Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Komputerem ;( bd + :)

Pimp4s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem z kompem. Polega na gdy włącze kompa to po 10 minutach mi się zawiesza i nic nie idzie zrobić. Wyłącze i na reszte dnia jest spoko. Chciałem go też przeskanować na wszelki ale avast saknuje do 3-10 sec i się zawiesza komp. Oo

Nie wiecie o co może mu chodzić. ? :)

Za sens odp +. :D

sygnatura1w.png

Opublikowano

Ja miałem trochę podobną sytuacje z moim laptopem.

Potrafił się co 5 min zawiesić, przy różnym użyciu procka.

Dałem mu podkładkę chłodzącą, i od 4 dni wgl. brak jakichkolwiek zawiech.

Może ulepsz lub przeczyść chłodzenie.

Opublikowano

No właśnie chłodzenie. Jak wlącze kompa to już mam tep1 50 stopni na speed fani'e. Czyscilem ostatnio formata tez robiłem ; x

sygnatura1w.png

Opublikowano

odrazu jak wlaczysz komputer to masz 50stopni? wlacz tego speedfana i patrz jaka temperatura jest przy zacieciu . Radze paste termoprzewodzaca wymienic :)

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Na początek spróbuj format

Posty zaliczane jako spam:
  • Kup nowy komputer
  • Ten komputer będzie dobry allegro.pl/xxxxxxx
  • Zrób formata
  • Użyj ComboFixa (program wyrządzający szkody w systemie)

Regulamin -.- Zgłaszam do moda.

Autor, zrób Log OTL i daj tutaj.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Regulamin -.- Zgłaszam do moda.

Autor, zrób Log OTL i daj tutaj.

Wykonam tego LOG OTL i dam edita. :) trochę to potrwa ;d

z tymi logami OTL sie nie uda bo bd mi robiło w chuy czasu. ;(

sygnatura1w.png

Opublikowano

Wykonam tego LOG OTL i dam edita. :) trochę to potrwa ;d

z tymi logami OTL sie nie uda bo bd mi robiło w chuy czasu. ;(

Nie będą tym paskiem na dole się nie przejmuj on nie działa ...

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Jak mój komputer tak świrował to okazało się, że przegrzewa się grafika. :)

A było mniej więcej tak jak u Ciebie - włączałam, zrobiłam coś i po chwili zwiecha. I tak w koło Macieju.

Jeżeli wymiana pasty termo-przewodzącej nie pomogła, zobacz czy rzeczywiście grafika Ci się nie smaży.

Opublikowano

Podaj parametry (podzespoły bazowe kompa) i ich temperatury, zobaczymy czy są normalne do tych modeli, czy coś się grzeje.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Jak mój komputer tak świrował to okazało się, że przegrzewa się grafika. :)

A było mniej więcej tak jak u Ciebie - włączałam, zrobiłam coś i po chwili zwiecha. I tak w koło Macieju.

Jeżeli wymiana pasty termo-przewodzącej nie pomogła, zobacz czy rzeczywiście grafika Ci się nie smaży.

Wątpie że to grafa ;d bo w metka pykam dziennie po 8-10h na 3 kontach. To by był istny pokaz slajdów ;p

W trybie awaryjnym taka sama sytuacja jest ?

Nie sprawdzalem trybu awaryjnego. Dodam że przed tymi zwiechami robiłem format kompa. I to tak go zrobiłem że usuneło tylko pliki z wirusami a reszte zostawiło do użytku. Następnie po 3 dniach po foramcie wsykoczyły mi aktualizacje systemu win xp sp3. Było ich 88 zrobił chyba 2 po czym wyłaczylem kompa myślalem ze na 2 dzień dokończy i bd git ale nie pokazuje już się to wgl. ;d

Jak już by się coś feste smażyło to tylko procek.

