Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IdeaPad

AvirO1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zakupilem laptopa lenovo G780A (pisze tak na rachunku) a na laptopie pisze G780 ale nevermind

mam problem ze na moim starym laptopie filmy chodzily hmm ladniej tutaj nawet na 1080p mam te piksele jak przy 240p moze to wina wyswietlacza? ze ten ma 17.4 a tamten 15.9?

albo producenta?

Opublikowano

oglądaj filmy tylko HD bo w końcu taki masz monitor, wszystko w niższej rozdzielczości będzie wyglądało naprawdę paskudnie i rozmazane

to że ty chcesz oglądać w konkretnej rozdzielczości nie znaczy ze sobie oglądniesz kiedy materiał jest nagrany w niższej !

filmy rzadko przekraczają 720x576 , czyli prawie 2-3 razy mniejsza rozdzielczość filmu jest niż monitora , żadne zmiany rozdzielczości nie pomogą bo najlepszy wygląd zawsze jest w natywnej monitora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tak mi sie przynajmniej wydaje poniewaz mam tutaj tez intel 4000 i jak szukam do nvidi sterownikow to mi nie znajduje ):

Nvidia GT635M

robem mi chodzilo o full hd

jest brzydkie a na moim innym laptopie chodzi super

Opublikowano

co mnie obchodzi grafika, czy będzie badziewna czy wypas film będzie identyczny

chcesz mieć ładny obraz oglądaj filmy TYLKO W HD zbliżone w rozdzielczości do natywnej laptopa 1680 x 1050 , każdy film w niższej rozdzielczości będzie wyglądał GORZEJ ( pixeloza bardziej widoczna )niż na laptopie z matrycą o niższej natywnej

nie ma żadnego problemu z jakością filmów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Masz wieksza plamke na tej 17" , dlatego pewnie uczycie pixelozy

edit:

a tak z oczywistosci to sprawdź czy masz ustawioną natywną rozdzielczośc ekranu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...