?

Dodam, że eq jest warte około 2kkk na solarze wiec bardzo dużo jeżeli chciałbym przeliczyć to na allegro.

Pozdro

szefmarcin.png

Opublikowano

Ekwipunek zostaje zawsze, nawet przy banie permanentnym, który trwa 21 lat. Nigdy nie spotkałem się z przypadkiem, aby przedmioty komuś zniknęły, więc nie masz się o co martwić. ;-)

Opublikowano

jeszcze jedno. Dostałem bana niby za powiązanie konta z jakimś botem. Racja używałem m2boba około 40 dni na którym zarobiłem około 500 zł. Ale mniejsza o to. Dobra chodzi mi o to, że nie wiem gdzie popełniłem błąd, jak mnie złapali. Najlepsze jest to, że bana dostałem na głowną postać na na postacie przez które drop przechodził NIE :)

- botki chodziły na innym IP, innym kompie

- drop był wywalany na ziemie a potem podnoszony przez shopa, akcja powtarzana 3 razy zanim poszła na glówną postać

-nigdy nie było logowania na tym samym kliencie na konto glowne a bota.

-nigdy nie było handlu.

-nikt nie wiedział, że u mnie chodzą boty.

Macie jakieś pomysły, gdzie popełniłem błąd?

szefmarcin.png

Opublikowano

Jedno głupie i przypadkowe zalogowanie i wpadasz. Wątpię, abyś korzystał z innego IP na innym komputerze w domu, więc to pewnie stąd to zamieszanie.

Opublikowano

no i ty myślisz że oni nie dejdą że to twoje boty widzą kto gdzie i kiedy wywala eq na ziemie i to samo kto podnosi więc wiesz oni nie mają po 15 lat :D głupi nie są a te forum moge sie zalozyc ze napewno obserwują ;p

Opublikowano
Jedno głupie i przypadkowe zalogowanie i wpadasz. Wątpię, abyś korzystał z innego IP na innym komputerze w domu, więc to pewnie stąd to zamieszanie.

umiesz czytać?

Napisałem, że boty chodziły na innym IP i innym kompie wiec to odpada.

@up

to też wydaje mi sie być wątpliwie bo dostałem bana o godzinie której nic nie robiłem z botami ani z głowną postacią, wiec musieli mieć jakiś dowód.

jakieś inne pomysły?

szefmarcin.png

Opublikowano

W logach zostaje wszystko.Wyrzucałeś na ziemię,i podnosiłeś innym kontem.Gdybyś wyrzucił to,i inna osoba by to podniosła,zapewne ona dostałaby bana.Po prostu widać,dokąd na końcu łańcuszka te itemy trafiły.Tak samo byłoby w przypadku wystawiania itemów za 1 yang,i kupowania drugim kontem.

Ewentualnie zadecydować mogło podobieństwo nicku/loginu,choć w to wątpię.

Opublikowano

Gdyby tak było, sprzedawcy allegro by nie istnieli a istnieją :)

@@@@@

dobra, już wiem za co dostałem, administrator napisał, że powiązaniem jest gildia xD

to, że byłem w tej samej gildii co buff i bot, a buff jest na tym samym meilu co moje główna postać ;/

szefmarcin.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...