Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze drzewko medów

bassti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym abyście zaproponowali mi najlepsze i najwygodniejsze drzewko medów z największym potencjałem , chodzi mi też o 10 tier ponieważ myślę też o CW . Tak więc głosujcie w ankiecie i piszcie wasze opinie !! :P

Opublikowano

UP jak widzę nie znasz się na grze a co do właściciela tematu to było już tyle razy wałkowane że nie ma najlepszej nacji / tieru. Co do najłatwiejszej nacji do ogarnięcia ( nie najlepszej ) jest ZSSR HT droga przez IS-3 ta nacja jest specyficzna tzn.

- mobilność

- spory DMG

- Spora PEN

- Pancerz jako tako rykoszetuje

Mi się najlepiej gra Francja tzn HT ich wielkim plusem jest magazynek 6 ammo, same czołgi są bardzo szybkie, mobilne no i zadają bardzo duży DMG w krótkim czasie ale jak każdy wie wchodzi w nie wszystko jak w masło .

I to tyle ode mnie. No i jeszcze Niemcy są taką specyficzną nacją ( snajperzy )

Opublikowano

Imo najlepsze medy to bat i T-62A. Osobiście zmierzam do T-62A, nie lubię czołgów z magazynkami, a Rosjanin jest w miarę mobilny i potrafi sporo odbić. W dobrych rękach można nim sporo zdziałać :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Z głębi serca polecam ZSRR. Potwierdzam słowa Xantera! Jest to mobilny, szybki i zarazem czołg-rykoszet, potrafi wiele zdziałać na polu bitwy.

Opublikowano

UP jak widzę nie znasz się na grze a co do właściciela tematu to było już tyle razy wałkowane że nie ma najlepszej nacji / tieru. Co do najłatwiejszej nacji do ogarnięcia ( nie najlepszej ) jest ZSSR HT droga przez IS-3 ta nacja jest specyficzna tzn.

- mobilność

- spory DMG

- Spora PEN

- Pancerz jako tako rykoszetuje

Mi się najlepiej gra Francja tzn HT ich wielkim plusem jest magazynek 6 ammo, same czołgi są bardzo szybkie, mobilne no i zadają bardzo duży DMG w krótkim czasie ale jak każdy wie wchodzi w nie wszystko jak w masło .

I to tyle ode mnie. No i jeszcze Niemcy są taką specyficzną nacją ( snajperzy )

Zgadzam się i podpisuję się pod tym panem. Aczkolwiek założycielowi tematu chodziło o Medy, a nie o Ciężkie czołgi..

Linia ruska do IS - 7 ma właśnie specyficzny plus ten, że wyróżniają się swoją mobilnością...

Zaś z Medów to dobrze są Niemieckie oraz Francuskie(chodź można się tutaj kłócić)

Opublikowano

Najbardziej uniwersalną chyba jednak ruskie tylko zabawa zaczyna się dopiero od 8 tieru i wyżej ale przeważnie są one do walki kołowej.Jeżeli chodzi o snajperów itp. to jedynie niemcy e50 boski czołg.

Opublikowano

Najbardziej uniwersalną chyba jednak ruskie tylko zabawa zaczyna się dopiero od 8 tieru i wyżej ale przeważnie są one do walki kołowej.Jeżeli chodzi o snajperów itp. to jedynie niemcy e50 boski czołg.

Zabawa zaczyna się od 7 tieru, nie ważne jaka nacja. Co do wcześniejszych medów, to fakt, zbytnio nimi nie pogramy, no może po za wyjątkiem brytyjczyka.

76561198001815076.png
Opublikowano

Oba są równie przydatne.Zaraz bedą głosy,że bat tylko po wystrzeleniu magazynku nie uda mu się zwiać to po nim.Detrak i arta w momencie ubije.Poza tym trudniejszy w opanowaniu niż cała reszta.

Opublikowano

A co myślicie o ruskim 10 tierze vs francuski 10 tier ? Który jest bardziej przydatny na Cw ?

