Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze drzewko medów

bassti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O boże co ja słysze is7 jako spoter i jeszcze jeździć z optyką?dawno mnie tak nikt nie rozbawił.Wystarczy,że staniesz na chwile dwie lub trzy bomby od arty i wasz spoter wyparuje tak szybko jak przyjechał.Weźcie się nie ośmieszajcie do reszty.Aż to musze chłopakom z klanu pokazać bo mi nie uwierzą.Do takich celów używa się bata bo jest najszybszy i najbardziej mobilny.

Widać że twoje doświadczenie związane z mapą globalną i cw ogranicza się do turniejów o lądowanie w afryce. Nabierzesz doświadczenia to zrozumiesz o co chodzi.

Mam na IS-7 prawie 600bitew, rozegrałem na mapie dziesiątki bitew :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Nie musisz mnie traktować jako dziecko gdyż ja Ciebie tak nie traktuje.Nie tylko do tego się ogranicza a może mam większe doświadczenie niż Ci się wydaje.Nie spotkałem się z takim czymś nigdy i żaden z chłopaków więc dla mnie to jest smieszne ale jak to bywa róźne taktyki i róźne sposoby są aby wygrać.Dla mnie to jest poprostu strata lufy i nic wiecej.

Opublikowano

Nie musisz mnie traktować jako dziecko gdyż ja Ciebie tak nie traktuje.Nie tylko do tego się ogranicza a może mam większe doświadczenie niż Ci się wydaje.Nie spotkałem się z takim czymś nigdy i żaden z chłopaków więc dla mnie to jest smieszne ale jak to bywa róźne taktyki i róźne sposoby są aby wygrać.Dla mnie to jest poprostu strata lufy i nic wiecej.

Ty jesteś jakiś inny czy jak? IS-7 nie ma robić za kamikadze tylko za spottera pasywnego...

Czyli jak najszybciej dojeżdża do kampy i tam spotuje, a później zamienia się w to czego aktualnie brak czyli albo MT albo HT

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja również jak kolega Up nigdy się podczas CW nie spotkałem z is-7 jako scout . Zazwyczaj za scouta robi bat chat bo jest szybki a przy tym może nieźle dziabnąć . A co do tematu to jak dla mnie typowe medy to amerykańskie ale jeśli na cw to polecam francuskie .

Opublikowano

Normalnie się wyrażam.Na małych mapach to równie dobrze Hellcat będzie świecił.Tak jak mówie,róźne taktyki prowadzą do wygranej możecie grać w 14 mausów i 1 is7 robi za spota heh.Ale mniejsza już o to bo robi się off top w bitwie zawsze wszystko wyjdzie.

Opublikowano

Ty jesteś jakiś inny czy jak? IS-7 nie ma robić za kamikadze tylko za spottera pasywnego...

Czyli jak najszybciej dojeżdża do kampy i tam spotuje, a później zamienia się w to czego aktualnie brak czyli albo MT albo HT

Flap zacznij wchodzić na mumble i jeździć nami na cw bo jak na razie nie rozegraleś ani jednej wojny a mówisz jakbyś grał je od dawna.

Co do kłótni iż is-7 to spotter to nie wiem który z was gra CW bo ja już tego trochę rozegrałem i nigdy się z tym nie spotkałem nie mówię, że to nie możliwe ale głupie bo wystarczy, że go coś podświetli i pada w ciągu max 5 s.Jako spoter na CW pracuje bat można też brać t62a ale jako wsparcie lub plan b.Ale szczerze na 10 bitew na CW(mówię tutaj składy X) spotyka się 7 w których są bat a przynajmniej 1 na 10 to taktyka oparta na batach

Opublikowano

Flap zacznij wchodzić na mumble i jeździć nami na cw bo jak na razie nie rozegraleś ani jednej wojny a mówisz jakbyś grał je od dawna.

