Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Z czego najlepiej brać internet ? UPC czy Vectra ?

iVECTIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż : Za niedługo kończy mi się umowa w dialogu na której płace za 10mb/s 50 zł. Mieszkam we Wrocławiu I TO PYTANIE : Co brać ? Internet z UPC czy z VECTRY ? Będę brał z UPC 120MB/S albo z VECTRY 160MB/S

Gdyż mam dużą rodzinę.. ja ,brat i 2 siostry.. Wiadomo jak to dziewczyny robią wszystko by zamulić Internet, a jako że ja go kupuje to są zasady. Ale z czego wziąść ?

Opublikowano

Vectra ma straszne, przerywy w dodatku słabe linie po burzy, nie ma internetu.

UPC, najlepiej napisz do konsultanta, czy możesz mieć 120 mb/s. Ale również mają słabe linie.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Jeśli już to upc

Ale ja ci mogę polecić TOYE i ewentualnie Neostrade ale neostrada-światłowody i duża szybkość

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Według UPC ( mapa zasięgu ) w moim obrębie nie mogę dać internetu żadnego.. Czy to jakieś kurde żarty ?

Dialog też ma przerywy :P Codziennie muszę resetować modem/router bo się wyłącza internet..

Opublikowano

Według UPC ( mapa zasięgu ) w moim obrębie nie mogę dać internetu żadnego.. Czy to jakieś kurde żarty ?

Dialog też ma przerywy :P Codziennie muszę resetować modem/router bo się wyłącza internet..

Te UPC to chyba wogóle nie działa w obrębie dolnego śląska, też chciałem brać od ich internet (Mieszkam w Polkowicach ,Dolny Śląsk)

Pozostaje Vectra światłowodami/TPSA światłowodami.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Nie radzę Ci Vectry. Po np burzach etc internet po prostu trafia.

UPC... hmm też ci nie radze z doświadczenia.

Co do reszty:

Ostatnio Netia ma straszne przymuły i zerowanie się konfiguracji.

Szczerze? Wybierz co chcesz ;]

rpahaelll.png

Opublikowano

@up Lol ja mam Vectre i na lajcie po burzy nic nie jest, dialogu nie polecam miałem przez kilka lat i były jaja jak berety, neostrada niby się polepszyła ale i tak to szajs. Netia jeszcze jest fajna, ale bierz Vectre.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ja mam Vectrę i zadowolony nie jestem. 0.5 MB uploadu i cos ponad 5 MB download. I do tego wszystkie programy telewizji za 140 złoty.

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...