Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł :)

Duchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Wpadłem na pomysł (nie wiem czy dobry czy zły), aby zrobić maple serwer MPC :D

Zrobiłyby by go osoby, które najbardziej się na tym znają (np. Aciek, sipmson, Więcej osób nie znam ale na pewno są inne :)). Znaleźliby też jakiegoś hostera, który by postawił serwa na swoim serwie (min. 2k ramu, karta 512, intel core duo), żeby serwer pociągnoł bez lagów te +50osób.

Mówcie co myślicie o tym :]

Założyło by się forum i tam wypowiedziałyby się osoby znające się na tym i wybrano by silnik itp.

pozdro

Opublikowano

No wiesz fajny pomysł ,ale żeby taki server postawić to trzeba na niego długo czasu ,nie parę dni ,tylko parę miesięcy.Nie może mieć bugów ,0 crashy itp. Na taki server bedzie czekać z 5 miesięcy ?

signaturemadziadw5zt6.jpg

Fajne jest pomaganie innym ,ale nikt tego nie docenia :(

Opublikowano

@UP Bugi i wszelkiego rodzaju problemy z serverem wylapuje sie najlepiej podczas jego dzialania (niewiarygodne prawda? sam nie wiem jak na to wpadlem ^^) wiec najpierw beda Beta testy a po jakims czasie tak jak mowisz prawidzwy stabilny polski server. Cierpliwosc poplaca :)

Co do samego tematu pomysl pewnie chodzil nie jednemu z uzytkownikow po glowie ^^ wiec zapewne znajda sie chetni w tym moze i ja? o.O Mimo to moim skromnym zdaniem znajac ekipe naszego forum pomysl zacznie byc po trochu realizowany a na sam koniec trafi go szlak....

Opublikowano

@Ojciec dyrektor (dla malo inteligentnych ktorzy sie nie domysla poprostu rydzyk)

pomysl moze i dobry zostaje ci tylko znalezc hostera ^^ powodzenia

a puki co polecam wam legnice :] jedyny polski serwer gdzie nie zrobisz 3rd joba w 2 godziny bo nie ma tam expa 100+

Nie podaję nicków z GMS, EMS.. Ponieważ nie ufam niektórym na mpc ;]

NP. DzinX "-_-

znajac nicki twoich postaci jestem w stanie wniknac do twojego umyslu i je okrasc ^^ Żenada ^^

Opublikowano

Simspon lubi LOW Rates, Ja lubie HIGH Rates, Detox się zna, Wiw3k robi sam.

Czy ja wiem, nie jest to głupi pomysł, ale to nie jest duży problem.

Co do Crashy Panie i Panowie planuję zrobić teraz silnik na Odinie i się pobawić w Javie, zobacze co mi z tego wyjdzie.

Jak narazie ściągam programy !

Java nie jest zbyt trudna z tego co słyszałem (nie znam nawet c++ ale looz).

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano
No wiesz fajny pomysł ,ale żeby taki server postawić to trzeba na niego długo czasu ,nie parę dni ,tylko parę miesięcy.Nie może mieć bugów ,0 crashy itp. Na taki server bedzie czekać z 5 miesięcy ?

nie no 5 miechow..bez przesady:]

powodzenia mam nadzieje ze wam wyjdzie :D bo z tego co widze to sie fajna ekipka uzbierala :D ludzi ktorzy sie na tym znaja ! :D

Opublikowano

Aciek mówi ze robi narazie sam czyli narazie stracilismy Developera...

btw.

Strona gotowa

pisze regulamin

@Down

Ja nie mowie ze uczestniczysz ale jako jedyny z waszej czwórki napisaleś cos w tym temacie więc byłbyś jedynym kandydatem ;)

Opublikowano

Zaraz zaraz, a kto mówił, że uczestnicze w projekcie.

Jeszcze mają swoje zdania:

Wiw3k (nie liczbył bym na to).

Detox (już się chyba nie zajmuje).

Simpson (noob).

