Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Catalysty 11.12 BETA vs 12.11 BETA vs 13.2 BETA

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak sądzicie które stery będą lesze do Radka 5870 HIS iCooler V?

Podobno do serii 5xxx lepsze są 11.12 BETA, ale słyszałem też, że 13.2 BETA też mają kopa i dużą wydajność na serii 5xxx.

Są jakieś sensowne i wiarygodne testy?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

odpuść sobie takie testowania i porównywania sterowników to tak jak zapytać kurę które jako będzie lepsze.

to co zniosła wczoraj, to co dziś zniosła czy to co zniesie jutro...

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

odpuść sobie takie testowania i porównywania sterowników to tak jak zapytać kurę które jako będzie lepsze.

to co zniosła wczoraj, to co dziś zniosła czy to co zniesie jutro...

????

Przecież wydajność pomiędzy niektórymi sterami, to nawet 40%.

Dlatego chce mieć stery najbardziej wydajne.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

no to szukaj opini na forach, na każdym znajdziesz inną

zrób sobie sam testy wszystkich sterowników jak chcesz najbardziej wydajne do swojego sprzętu

żeby ci powiedzieć które u ciebie to musiał by ktoś mieć identyczną konfiguracją sprzętu ( płyta, procesor, pamięć ) , ten sam system i te same sterowniki co ty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie rozumiesz mnie za bardzo...

Chciałem się dowiedzieć czy 12.11 BETA i 13.2 BETA w ogóle wpierają moją GPU (tzn zwiększają jej wydajność), bo na AMD.com pisze, że stery 12.11 BETA i 13.2 BETA wspierają serie 6xxx i 7xxx

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

każde nowe wspierają nowe funkcje, ale jak ci napisałem nie wiadomo jak to zadziała na twoim sprzęcie

ty zainstalujesz działa extra, sąsiad który ma te same będzie np miał gorzej niż na starych

nie chodzi tylko o to jakie masz sterowniki tylko JAK współpracują z dana konfiguracją sprzętowa komputera

nie opieraj się na opiniach ze jakieś sterowniki są super-extra-high-wyjebane w kosmos bo u ciebie mogą być denne

zresztą widać to na forum w postach typu kupiłem MEGA WYPAS KOMPUTER Z HIPER ZAJEBISTĄ GRAFIKĄ i działa gorzej gra czy system niz na słabszym sprzęcie dawniej !

reasumując,

cokolwiek ci nie powie jakikolwiek specjalista z forum o sterownikach wiedz ze KŁAMIE.

działają wydajnie u niego a u ciebie wcale nie muszą

dam ci przykład, zmagam się właśnie z najnowszymi sterami Nvidii 313.18

u mnie na zdechlaku działają rewelacyjnie, na nowym kompie z procesorem i5 czy i7 całkowity pad systemu przy starcie ale np przy i3 działa wszystko jak należy

zrobiłem to samo wymieniając tylko procesor na podobnej płycie i wyniki takie same , działa tylko jeśli włożony procesor i3

i co ciekawsze, zmieniłem tylko płytę główna i juz działa na wszystkich procesorach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ostatnie jakiekolwiek zmiany jakie były zawarte w sterownikach dla serii 5XXX były w wersji 12.6

Późniejsze wersje sterownika wnoszą poprawę dla serii HD6XXX i HD7XXX. Także na dobrą sprawę jeden uj co zainstalujesz powyżej 12.6 to i tak raczej będzie to samo.

Opublikowano

ale spróbować instalować i zobaczyć jak działają u niego nie zaszkodzi ;)

do testów polecam instalować tylko czyste sterowniki bez CCC i tweaków

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ale spróbować instalować i zobaczyć jak działają u niego nie zaszkodzi ;)

do testów polecam instalować tylko czyste sterowniki bez CCC i tweaków

Jakich CCC i "tweaków"? xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ostatnie jakiekolwiek zmiany jakie były zawarte w sterownikach dla serii 5XXX były w wersji 12.6

Późniejsze wersje sterownika wnoszą poprawę dla serii HD6XXX i HD7XXX. Także na dobrą sprawę jeden uj co zainstalujesz powyżej 12.6 to i tak raczej będzie to samo.

O taką odpowiedź mi chodziło. Teraz wiem, że najodpowiedniejszymi sterami są 11.12 BETA, ale po testuje też inne.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja tam bym siedział na ostatnim sterowniku wspieranym przez dane GPU. Na mojej 560 zauważyłem spadki wydajności powyżej wersji 306.xx

Opublikowano

Ja tam bym siedział na ostatnim sterowniku wspieranym przez dane GPU. Na mojej 560 zauważyłem spadki wydajności powyżej wersji 306.xx

Czyli lepiej przesiąść się na 12.6? xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Poszukaj testów na necie, najlepiej wypada 11.12 ale ponoć mają spadki wydajności i lepiej się przesiąść na 11.9

12.6 odpada, są dużo gorsze od 12.11 które są gorsze od 11.12 ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...