Żaden? xD

Na CW za scouty i medy robią IS-7

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Żaden? xD

Żem się uśmiał.Jeszcze powiedz mi,że robią za arte i niszczyciele.Widać,że nie wiesz jak ogarnięty med potrafi człowieka o ból głowy przyprawić.Fakt nie zawsze się z nich korzysta ale to już wszystko zależy od sytuacji.

Opublikowano

Żaden? xD

MIszCZuniu , za scouty powiadasz ? Hmm prędkość obrotu 28 to już bym wolał t1 , nic nie zada ale chociaż nie jest ruchomym celem , bo ma większą prędkość obrotu a w twoim scautowaniu to jest najważniejsze.

Opublikowano

Tak jak walczyliśmy to przeważnie niemieckie,ruskie i francuskie się widuje.Coś się pojawiają chińskie ale to dopiero pewnie początek.Z brytyjskim jeszcze się nie spotkałem a z amerykańcami rzadko.

Opublikowano

Jego najczęściej się bierze,nieraz widze w drużynie po 4 i więcej-ogarnięty gracz sporo potrafi nim zdziałać,mobilność ma najlepsza i to przeważnie on za scouta robi.Kiedyś w ogóle trafił się nam team medów z jednym ciężkim.

Opublikowano

Według mnie to jeżeli chodzi o gałąź - zdecydowanie Francuzi.

Mobilność, działo, magazynek, sylwetka.. Poza tym Francuzi powinni trzymać drugą linię i dobijać czołgi, którym zostało po 1000HP i magazynek samemu przeładować. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Z innych nacji to tylko T-54, zajebiście mi się nim grało:)

Żaden? xD

Jak to mawiają moje koleżanki: Huehue;)

Opublikowano

Zagłosowałem na Francuskie, choć gram amerykanami, po prostu uważam, że francuskie sa lepsze, jako med, bo jednak T20 nei każdego można okrążyć xD

Opublikowano

Mi Vk26001H gra się świetne..

-=-

110mm pancerza trochę odbija.. z najlepszym silnikiem jest miodzio.

A wada wolnego obrotu niweluje perk "hamowanie sprzęgłem"

x

Opublikowano

MIszCZuniu , za scouty powiadasz ? Hmm prędkość obrotu 28 to już bym wolał t1 , nic nie zada ale chociaż nie jest ruchomym celem , bo ma większą prędkość obrotu a w twoim scautowaniu to jest najważniejsze.

Kpisz czy od droge pytasz ? widać że nowy ,nie rozróżnia jechania na pałe od spotowania.

Opublikowano

Akurat się z Flap_PL zgodzę, IS-7 to jest zajebisty scout, ale pod warunkiem że ma optykę zamiast stabilizatora. Widać macie zbyt małe doświadczenie na cw.

Przykład wykorzystania IS-7 jako spotera to środek na Lakeville albo step. Na Lakevillu batchat nie zdąży przeładować a już staje na przeciw innego meda.

Ogólnie każdy med jest dobry, tylko że M48 Patton i E50M są rzadziej wykorzystywane na cw,

76561198001815076.png
Opublikowano

Akurat się z Flap_PL zgodzę, IS-7 to jest zajebisty scout, ale pod warunkiem że ma optykę zamiast stabilizatora. Widać macie zbyt małe doświadczenie na cw.

Przykład wykorzystania IS-7 jako spotera to środek na Lakeville albo step. Na Lakevillu batchat nie zdąży przeładować a już staje na przeciw innego meda.

Ogólnie każdy med jest dobry, tylko że M48 Patton i E50M są rzadziej wykorzystywane na cw,

Są rzadziej wykorzystywane, bo nie są uniwersalne ;)

E50M, to typowy snajper i tylko tak można nim grać.

Pattonem też można fajnie posnajpić, ale też można dobrze zrobić rush

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

O boże co ja słysze is7 jako spoter i jeszcze jeździć z optyką?dawno mnie tak nikt nie rozbawił.Wystarczy,że staniesz na chwile dwie lub trzy bomby od arty i wasz spoter wyparuje tak szybko jak przyjechał.Weźcie się nie ośmieszajcie do reszty.Aż to musze chłopakom z klanu pokazać bo mi nie uwierzą.Do takich celów używa się bata bo jest najszybszy i najbardziej mobilny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...