Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Słabi gracze ->

YogiMuci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam grać rankedy i powiedzcie mi czy wybór przeciwników zależy od ELO ? Można się ostro wkurwić jak trollują i okazuje się że każdy idzie mida. Od kiedy zacznę grać z normalnymi graczami bo już 4 rundę z kolejki wyszedłem gdyż same trolle. 1 Runda mi się trafiła normalna którą wygraliśmy.

sy89ps.jpg

Opublikowano

A ja kiedyś wygrałem mecz Talonem bez solo topa (darius afk na 9 lvlu), dotrwaliśmy do late, mieliśmy więcej spushowanych linii i wzieliśmy się ostro do pushowania i wygraliśmy.

Na niskim elo trzeba (jak już ci się trafi dobry team) pushować jak tylko się da, jeśli nie potrafisz grać zajebiście to pushuj tak, by przeciwnik nie miał golda i nie dotrwa do late.

I tak, dobieranie przeciwników zależy od elo, ale to nie zmienia faktu, ze na każdym elo trafiają się trolle, nooby i AFKi

Opublikowano

Nie zawsze jest źle - kolega jest w początkowej fazie gry rankedów i poznał już drużynę w której wszyscy chcieli iść na supporta (!!!). Cztery osoby chcące supa to dość niespotykane - chyba muszę się przyzwyczajać, że ta pozycja będzie mi odbierana =D

Niestety ale coś takiego jak troll game i gracze na słabszym poziomie niż Ty sam się czujesz/znajdujesz będą częstym widokiem. Oczywiście nie jest tak, żeby nie dało się komuś czegoś przetłumaczyć. Słabemu malphitowi możesz powiedzieć, aby trzymał swoje ulti na ulti Katariny i i już przydatność jego znacznie wzrośnie. Możesz mu kazać kupić przedmioty z aurą i żeby po prostu był w tej walce i że będzie bardzo pomocny. Nobek będzie się cieszył, że jest przydatny i ewentualnie w końcu wygrasz z jego pomocą ten mecz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Tak, dopiero graczy po twoim ELO.

Nawet trol game można wygrać, ostanio miałem zeda ap na bocie jako adc i wygrałem, hehć.

Imo zed na bocie nie jest takim strasznym pickiem, świetny burst, ad przeliczniki, escape, daje radę ;)

Co do Twojego pytania ~~1200 elo to najgorsze ścierwo jakie może być - kumulacja idiotów, feederów, nowych graczy na rankach (jak Ty), trolli, flamerów (oczywiście na innych elo też spotkamy, lecz to jest wielka kumulacja jak 50mln w lotto). Jak spadniesz niżej, bądź wyjdziesz wyżej to będzie lepiej :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

hmmmm , powiem wam ze gram na NA i kolega mnie wbil w niezle elo bo 800 przez 3 albo 2 dni wybilem sie na 920 i w tym czasie 1-2 rankedy lose. Jak sie dogadam z teamem to nie ma flame kazdy idzie tam gdzie chce i nie ma trolla :) na NA sa bardzo mile gry

Opublikowano

Zawsze znajdzie się osoba/osoby które będą trollować, ja na twoim miejscu bym grał tylko i wyłącznie rankedy 3v3 (z kumplami) lub 5v5 (z kumplami) bo solo/duo się nie opłaca, za dużo tych randomów.

Opublikowano

do 1.2k sa nowi ,kazdy ponizej 1.2k to unskilled ,nic nie poradzisz

sam gry nie wycarujesz

i tak ,dobieraja po elo

Na 800-900 elo sa lepsi gracze od tych z 1200-1100 , poniewaz Ci z 1,2-1,1k dopiero wbili 30 lvl . Wiec lepiej zamknij ry*
Opublikowano

God Dammit, znowu topic tego samego pokroju, ile moszna?

Opowiem wam moją historie z elo.

Po wbiciu 30-tego lvl'a uznałem że jestem dobry (jak większość z was), i zacząłem grać rankedy, spadłem do około 1000 elo, ciągle grając te rankedy. Po 400-tu rozegranych rankedach,

zacząłem wybijać się na 1100 elo, po czym moje elo zaczęło rosnąć. Odrobiłem to upragnione 1200 elo, i od tej pory zacząłem się wybijać (skończyłem w s2 na 1599 elo). Teraz mam to 1800 elo, i raz wygrywam, raz przegrywam. Poprostu wbiłem na tzw swoje "true elo" i poprostu muszę trenować, tak jak było za początku kiedy spadłem na swoje "true elo" 1000.

