Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

champion

Kondzio12121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiego polecacie dobrego hero na sam początek gry? i najlepiej dystansowy

4021_19_03_09_12_29_23.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 600 700 800 900 1000

Opublikowano

To zależy od twoich umiejętności ale na początek najlepsze postaci z inteligencją i zręcznością

A ja polecam

Crystal Maiden

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Polecam ci kogoś na dystans, bo na początku trudno walczyć z kimś fizycznie.

Tak czy siak i tak walczysz wizycznie, bo np. z łuku.

/Top

Drow ranger. 1 click hero i wygrywasz gre.

he?

Opublikowano

Drow Ranger. Podobno wymaga 0 skilla i każde gówno będzie nią wygrywać (to jest zapożyczona definicja, właściwie to potrzeba chociaż odrobinę).

Trolling is a art.

Opublikowano

Zeus

Znowu wróciłeś siać zamęt? Ja pierdole.

A taki dobry hero dystansowy?

Drow Ranger, Huskar, Viper. Wszystko to 1 click hero. -.-

he?

Opublikowano

Właśnie zagrałem parę razy Drow Ranger, i jest zajebista. Skill na Q wymiata. Wymaga 12 many, a spowalnia i piękne hity. Cudo

4021_19_03_09_12_29_23.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 600 700 800 900 1000

Opublikowano

Drow Ranger, Lich, Ogre Magi, Zeus, Sniper, Windrunner, Viper, Outworld Destroyer, Jakiro ( czy jakos tak smok taki ) - ( to dystansowe )

Riki, Phantom Assassin, Pudge, Bloodseeker, Spirit Breaker ( nie jestem pewny co do tej nazwy )- ( to fizyczne polecam Rikiego, jest niewidzialny i ladne hity leca )

Z supportow to nie wiem bo nie gralem zadnym

Opublikowano

Taa. Riki jest słaby na kompletny start (nie, nie będę się po raz kolejny rozpisywał).

Outworld Destroyer to jest 1 z najgorszych postaci na start (jesteś zmuszony do kupna itemu, który poza średnim escape mało ci daje).

Jakiro to zły wybór, to nie jest support którym każde lolowe gówno może orać.

Phantom Assassin to najgorszy carry w grze, Deadalus daje niewiele mniej niż jej ulti. Już lepiej wziąć Juggernauta- dps z critów taki sam a więcej oferuje.

Pudge.. gl w trafianiu hookiem, stawianiu wardów, wciąganiu w odpowiednie miejsca.

Bloodseeker to takie gówno, że kontruje cię 135g, jeśli ktoś kupi scroll. Bez ulti nic nie ubijesz, a i z ulti niezawsze się da.

Spirit Breaker to nie jest postać do solo gry.

Trolling is a art.

Opublikowano

Na bliske dystanse? :P

Usa jest fajny, moj znajomy co dopiero zaczyna gra wlasnie nim gra i mowi ze zajefajna postac :) Ja pierwszy raz jak gralem to Magnusem tez bardzo fajny tylko troche jego skille trzeba ogarnac. Pozniej gralem Rikim i Bountym z tego powodu iz sa to niezle escape do momentu az ktos nie kupic Gem of True Sight :P

61093c6efb.png

Opublikowano

Na bliske dystanse? :P

Usa jest fajny, moj znajomy co dopiero zaczyna gra wlasnie nim gra i mowi ze zajefajna postac :) Ja pierwszy raz jak gralem to Magnusem tez bardzo fajny tylko troche jego skille trzeba ogarnac. Pozniej gralem Rikim i Bountym z tego powodu iz sa to niezle escape do momentu az ktos nie kupic Gem of True Sight :P