Nikt nie mówił, że będę robić. Sami sobie wmawiacie : >.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Opublikowano

5 miesiecy? Moj jest na sourcu Odina, wczoraj dzialal kilka godzin , gralo na nim kolo 15 osob, 0 crashow 0lagow i 0 bugow.

@topic

Pomysl nei jest zly, ja tez byl mogl pomoc co nieco, znam sie troche. Mam serwer na sourcu odina i dziala wysmienice

Servery MapleStory godne uwagi:

- MevicStory - juz nie dziala

- aQuaMS - Klik

Jeżeli sądzisz, że Kaka jest złym moderatorem, a inni tylko liżą mu dupę wstaw to do sygny! :P(( <lizu lizu>

Opublikowano

Simpson (noob).

Zajmuje. Próbuje rozgryźć odin source.

Jak wszystko pójdzie dobrze to postawie za może dwa tygodnie serwer na 40 osób~~.

Jak Co to moge Zostac Hosterem Net 6MBS Ram 2064 Procek Intel Core 2 duo Karta Ge Force 8800GTS

Wybacz, ale co tu ma karta graficzna do serwera? :D

Poza tym sprzęt nie jakiś wybitny.. zwykły komputer domowy.

I samo Core2Duo mało mi mówi ;>.

@down

Bądź co bądź serv jeden mam na komputerze(ErrorMS), ale jak wyszło OdinSource to tamten projekt jakby zszedł na drugą scenę. ;>

exModerator MapleStory

Opublikowano

Moim zdaniem wypali jak sie ekipa zbierze(ale i tak pewnie po 2tyg padnie wszystko).

Ale jak widzę to Aciek nie ma zamiaru, Simpson okropnie się "hami", wiwek o nim nic nie wiem(ale jak widze robi sam jak detox), detox "stara" się sam zrobić servka ale miło by było jakby takowy serverek powstał :)

W sumie powodzenia :P

Opublikowano

Simpson (noob).

o_O Niby moge troche pomoc... Ale jak chcecie robic w Javie, to nie wchodze w to ;P Nie mam do tego cierpliwosci, wole C++

Z reszta, pozyjemy - zobaczymy ;P

Simpson okropnie się "hami",

O so chozi?

Opublikowano

Hamisz się twój post @UP to potwierdza

o_O Niby moge troche pomoc...

Niestety, żadko pomagasz a duzo wiesz, z taką wiedzą powinieneś pomagać a chociaż odpowiadać w tematach w których ktoś o pomoc prosi(nie mam na myśli tych co robią nowe tematy ;). No i tyle ;)

Opublikowano
Hamisz się twój post @UP to potwierdza

Niestety, żadko pomagasz a duzo wiesz, z taką wiedzą powinieneś pomagać a chociaż odpowiadać w tematach w których ktoś o pomoc prosi(nie mam na myśli tych co robią nowe tematy ;). No i tyle ;)

"Hamie" sie? Dlatego ze rzadko pomagam? Na forum moze i nie pomagam, ale jak cos komus trzeba bylo - pisal mi na GG lub Hamachi i jak tylko bylem przy kompie i mialem troche czasu to staralem sie pomoc. A pisac kazdej osobie oddzielnie to samo, to wcale nie jest takie przyjemne :P.

Poza tym nie mam zadnego obowiazku pomagac ;P

Jesli chodzi o wiedze o serwerach: C++ - znam podstawy, Java - znam podstawy. Jakiejs super wiedzy nie mam, sam ciagle sie ucze. I to nie z jakichs gownianych kursow na necie, tylko na wlasnych bledach, wlasnych zmianach w kodzie. Najlepiej jest sie uczyc w praktyce ;)

Najpierw musimy poczekac co z tego "projektu" wyniknie :P

Opublikowano

Huh.

Robię wlaśnie przez c++, java ssie.

Nie umiem zrobić jej, właśnie spolsczyłem TeleportsNPC.cpp z prawidłową Polską wymową.

Teraz biorę się za coś innego, pomysł ze zjednoczeniem nie głupi.

Ja narazie pracuję sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...