Co do kłótni iż is-7 to spotter to nie wiem który z was gra CW bo ja już tego trochę rozegrałem i nigdy się z tym nie spotkałem nie mówię, że to nie możliwe ale głupie bo wystarczy, że go coś podświetli i pada w ciągu max 5 s.Jako spoter na CW pracuje bat można też brać t62a ale jako wsparcie lub plan b.Ale szczerze na 10 bitew na CW(mówię tutaj składy X) spotyka się 7 w których są bat a przynajmniej 1 na 10 to taktyka oparta na batach

Nie wierzysz, że IS-7 może spotować na cw? Podam ci przykład. Masz mapę Lakeville. Na środku mamy jest przesmyk. Na środku przesmyku, mniej więcej na E4 jest wypuklenie w górze a przy drodze leży ogromny kamyk. Kamyk ten jest na tyle ważnym punktem, że każdy wysyła tam meda albo inny czołg żeby albo wyspotował co przeciwnik puszcza do miasta albo po prostu zablokował przejazd by wróg nie zaszarżował artylerii w dogodnym dla siebie momencie. Dobrym czołgiem który ma wystarczająco duży view range oraz jest na tyle wystarczająco dobry aby iść na konfrontacje z wrogim mt jest IS-7. Przykładowym klanem który używał IS-7 jako spottera w tym miejscu było PMHC2. Ci którzy spoglądają na mapę od dłuższego czasu, tzn paru miesięcy, wiedza że klan ten trzymał w swoim rękach lądowisko-Dagestan (mapa Lakeville) nieprzerwanie przez dość długo. I oto masz przykład że IS-7 może robić za spottera, ale trzeba to robić umiejętnie.

76561198001815076.png
Opublikowano

Polecam drzewko medów rosyjskich jak i chińskich.

Oba bardzo przyjemne i zwrotne.

DMG też całkiem niezłe,trochę odbić potrafią.

Oczywiście warto też zrobić Bat chata.

Opublikowano

Nie wierzysz, że IS-7 może spotować na cw? Podam ci przykład. Masz mapę Lakeville. Na środku mamy jest przesmyk. Na środku przesmyku, mniej więcej na E4 jest wypuklenie w górze a przy drodze leży ogromny kamyk. Kamyk ten jest na tyle ważnym punktem, że każdy wysyła tam meda albo inny czołg żeby albo wyspotował co przeciwnik puszcza do miasta albo po prostu zablokował przejazd by wróg nie zaszarżował artylerii w dogodnym dla siebie momencie. Dobrym czołgiem który ma wystarczająco duży view range oraz jest na tyle wystarczająco dobry aby iść na konfrontacje z wrogim mt jest IS-7. Przykładowym klanem który używał IS-7 jako spottera w tym miejscu było PMHC2. Ci którzy spoglądają na mapę od dłuższego czasu, tzn paru miesięcy, wiedza że klan ten trzymał w swoim rękach lądowisko-Dagestan (mapa Lakeville) nieprzerwanie przez dość długo. I oto masz przykład że IS-7 może robić za spottera, ale trzeba to robić umiejętnie.

Nie powiedziałem, że nie wierze tylko, że to głupie.Jest jedna mapa może się jeszcze jedna znajdzie ale to tylko jedna taktyka na wiele, więc ok jest to możliwe ale po prostu dla mnie głupie lepiej jest jednak mieć tego meda w drużynie a moim zdanie lepiej jest tam postawić meda który ma taki sam zasięg widzenia a jednak masz szybkiego zwinnego i celnego meda niż coś pomiędzy mdt ht. Więc jeden lub dwa przykłady to jak kropla w morzu.

Opublikowano

Nie powiedziałem, że nie wierze tylko, że to głupie.Jest jedna mapa może się jeszcze jedna znajdzie ale to tylko jedna taktyka na wiele, więc ok jest to możliwe ale po prostu dla mnie głupie lepiej jest jednak mieć tego meda w drużynie a moim zdanie lepiej jest tam postawić meda który ma taki sam zasięg widzenia a jednak masz szybkiego zwinnego i celnego meda niż coś pomiędzy mdt ht. Więc jeden lub dwa przykłady to jak kropla w morzu.

Przykładów jest wiele, wszystko zależy od taktyki, a czy taktyka jest skuteczna widać po wyniku bitwy. Szablonowych taktyk używają tylko początkujące klany :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Dobra ale może nie wszyscy grają na Lakevill i nie wszystkie lądowiska są na tej mapie ciekawe jak wasz is7 jako spoter sprawdzał by się na innych-uczepiliście się tej jednej mapy bo tylko ta potwierdza wasze założenia.Tak jak mówiłem wcześniej taka taktyka z is7 to strata lufy i nic więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...