Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry PC a minecraft laguje ;/

DobeRmanRGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Niżej macie podane parametry mojego PC na którym gram na serwerze dedykowanym gdzie jak jest dużo graczy a idziemy na arenkę to zawsze przegrywam bo zatnie mi się minecraft w sensie ze ja mogę biegać a inni stoją i jak mi się ustabilizuje to już nie żyje.

Parametry mojego PC:

Procek: Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz

RAM: Kingston Hyper DDR3 - 1600 2x4GB

Grafika: Gigabyte Geforce GTX 660 2GB GDDR5 192 bit OC Version

Zasilacz: Aeroocol 600W

Wszystko mam zaaktualizowane do najnowszych wersji.

Proszę o pomoc.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Lolz!

Komputer identyczny jak mój tylko karta inna. Dafuq?!

Mi tam wszystko śmiga przy 600 FPS nie raz...

Hmm, zainstaluj OptiFine, powyłączaj wszystko zbędne co w tle, przeznacz więcej ramu dla MC, sprawdź temperatury podzespołów po kilku minutach gry.

5465845486.png

Opublikowano

Też tak miałem! Po prostu usuń cały folder .minecraft i odpal MC, wszystko się na nowo zainstaluje i będzie OK (Przynajmniej było tak u mnie). Jeśli nie chcesz stracić np Save'ów to se je skopiuj i potem wklej do odpowiedniego folderu ; )

Jeśli Ci pomogłem taj mi LAJKA :D

Opublikowano

@UP

Weź wyjdź

@Topic

Na jakiej zasadzie masz lagi? Tnie Ci jak mniemam. Ustaw w optifine najmniejsze podstawowe opcje i powinno być okej, a nie słuchasz ludzi, którzy wkręcają Ci kit, że masz za mało ramu.

Opublikowano

@dlaczegomamerro

Za mało ramu ? To ty nie wiesz chyba co to jest ram lol.

Usuwałem folder .minecraft i lagów nie ma może źle to w temacie ująłem.

Chodzi mi o to, że np: gramy na mobarenie i mam takie coś co chwile, że wszyscy się zatrzymują w miejscu a ja mogę chodzić, skakać a po chwili patrzę a tutaj mnie moby już prawie zabiły a gracze są w całkiem innym miejscu niż widziałem ich przed tą ścinka (nie wiem jak to nazwać)

Nie mam OptiFine i nie chodzi to o dalekość renderowania chodzi tutaj o coś całkiem innego w stylu takim jak napisałem 2 wersy wyżej.

I zauważyłem to moje fps skaczą od 150 do 650 nie wiem dlaczego.

Opublikowano

@dlaczegomamerro

Za mało ramu ? To ty nie wiesz chyba co to jest ram lol.

Usuwałem folder .minecraft i lagów nie ma może źle to w temacie ująłem.

Chodzi mi o to, że np: gramy na mobarenie i mam takie coś co chwile, że wszyscy się zatrzymują w miejscu a ja mogę chodzić, skakać a po chwili patrzę a tutaj mnie moby już prawie zabiły a gracze są w całkiem innym miejscu niż widziałem ich przed tą ścinka (nie wiem jak to nazwać)

Nie mam OptiFine i nie chodzi to o dalekość renderowania chodzi tutaj o coś całkiem innego w stylu takim jak napisałem 2 wersy wyżej.

I zauważyłem to moje fps skaczą od 150 do 650 nie wiem dlaczego.

Ahaa, to mow ze takie coś.

Jaki masz internet? możliwe że staję Ci, bo na dosłownie kilka sekund Ci internet zanika, dlatego tak jest na 100%..

Opublikowano

Internet mam 20 mega i używam routera.

i Gdy chciałem zwiększyć ram dla minecraft to wpisuje wszystko dobrze i uruchamiam potem ten plik.bat i wyskakuje okno:

Error: Unable to access jarfile D:\Minecraft.exe dlaczego ?

Opublikowano

Juz sam sobie odpowiedziales na pytanie... Korzystasz z rutera... Jak masz połaczenie przez Wi-Fi to moga sie zdarzyc skoki pingu, wynikiem tego sa wlasnie takie sciny... Polecam podlaczenie komputera i rutera poprzez kabel LAN i powinno smigac... - jak masz wysoki ping...

Opublikowano

dokładnie jest taka beka że ja również mam kabel do routera a z routera do komputera podpięte i mam co kila sekund skok pingu z 40 na 400 na sekunde/dwie... To chyba ten sam problem?

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...