Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sposób na odnajdywanie obrazków itemów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś czytałem, że te obrazki w icon np. 2000.tga itd. powinny mieć takie numerki jak ID przedmiotów, do których są przypisane... No jednak tak nie jest.. Ma ktoś jakiś sposób, żeby łatwo odnajdywać odpowiednie obrazki, te które potrzebuję? :)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Jak to nie jest ? to w icon dajesz id potem te id wpisujesz w item_proto serwerowym,clientowym,item_list.txt itp..

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Dobra, już mam :DD

Teken, możesz mi jeszcze napisać jak wiesz, jak zrobić nowy item, tzn.

Mam np. bryłkę złota a chciałbym zrobić jeszcze ze 2 inne rodzaje... ;x

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Tworzysz nową tabelę w item_proto, nadajesz te samą nazwę, wartość i ikonę. W cliencie musisz zrobić to samo. ;-)

Opublikowano

Dodajesz do icon nowe dwie icony (o ID, np 300000.tga) i oczywiście w icon.xml dodajesz, żeby spakowało ci .

Oraz w locale do item_list.txt ( z tym ID) i w rozpakowanym item_proto ( z tym wybranym ID) linijki :)

A od strony serwera to dodajesz 2 linijki lub query takie same jak masz w bryłce(ID to samo)

A i jak zmienisz ile bryła zabiera kasy przy kupieniu, to pamiętaj, żeby ci nie przekroczyło 666kk, bo jeśli ktoś z innego królestwa by przez pomyłkę kupił bryłkę to liczy się przecież 3x, czyli jakbyś ustawił 700kk to 2100kk, a jest max 2 000kk, to masz wtedy yangbug :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...