Nom, wtedy ktos w enemy team pickuje slow/stun charka, stawia wardy w jungli, przez co latwo jest zorganizowac gank, wtedy ursa siedzi na respie dluzej niz gra. Ops zapomnialem o razorze. Ursa ktory za wszelka cene chce pozrec razora, gdy ten wysysa mu dps, jest idiota Q.Q. Na bliskie mocny jest centaur, mocny jest tiny, mocne jest drzewo, i wiele innych postaci, ktore posiadaja aoe cc, sporo str jak i dobry esc.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Nom, wtedy ktos w enemy team pickuje slow/stun charka, stawia wardy w jungli, przez co latwo jest zorganizowac gank, wtedy ursa siedzi na respie dluzej niz gra. Ops zapomnialem o razorze. Ursa ktory za wszelka cene chce pozrec razora, gdy ten wysysa mu dps, jest idiota Q.Q. Na bliskie mocny jest centaur, mocny jest tiny, mocne jest drzewo, i wiele innych postaci, ktore posiadaja aoe cc, sporo str jak i dobry esc.

Napisalem swoje wrazenie z tego jak sam zaczynalem. Tiny jest zajebisty z tym sie zgodze w 100%, Stun+Toss=Ded :) Centaur gralem nim pare razy i bylem pod wrazniem, wydawala sie postac bardzo slaba itd. a okazalo sie ze ludzie z ktorymi gralem go poprostu nie ogarniali :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Taa, a tych Razorów to ostatnio w każdej grze widać, a na niskim levelu to już w ogóle nie da się go picknąć. Z tymi slowami to też pierdolnąłeś argument na miarę takiego hajta, za jakiego się uważasz. Skoro na 20+lvlu w grach ze stackami po 5 slowy mnie nie gasiły to na low levelu tym bardziej. Nie mierz każdego wg siebie.

Treant ssie o czym przekonać mogliśmy się wiele razy, po co brać coś co jest gorsze jeśli można wziąć lepszy pick?

Trolling is a art.

Opublikowano

Taa, a tych Razorów to ostatnio w każdej grze widać, a na niskim levelu to już w ogóle nie da się go picknąć. Z tymi slowami to też pierdolnąłeś argument na miarę takiego hajta, za jakiego się uważasz. Skoro na 20+lvlu w grach ze stackami po 5 slowy mnie nie gasiły to na low levelu tym bardziej. Nie mierz każdego wg siebie.

Treant ssie o czym przekonać mogliśmy się wiele razy, po co brać coś co jest gorsze jeśli można wziąć lepszy pick?

Haha, rzucasz sie jak pies do miesa. Powiedz mi dlaczego drzewo ssie? Bo moze healowac towery? Bo moze roamingowac swobodnie po jungli, pingujac na farmiacego urse (w tym przupadku)? Bo ma globalnego heala? Czekaj, czekaj. No faktycznie, ulti ssie, bo parosekundowy "stun" jest cholernie niepotrzebny. Coz zawsze mozna wybrac czwartego carry, jak w wiekszosci grach robiles, tak nawiasem mowiac.

Jezeli chcesz ze mna dyskutowac, rzuc cos wiecej niz tylko "to ssie, tamto jest slabe, to jest chujowe". Ja chce wiedziec dlaczego drzewo ssie, opowiedz mi o tym a z mila checia poslucham. Ale co ja tam moge wiedziec, przeciez ty masz taki wysoki winrate, woohoo. Ah, ten razor. Taki slaby kier, cholernie chujowa kontra na urse. Jak juz wspomnialem, vg+piorunujace ssanie dpsu, bije na pysk amatorskiego furbolg'a (i nie tylko, phie!). Chyba nie musze mowic jak nisko moze zejsc dps ursy, prawda?

A teraz rozegraj minimum 15 gier postaciami, ktore wymieniles w tym topicu badz czy "hejtnales" bezmyslnie;), tak by miec znikome pojecie, gdyz papug jest duzo na swiecie, nawet zbyt duzo (wiecej niz drowek, WAH!), a sluchanie opinii kogos, kto ogranicza sie do "co o tym sadzi pan google" jest zenujace, jak pogaduszki na owym forum.

