Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Blue Screen win xp

Dziobagg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z windowsem xp. Jak włączam wyświetla się bluescreen. Nie podam informacji bo wyświetla się na 0,0001 sekund. Teraz jestem na linuxie ubuntu z płyty. Nawet nie mogę wejść na dyski bo pisze "nie można zamontować woliumu". Czy ten problem może być spowodowany dyskami? Proszę o sposoby bez reinstalacji systemu

Przy wejściu na dysk wyświetla się informacja:

DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Wg mnie to złapales wirusa ktory ci uszkodzil pliki windowsa

"Possible causes include: the remote application did not send a reply"

Najlepiej reinstall xp'ka bez formatowania jezeli chcesz zachowac pliki, lub format.

Opublikowano

Niestety bez formatu nic nie zrobisz. Ja często miewałem takie blue screeny ale z różnych powodów .. wirus, "antywirus" avast skasował mi plik odpowiedzialny za logowanie do systemu i tak dalej.. :D

photo261314.png

Opublikowano

nie złapał żadnego wirusa bo nie ma takich co niszczą tak dyski, a linux daje informacje o swoich usługach a nie o działających na Windowsie !

nie może się połączyć z usługa odpowiedzialną za odczyt partycji dysku

masz uwalone prawdopodobnie wpisy do partycji dysków, użyj Gpart

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...