Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] problemy z myszka i klawiatura

Dan1elek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z mysza i klawiatura na usb. wczesniej normalnie smigaly i wogole, a tu nagle jak odlaczylem i podlaczylem nei dziala mysz dziala na innym kompie a ps/2 tez nie dziala nie wiem o co chodzi prosze o szybka pomoc.

Opublikowano

klawiatura modecom mc-6005 a mysz targus i nie wiem jaka bo razem z laptopeem dolaczona. Powiem ze tryb awaryjny zaden nie dzialal nie wiem co jeszcze bys chcial wiedziec

Opublikowano

Wyłącz komputer, odłącz i podłącz na nowo myszkę, potem włącz komputer. Nie zmieniaj sprzętu kiedy działa system, bo wtedy mogą wystąpić problemy. Inna metoda to odłączenie po wyłączeniu komputera i podłączenie dopiero po starcie, aby system zapytał jaki podmiot został podłączony.

Opublikowano

robilem tak i slychac takie ti dum.. to tak jakby sterownikow do nich nie bylo a to jest sprawne na bank poniewaz na innym kompie dziala... Ja cos bawilem sie w rejestrze i moze to przez to moze cos rejestr przywrocic?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie, nie baw się w plikach systemowych jeżeli nie masz w tym doświadczenia. Kupując myszkę i klawiaturę, w pudełku miałeś na pewno instrukcję oraz płytkę do instalacji - znajdź ją, włóż do napędu i zaktualizuj oprogramowanie/sterowniki. Prawdopodobnie Windows wykrywa nowe urządzenie, jednak nie może sprecyzować co to dokładnie jest, bo to USB, a przecież ma działać jako rzecz do wykonywania danych ruchów.

Opublikowano

nie było sterownikow jako ze windows ma je niby sam wyszukac. A te sterowniki nie sa wgrane (a wczesniej dzialaly) bo jak wlaczam kompa to pisze znalazlo nowe urzadzenie usb klawiature i myszke i nie wiem o co chodzi a musze dzis miec kompa....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...