Opublikowano

Jakie to dziwne ze 95% forumowiczow z dzialu lola (a troche ich jest) ma zawsze pecha do trolli, nub teamow i afkow, jak to jest ze w przeciwnym teamie zawsze sa same koksy, system dobierania jest taki beeeeeee...

Mowisz zaczynasz rankedy, ile juz grasz w lola? Pierwsze gry na rankedach sa prostsze niz te na 1000 elo, powinienes sam je gromic bo prawie kazdy tam jest swiezym graczem.

Na 800-900 elo sa lepsi gracze od tych z 1200-1100 , poniewaz Ci z 1,2-1,1k dopiero wbili 30 lvl . Wiec lepiej zamknij ry*

Twoja teoria jest bledna, na startowym 1200 poczatkujacy sa o ile masz mala ilosc rozegranych rankedow, jak ktos tam siedzi od 100-200 gier to nie trafia na swiezakow (sa wyjatki).

Opublikowano

Wyczaj w których godzinach grać rankedy.Ja grałem w nocy i było ok.Dziś gram rano i przejebałem 2 rankedy bo bot (polaczki bo pisali na czacie, ferie sie kurwa zaczeły) sfeedował tak adc ze nas ace bez straty hp..

Opublikowano

Ja też gram wieczorami 19-22 i nie jest źle. Większość meczy jest spoko, da się dogadać, ale to może moje szczęście, a nie kwestia godziny. Najgorsze jest jak się trafi dwóch typów, którzy chcą iść na te samą linie i się kłócą, który tam będzie lepszy. Wtedy warto wyjść (jeśli jest wielka kłótnia, płacze, itp.) i poczekać te 30 minut (po wyjściu z pickowania trzeba czekać), bo jest duża szansa, że jeden z nich coś będzie odpierdalał podczas gry.

7m9a.png

Opublikowano

Tak od siebie polecam:

wychodź jeśli widzisz więcej niż jeden napis mid/top/jungle.

Wychodź jeśli masz 2 polaków w teamie(najprawdopodobnie premade duo, lamią na każdym meczu praktycznie bez wyjątku)

Wychodź jeśli enemy wzieli garena albo jeśli toper wziął troll picka bo wtedy na 90% przegrasz..

Wiem z własnych doświadczeń że praktycznie nikt nie potrafi zajebać garena na solo topie. Biorą jaxa hybryde(do dupy) i myślą że najebią garenowi, w 10minucie wpada ci garen z topa (bo ss nie raczy napisać) i cie bierze na q i ulti.

Opublikowano

Nie zawsze jest źle - kolega jest w początkowej fazie gry rankedów i poznał już drużynę w której wszyscy chcieli iść na supporta (!!!). Cztery osoby chcące supa to dość niespotykane - chyba muszę się przyzwyczajać, że ta pozycja będzie mi odbierana =D

Niestety ale coś takiego jak troll game i gracze na słabszym poziomie niż Ty sam się czujesz/znajdujesz będą częstym widokiem. Oczywiście nie jest tak, żeby nie dało się komuś czegoś przetłumaczyć. Słabemu malphitowi możesz powiedzieć, aby trzymał swoje ulti na ulti Katariny i i już przydatność jego znacznie wzrośnie. Możesz mu kazać kupić przedmioty z aurą i żeby po prostu był w tej walce i że będzie bardzo pomocny. Nobek będzie się cieszył, że jest przydatny i ewentualnie w końcu wygrasz z jego pomocą ten mecz.

hehe , u nas w teamie raz typ sie kłócił że linie są pozajmowane a my potrzebujemy supporta?

Co na to nasz kochany Nordic? Wszyscy troll game 5x Support które o dziwo wygraliśmy (postacie jakimi graliśmy to Zyra , Sona , Soraka , Karma i Blitzcrank) oczywiście bez jungli bo nikt z tej 5 nie dałby rady tego zrobić ;f

@topic

Ludzi dobiera sie po elo , troll game spotyka sie rzadziej na takim 1450-1500 elo , tam już zaczynają grać.

Opublikowano

Tak, dopiero graczy po twoim ELO.

Nawet trol game można wygrać, ostanio miałem zeda ap na bocie jako adc i wygrałem, hehć.

ap jako adc ?

Od kiedy grasz w lola ?

No tak jest dużo słabych grac zy, tak to zależy od twojego elo

/gif

Opublikowano

najgorzej jest tak na prawdę na 1k-1,45k elo (IMO) 1 meczu mi zabrakowało, żeby wbić do 1,4k ale 4 gry pod rząd same trolle i je***e leavery! za leave z rankeda powinien być ban na 1 dobę, o ile luźniejsze serwy by byly i ile mniej debili by grało :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...