Co do tego ile razorow jest, patrzac na twoje ostatnie gry, od dnia 15 stycznia, nie widze zadnego. Wiec pierdolenie, ze "w kazdej grze widac", jest czystym klamstwem w twoim przypadku. Mam porobic SSy? Tylko zrob sie publiczny na DB, zarzuce nawet linkiem, phie!

I tutaj nie mierze nikogo wg siebie, raczej rzucam sugestie, propozycje. Kazda postac jest cholernie latwo kontrowac, a wiekszosc tutejszych sugestii jest idiotyczna, bo na chuj poczatkujacy gracz ma wybierac carry ala ursa, instant pickiem, jezeli ktos ogarniety zalapie slow/stun, badz cos na wzor axe?

PS: Brakowalo ci mnie? Jezeli chcesz rozmawi

Napisalem swoje wrazenie z tego jak sam zaczynalem. Tiny jest zajebisty z tym sie zgodze w 100%, Stun+Toss=Ded :) Centaur gralem nim pare razy i bylem pod wrazniem, wydawala sie postac bardzo slaba itd. a okazalo sie ze ludzie z ktorymi gralem go poprostu nie ogarniali :)

Stad i odradzam jakiegokolwiek carry dla poczatkujacego gracza. Raczej radze wybierac po kontrach, badz tak jak juz chyba wspomnialem, bo roli - brakuje supporta? pickujesz suppa. Brakuje stunow? Pickujesz cos ze stunami, itd, itp.

I taka rada dla newbie graczy, nie pickujcie carry na poczatek, prosze. Nie ogarniecie go szybko, szczegolnie jezeli nie znacie 95% herosikow dostepnych w grze (ich spelli, roli w druzynie, itp). Gdyz mam dosc gier gdzie jest 2 carrych (czesto 1st-timerow, newbie) reszta teamu jest zmuszona na noncarry picki, przy czym owe carry nie moga sie nafarmic, feeduja, nie skupiaja sie na lhowaniu, itp. Wszystko w swoim czasie.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Haha, rzucasz sie jak pies do miesa. Powiedz mi dlaczego drzewo ssie? Bo moze healowac towery? Bo moze roamingowac swobodnie po jungli, pingujac na farmiacego urse (w tym przupadku)? Bo ma globalnego heala? Czekaj, czekaj. No faktycznie, ulti ssie, bo parosekundowy "stun" jest cholernie niepotrzebny. Coz zawsze mozna wybrac czwartego carry, jak w wiekszosci grach robiles, tak nawiasem mowiac.

Jezeli chcesz ze mna dyskutowac, rzuc cos wiecej niz tylko "to ssie, tamto jest slabe, to jest chujowe". Ja chce wiedziec dlaczego drzewo ssie, opowiedz mi o tym a z mila checia poslucham. Ale co ja tam moge wiedziec, przeciez ty masz taki wysoki winrate, woohoo. Ah, ten razor. Taki slaby kier, cholernie chujowa kontra na urse. Jak juz wspomnialem, vg+piorunujace ssanie dpsu, bije na pysk amatorskiego furbolg'a (i nie tylko, phie!). Chyba nie musze mowic jak nisko moze zejsc dps ursy, prawda?

A teraz rozegraj minimum 15 gier postaciami, ktore wymieniles w tym topicu badz czy "hejtnales" bezmyslnie;), tak by miec znikome pojecie, gdyz papug jest duzo na swiecie, nawet zbyt duzo (wiecej niz drowek, WAH!), a sluchanie opinii kogos, kto ogranicza sie do "co o tym sadzi pan google" jest zenujace, jak pogaduszki na owym forum.

Co do tego ile razorow jest, patrzac na twoje ostatnie gry, od dnia 15 stycznia, nie widze zadnego. Wiec pierdolenie, ze "w kazdej grze widac", jest czystym klamstwem w twoim przypadku. Mam porobic SSy? Tylko zrob sie publiczny na DB, zarzuce nawet linkiem, phie!