17691104139682446942.jpg

Ss Speed Fana'a po 13 godz grania w metina. ( Na kilka kont )

sygnatura1w.png

Opublikowano

Dziwne, że GPU ma 0 stopni C ^^

W jaki sposób przerwałeś te aktualizacje?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Dziwne, że GPU ma 0 stopni C ^^

W jaki sposób przerwałeś te aktualizacje?

Wyłączyłem komputer ;p

sygnatura1w.png

Opublikowano

Wyłączyłem komputer ;p

A więc pliki przy nadpisywaniu zostały uszkodzone (nie do końca się zainstalowały).

W takim przypadku zostaje format moim zdaniem, gdyż Windows jest uszkodzony :>

Opublikowano

A więc pliki przy nadpisywaniu zostały uszkodzone (nie do końca się zainstalowały).

W takim przypadku zostaje format moim zdaniem, gdyż Windows jest uszkodzony :>

Zawsze po formacie mam te same pliki co przed nwm dlazcego. ;/

A sprawe z chłodzeniem może rozwiazać skręcenie taśm oraz dodatkowy wentylator. ?

sygnatura1w.png

Opublikowano
Zawsze po formacie mam te same pliki co przed nwm dlazcego. ;/

nie umiesz to się nie bierz za instalowanie systemu ;p

A sprawe z chłodzeniem może rozwiazać skręcenie taśm oraz dodatkowy wentylator. ?

daj mi screen z programu HWMonitor bo na speedfanie to ciula widać (nie ogarniam miliona czujników od temperatur) chociaż na oko wygląda to dobrze

Opublikowano

Ale temperatury wyglądają normalnie, to pliki systemowe są uszkodzone, musisz sformatować dysk i przeinstalować system (jedno z drugim się łączy).

Opublikowano

nie umiesz to się nie bierz za instalowanie systemu ;p

daj mi screen z programu HWMonitor bo na speedfanie to ciula widać (nie ogarniam miliona czujników od temperatur) chociaż na oko wygląda to dobrze

Robie formata raz w mięsiącu ;p i dopiero teraz coś sie zjeb... ;/

Zaraz pobiore i dam edita.

sygnatura1w.png

Opublikowano

Lol, po co robić formata co miesiąc i jak tak w ogóle można... Jak się umie z komputera korzystać to się w ogóle formata nie robi, ja na XP przesiedziałem kilka lat, teraz leci rok Win7 i wszystko jest jak po instalacji

Oddaj do serwisu, skoszą z Ciebie stówkę lub 50 zł ale przynajmniej zrobią formata a nie instalacje systemu nie usuwającą niczego (nie można tego formatem nazwać)

Opublikowano

ss hwmonitor

53441501131378300152.jpg

Co do wypowiedzi. No jakoś można żeby śmigało all jak należy. W każdy miesiący instaluje mase programów i chce to jak najlepiej wyczyścić. Nie wydaje kasy na głupoty. Moge zawsze przeinstalować na wiste potem na 7 i bd ok.

Jestem amatorem w sprawach komputera. Ważne że tak powiem że mi metek chodzi.

sygnatura1w.png

Opublikowano

na grafie chyba czujniki uwalone bo coś nie pokazuje ani tu ani na speedfanie...

jak nie grasz to też się zwiesza ? możiwe że to wina zasilacza, systemu raczej nie ale dla pewności zrób pełny skan Dr.Web CureIt jak da rade

Opublikowano

na grafie chyba czujniki uwalone bo coś nie pokazuje ani tu ani na speedfanie...

jak nie grasz to też się zwiesza ? możiwe że to wina zasilacza, systemu raczej nie ale dla pewności zrób pełny skan Dr.Web CureIt jak da rade

Zawiesza się tylko raz ;p Jak włacze kompa po nocy 10 minut zwiecha i potem juz leci ladnie all po 10-15h bez zawieszenia.

ten ss był po 10 godz gry jbc z tego whmonitor.

sygnatura1w.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...