Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy da się podpiąć PS2 pod monitor

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ewentualnie laptop bądź telewizor :). Chciałbym też wiedzieć co muszę zrobić, aby móc grać przez internet na PS2 fat :) Jeżeli wystąpi taka konieczność to proszę o linki do zakupów na Allegro, a na pewno like nie poskąpię :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Bez problemu podłączysz pod monitor, telewizor a nawet komputer, pod laptopa pewnie też ale potrzebne będą przejściówki.

TV - kable dołączone do zestawu(cinch), podpinasz pod RCA albo EURO po zakupie kostki SCART

Monitor - w zależności od wyjścia (DVI, D-SUB) będą potrzebne kable typu VGA BOX

Komputer - podpinasz kable pod kartę telewizyjną

Laptop - podobnie jak monitor będą potrzebne kable typu VGA BOX

Bez problemu można grać też po sieci, w przypadku PS2 FAT niezbędny jest Network Adapter, w przypadku PS2 SLIM nic nie potrzebujesz.

Aby połączyć się z internetem potrzebujesz kabel ethernet, Sony już nie wysyła płyt Network Access Disc więc to grach ze stajni Sony możesz kompletnie zapomnieć że sobie pograć po sieci, reszta tytułów wyprodukowanych przez innych developerów można grać bez rejestracji za pomocą NAD

Czy on-line jeszcze działa nie mam pojęcia, Sony już konsoli nie produkuje więc pewnie to kwestia czasu jak wyłączą serwery.

819531478353821175209.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem nadzieję, że serwery należą do prywatnych użytkowników :?

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Prywatne serwery na konsolach, może kiedyś...

W tej chwili jest to niemożliwe, co najwyżej możesz hostować i zaprosić znajomych do gry i to tylko na obecnej generacji konsol.

Opublikowano

Jeszcze coś ważnego :) Jak to będzie wyglądać gdy już podepnę konsolę? Będzie ją traktować jako drugi OS czy może zaraz po włączeniu PC będę mógł grać?

Opublikowano

Po odpaleniu komputera, odpalasz program w którym puszczasz sygnał z anteny i grasz, po prostu w tym momencie nie oglądasz tv na komputerze tylko grasz na konsoli

Inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć, sam nigdy nie podłączałem tak konsoli, wiem tylko tyle że odbywa się to na tej samej zasadzie jak oglądanie tv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...