Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][PLUGIN] [AUTORSKI] CheckPremium - Sprawdza czy ktoś ma premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mój nick to grzegorz2047 :)

OPIS PLUGINU

W tym temacie chciałbym wam pokazać mój nowy autorski plugin, który wykrywa czy gracz dołączający na serwer ma konto premium. Jeżeli gracz ma premium to zostaje automatycznie dodany do whitelisty i może grać. Natomiast jeżeli gracz nie ma konta premium i nie ma go na whiteliście to wyświetla mu się komunikat, że musi iść na odpowiednią stronę aby móc wejść na serwer.

Żeby w ogóle ten plugin miał jakikolwiek sens, serwer musi posiadać i wymagać mineshaftera aby gracz no premium nie mógł się podszywać pod gracza premium.

Oczywiście wszelkie wiadomości do gracza są edytowalne w configu.

Jeżeli jakimś przypadkiem strona nie będzie odpowiadała wtedy serwer po prostu nie wpuści gracza, który nie posiada premium i gracza premium, gdyż plugin nie będzie mógł sprawdzić oryginalności konta.

Wszelkie informacje na temat braku połączenia są widoczne w konsoli.

Przy logowaniu, serwer wyświetla czy ktoś jest na whiteliście oraz czy posiada konto premium. Wyświetla także wynik sprawdzania oryginalności konta.

Aby go uruchomić po prostu wrzuć go do folderu plugin i uruchom serwer.

W konfiguracji ujrzysz takie opcje:

msg: Dodawanie gracza - Zaloguj sie ponownie

Kickmsg: Wykup wejsciowke na serwer na stronie

StronaWWW: www.example.com

W jakich momentach plugin się przydaje?

• Gdy chcemy uruchomić serwer dla wszystkich z drobną opłatą dla graczy non premium
  • Gdy używasz whitelisty i nie chce się wam dodawać graczy premium, ale niektóre osoby non premium chciałbyś przyjmować
  • Gdy używamy Mineshaftera :)

LINK DO DOWNLOADU

http://dl.dropbox.com/u/32832372/Moje%20pluginy%20Bukkit/CheckPremiumMineshafter/CheckPremium.jar

SKAN

https://www.virustotal.com/file/db2e8b6a224c294d05f137dca2794c85350c56c8dfce163e757dbd93f17d7a5c/analysis/1359057462/

Zastrzegam wszelkie prawa do tego pluginu. Jeżeli chcesz kod źródłowy to się po prostu spytaj!

Jeżeli chcesz gdzieś umieścić plugin to proszę o podanie autora pluginu !

CheckPremium.png

Opublikowano

A czy plugin sprawdza czy się weszło na tą stronę?

Ps: Mineshafter tylko skina dodaje więc nie rozumiem ^_^ to co opisałes

Skoro jest whitelista to plugin tylko sprawdza czy ktoś został do niej dodany. Jeżeli nie został dodany i nie posiada premium to nie może wejść dopóki nie zostanie wpisany do whitelisty. A żeby wpisać do whitelisty musi np. wejść na jakąś stronę, gdzie wpisze swój nick i jakiś kod np. z smsa a skrypt php np. przez rcona doda go do whitelisty. A premium normalnie dodaje.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

up

Żeby w ogóle ten plugin miał jakikolwiek sens, serwer musi posiadać i wymagać mineshaftera aby gracz no premium nie mógł się podszywać pod gracza premium.

Widac jak czytasz temat...

• 1 rok później...
Opublikowano

Plugin może też się przydać przy zabezpieczeniu przed Botami. Jeśli się nie mylę, Prawda? Nawet jeśli serwer nie będzie wymagał MineShaftera, to boty nie będą mogły wejść na serwer. Wtedy nie trzeba np. dać płatnego wejścia na Serwer dla Non Premium, tylko dodać w swoim ItemShop/Forum pole do wpisania nick'u i doda do WhiteList i gracz będzie mógł normalnie grać. Jeśli to prawda to prosiłbym o potwierdzenie, bo nie wiem czy się nie mylę, a przydałby się mi taki plugin. Pozdrawiam

Opublikowano

Plugin może też się przydać przy zabezpieczeniu przed Botami. Jeśli się nie mylę, Prawda? Nawet jeśli serwer nie będzie wymagał MineShaftera, to boty nie będą mogły wejść na serwer. Wtedy nie trzeba np. dać płatnego wejścia na Serwer dla Non Premium, tylko dodać w swoim ItemShop/Forum pole do wpisania nick'u i doda do WhiteList i gracz będzie mógł normalnie grać. Jeśli to prawda to prosiłbym o potwierdzenie, bo nie wiem czy się nie mylę, a przydałby się mi taki plugin. Pozdrawiam

możesz też użyć AutoIn, który wykrywa prawdziwe premium a graczy pirackich można wpuszczać za pomocą whitelisty ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1359107-dl-autoin-30-prex-auto-logowanie-premium-skiny-bungeecord-uuid-i-znacznie-wi%C4%99cej/

I działa na 1.7.X i 1.8.X, a mineshafter z tego co pamiętam to niezbyt chciał działać na nowszych wersjach.

A tak to odkopałeś temat z dobrego roku, więc brawo :D

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Nie wierze jaki odkop... Ostatni post został napisany w 2013 roku (dzisiaj już mamy 2015).

Dzisiaj taki plugin już nie jest przydatny, ponieważ Mineshafter nie istnieje.

Do @LeeSinor: Nie warnuj z powodem "takie posty należy zgłaszać", ponieważ były już setki taki odkopów i moderacja nic z tym nie robiła.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...