Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak odzyskać konto od support

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mój brat miał łucznika 67 lvl wk +8 99 job i wgl kox postać.

Dzisiaj mu ukradli email + konto nostale.

Pytanie za 100 pkt. Jak napisać i co napisać do supportu żeby zwrócili?

PS: Skoro zawsze trafi się jakiś idiota, który za wszelką cene chce zniszczyć cały twój dorobek, to po cholere w to dziadostwo grać ??

Opublikowano

Urok gier, gdzie grają sami Polacy ;)

@topic

Opisz sytuacje, podaj ID do logowania oraz nick, podaj hasło jakie było wcześniej na koncie i e-mail. Powinni albo Ci zwrócić, albo dadzą więcej pytań na które musisz odpowiedzieć np. kiedy Twoje konto zostało założone.

Ewentualnie mogą napisać "To nie jest nasz problem, gracze powinni pilnować swoich kont. Nie możemy pomóc, przykro mi." jeżeli są leniwi.

Nigdy nie wysyłałem do supportu NosTale, ale w innych grach to zawsze działało(wyjątek był jeden).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

ja pisałem do supporta w tej samej sprawie a oni do mnie jak masz ss'y jak zaczynałesś gre od 1 Lvla to ci oddamy konto

Zakaz handlu na forum

Coming

Opublikowano

Niestety prawda jest taka, że otrzymasz w 90% przypadków nie otrzymasz pomocy, ponieważ w większości jest to wina osoby okradzionej (podawanie passów 'kolegom', itd) jeśli jednak nie, czyli np. masz podejrzenie o posiadaniu na komputerze keyloggera, spokojnie możesz zgłosić sprawę na policję (jeśli nie jesteś pełnoletni zabierz opiekuna na komisariat) jednakże w takim przypadku radzę najpierw sprawdzić, czy kompa masz w 100% legalnego, gdyż z całą pewnością zostanie on przeszukany. ;p

tak czy siak, jeśli na konto wydałeś (czy Twój brat) ponad 200 zł (o ile dobrze pamiętam) możesz zgłosić sprawę na policję, normalnie jako kradzież.

Pozdrawiam i powodzenia.

(jeśli miałbyś kontakt jakikolwiek ze złodziejem możesz pogrozić mu organami ścigania, często są to osoby po 13 lat, i zwyczajnie konto oddają ;) )

NosTale.PL po długiej przerwie wracamy ponownie. :)

Opublikowano

100% legalny komp.

Kiedyś ukradli mi mało wartościowe konto. Podałem ostatnie logowanie, hasło, email, pierwszy email, login etc. Napisali mi żebym podał date założenia konta .-. Facepalm. ...

Fajnie że będę pamiętał date założenia, jak robiłem to pare lat temu ... Oni są jacyś ułomni??

PS: Ja mam 15 lat (ale nie jestem jakimś psychicznym gimbusem ;P ) brat ma 12 :D

Opublikowano

To po jakiego czorta dodali zakładkę "Kradzież konta" ?? Gorzkie żale ??

Opublikowano

wiesz - może być tylko dla picu.

ja przez hacking konta zaprzestalem grze w NT. dodam też że miałem emaila rejestracji oraz ss z 20lvl ( zalozylem ranga + 11 ). powiedzieli ze niestety nie ma mozliwosci odzyskania konta.

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Czy wy też macie czasem ochotę skręcić pare karków ??? ...

A potem sie dziwią , że do samobójstw dochodzi :D (im więcej samobójstw tym mniej samobójców :D)

Nie mam sił do tego nostale, ale nie ma alternatywy ...

Opublikowano

Jedynie policja. Ja osobiście gram od prawie 4 lat w nostale, i zostalem okradziony raz przez własną głupotę, mianowicie podałem passy nie tej osobie, co trzeba. Więc, jeśli nie jest to z Twojej winy, to chyba tylko keylogger - a to juz mozna zglosic.

Przekonaj rodzicow, i wio na komisariat. ^^

NosTale.PL po długiej przerwie wracamy ponownie. :)

Opublikowano

Tak naprawde to ci powiem ze nie masz zadnych szans mi 1 rok temu ukradli konto 89 lvl woj napisalem do supportu i napisali ze to moja wina i mi nie pomoga ;x

nostaleh.png
Opublikowano

Jutro w gazetach:

Podłożono bombę pod siedzibą firmy Gameforge. Wszyscy zgineli !

xD

Opublikowano

Niestety prawda jest taka, że otrzymasz w 90% przypadków nie otrzymasz pomocy, ponieważ w większości jest to wina osoby okradzionej (podawanie passów 'kolegom', itd) jeśli jednak nie, czyli np. masz podejrzenie o posiadaniu na komputerze keyloggera, spokojnie możesz zgłosić sprawę na policję (jeśli nie jesteś pełnoletni zabierz opiekuna na komisariat) jednakże w takim przypadku radzę najpierw sprawdzić, czy kompa masz w 100% legalnego, gdyż z całą pewnością zostanie on przeszukany. ;p

tak czy siak, jeśli na konto wydałeś (czy Twój brat) ponad 200 zł (o ile dobrze pamiętam) możesz zgłosić sprawę na policję, normalnie jako kradzież.

Pozdrawiam i powodzenia.

(jeśli miałbyś kontakt jakikolwiek ze złodziejem możesz pogrozić mu organami ścigania, często są to osoby po 13 lat, i zwyczajnie konto oddają ;) )

Tak dokładnie to 250

Mi nie sprawdzali kompa gdyż miałem ip nasłuchu :)

Mieli ip wbija na chate i potem koleś płaci i sprawa w sądzie

Spróbuj odzyskać hasło do poczty i sprawdzić na jaką pocztę zmienił sobie konto złodziej ( jeśli to zrobił )

Jeśli będziesz miał jego poczte też dojdą po tym z jakiego ip się logowano

Lecz nie oczekuj że sprawa będzie trwać 2 tyg bo trwa mniej więcej pół roku

Gdyż takie sprawy odkładają na bok bo zajmują się zabójstwami i poważniejszymi rzeczami

hehequb.png

..................................................................................................................

Opublikowano

Szczyt chamstwa i bezczelności. Dostałem 5% w tym temacie za "spam" ...

Do czego to doszło. Nie można już nawet spokojnie posta napisać. A wy narzekacie na ACTA. .

@edit

Ciągle piszą że uległ zmianie poziom zgłoszenia. Ja napisałem do supportu: jakie info o koncie musze mieć aby odzyskać w razie kradzieży konto?

Odpisali: login i email.

Opublikowano

@UP

nie dziwię się... a co to ma wspólnego z ACTA? Mi jescze nigdy nic nie ukradli, trochę dziwne nie? Może dlatego, że mam dobre, silne hasło i nie podaję dużo danych o sobie żeby ktoś to mógł wykorzystać przeciw mnie ( czyt. odpowiedzieć na pytanie ratunkowe )

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@2up

Mnie też nigdy nic nie ukradli. Ciekawe jakim cudem brata okradli jak nawet ja nie znałem hasła. Już nie róbcie z niego takiego dzieciaka który daje konto do podexpienia obcym . Wkońcu tego wk 99j +8 sam zrobił ... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...