I tutaj nie mierze nikogo wg siebie, raczej rzucam sugestie, propozycje. Kazda postac jest cholernie latwo kontrowac, a wiekszosc tutejszych sugestii jest idiotyczna, bo na chuj poczatkujacy gracz ma wybierac carry ala ursa, instant pickiem, jezeli ktos ogarniety zalapie slow/stun, badz cos na wzor axe?

PS: Brakowalo ci mnie? Jezeli chcesz rozmawi

Stad i odradzam jakiegokolwiek carry dla poczatkujacego gracza. Raczej radze wybierac po kontrach, badz tak jak juz chyba wspomnialem, bo roli - brakuje supporta? pickujesz suppa. Brakuje stunow? Pickujesz cos ze stunami, itd, itp.

Bo są lepsi pod takie gry.

Dzięki za wyjaśnienie. Od teraz gram tylko Alchemistem bo ma 4s aoe stuna i w dodatku op kery.

I wygrywałem ci gry.

Nie chcę, dyskusja z tobą sprowadzi się do hipokryzji z twojej strony.

Może na wybrzeżu profesjonalistów amerykańskich z winrate rzędu 40% jest, ale na normalnym poziomie pickowanie go z myślą o hard carrowaniu mogłoby na myśl przyjść tylko tobie.

To sam napisałeś

xD. Teraz robię screeny każdej zagranej gry, bo mnie potem jakiś random posądzi o wypowiadanie się o czymś, o czym nie mam pojęcia. Ja w przeciwieństwie do ciebie tego nie robiłem i robić nie będę. Odnośnie drzewa, "nie muszę być kucharzem, żeby powiedzieć matce, że kotleta spaliła".

Ironia, niższa kategorio ludzi.

..czego jesteś dobrym przykładem.

Chyba faktycznie na tym twoim 40% winrate to się cuda dzieją, bo ja sobie nie przypominam, żebym kiedykolwiek przeciwko sobie dostał same direct countery. Na low levelu jest to niemożliwe. Poza tym, chuj ci po Axe? 1.5s taunta działa na każdego, a jeśli ty masz zamiar focusować go bez taunta to.. no wiesz.. dupę moczysz poraz kolejny.

Tak, dawno nikogo nie wyśmiewałem na TSie, a jednak te 2 miesiące robienia tego non stop dzień w dzień sprawiły, że się przyzwyczaiłem.

Odpowiedzi do poszczególnych części posta w odpowiadających sobie kolorach. Nie będziesz miał z tym problemów, czyż nie?

Trolling is a art.

Opublikowano

Temat: na początek nie polecam carry, a tym bardziej hard carry. Czemu? Bo musi się cholernie wyfarmić.

Dalej czym nie grać - Meepo (chyba nie muszę mówić dlaczego), Invoker (takie tam 10 skilli do oganięcia)

Ale czym grać na początku? Ogre magi, Crystal Maiden, Shadow Shaman (jeżeli czujesz się na siłach), Axe.

A tak do rozmowy 2 posty wyżej:

Powiedz mi jaki heros jest lepszy do takiej gry od drzewka. Bo może ułatwiać ganki poprzez heal towerów, rozdawanie niewidzialności, pogrom ulti na teamfightach, piekielnie dobry sustain dla siebie i sojuszników?

Alchemist OP kery?! - AM, Faceless, PL, LS poradzą sobie z nim bez problemu. A stun AoE kontrowalny shadow bladem.

Razor jest w ogóle chujowy i powinni go wywalić z tej gry, prawda? Nie bo jest POTĘŻNY. Chory push system, ssanie dmg jest kontrą na takie postacie jak Ursa, Lifestealer itp.

Taunt jest słabszy od tuna wg. ciebie? Dlaczego taunt jest zajebisty? BLADE MAIL mówi ci to coś? Jak załóżmy Phantom assasin wjedzie ci z kryta za 1000 to zabije się sama + jeszcze counter helix i reakcja sojuszników.

Sorry jeśli zabrzmiało to trochę ofensywnie, ale trochę wkurwia jak ktoś twierdzi, że jakaś postać w docie jest do niczego. Bo to nie jest LOL, gdzie balans to abstrakcja.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...