Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy serwer hardcore non-premium wypali ?

• TAK
      30
    • NIE
      11
    • RACZEJ TAK
      11
    • RACZEJ NIE
      4
  2. 2. Gdybym zrobi? taki serwer to zagra?by? na nim ?

• TAK
      22
    • NIE
      12
    • NIE WIEM
      7
    • RACZEJ TAK
      11
    • RACZEJ NIE
      4
  3. 3. Je?eli serwer by wystartowa? to czy ma by? z gildiami ?

• TAK
      39
    • NIE
      11
    • NIE MAM ZDANIA
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i co z tym serwerem?

26.01.2013 napisałeś że macie już postepy i do wieczora uda wam się mapę do 90% zrobić, a tu mineło już 15 dni i nic ;/

Zamiast "REF" to pisz jak tam postępy, kiedy macie w planach otworzyć serwer i td...żeby nie mieć problemów z non - premium co mogą se IP zmienic (jak ja) to dajcie opcję SMS :)

Jak chcesz się zarejestrować to SMS za 1,23zł z kodem, który wklejasz na stronie z swoim nickiem (podobnie jak u skkf, tylko niech pokazuje że nick zajęty czy coś, bo miałem u niego wpadkę że komuś wysłałem SMS :D, ale napisałem do niego i to ogarnoł).

Nie mogę się doczekać...mam nadzieję ze serwer wypali, że nie będzie za łatwo, ani za trudno (założenie gildii na skkf trwa max tydzień, a nie chcę kopać tydzień na tym serwie 1 diaxa :DD)

w5cNAHm.png

Opublikowano

Były postępy, ale częściowo zawiesiliśmy prace nad serwerem(Od dziś znowu prace ruszają :D), dzisiaj już poprawiłem dwa pluginy.

Teraz czekamy na autorski plugin, który jest już w połowie gotowy(DEV miał sprawy prywatne więc zaczął robić niedawno.).

Wczoraj otrzymaliśmy dodatkowy ram na serwer i możemy już mieć około 50-75 slotów.

Jeszcze mamy taki problem że po kliknięciu w losową lokalizacje to wywala do kamienia i gracz deda.

regular-banner-3.png

Opublikowano

Ogólnie mam ferie, ale jutro mam wyjazd i będę w domu o 14:00, ale zrobię już całkowicie mapę, bo zostało napisać parę tabliczek.

Co do pluginów to w wtorek postaram się naprawić losową lokalizacje. Potem zostanie nam czekanie na autorski plugin, ale pogoniłem już dzisiaj developera i zaktualizował temat, w większości komendy są gotowe tylko jeszcze trochę do zrobienia zostało.

W środę postaram się dać przybliżoną datę otwarcia serwera.

Gdyby ktoś jeszcze widział jak naprawić plugin na losową lokalizacje to czekam :D albo jeśli ktoś zna jakiś podobny plugin to może napisać :D

regular-banner-3.png

Pomocnik
Opublikowano

+ ip serwera z domena

typu mc.przetrwanie.net -

Bedzie trudne do

załatwienia, ale z biegiem

czasu uda się załatwić

Bullshit

robisz to w cpanel a dokladnie zaklatka edytor dns, podajesz nazwe domeny np. mc.domena.pl i podajesz ip. Jezeli masz standardowy port serwera(25565) wtedy twoje ip bedzie: mc.domena.pl. Jezeli masz inny port twoje ip bedzie mc.domena.pl:port

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

A dokładniej możesz podać link do jakiegoś poradnika ? i czy cpanel jest płatny ?

Co do serwera to nic się nie zmieniło, właśnie zabieram się za kończenie mapy.

regular-banner-3.png

Opublikowano

Podstawy żeby serwer wypalił

-non premium

-duża ilość slotów

-dobry hosting mało lagów

-najlepiej 24/7

-gildie z terenami gildi (ja zrobiłem specjalne zamki dla każdej gild)

-eventy za które można dostać nagrody np diamenty

Opublikowano

Podstawy żeby serwer wypalił

-non premium

-duża ilość slotów

-dobry hosting mało lagów

-najlepiej 24/7

-gildie z terenami gildi (ja zrobiłem specjalne zamki dla każdej gild)

-eventy za które można dostać nagrody np diamenty

Wszystko co napisałeś będzie, ale bez zamków bo gildie mają się same rozbudować.

Wątpie żebym pograł , ale jak już to z gildiami.

Dlaczego wątpisz ? :D zapraszam na serwer :D

Znowu hard może zagram.

Zapraszam :D

Co do serwera to mapa gotowa, a co do błędu pluginu na losową lokalizacje to kolega napisze nowy :D

regular-banner-3.png

Opublikowano

Kiepskie te pomysły, jeszcze zbieranie bedrocka(dziury w mapie i gracze będą wypadać z mapy).

Co do serwera to nic się nie zmieniło, tylko zaszły małe zmiany.

regular-banner-3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...