Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win 7 - el problemo.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eloszka pampersy.

Sprawa jest dość nietypowa i oczekuję TYLKO pomocnych odpowiedzi, reszta będzie raportowana.

Niedawno, jakoś tak 3/4 dni temu, instalowałem u ojca system Windows 7. Przygotowałem sobie wszystko, płytka, kod, no i do roboty się biorę. Tylko, że mój tata miał swój świat i nie chciał czystego systemu, tylko miałem zrobić mu format na C, a dwa dyski zostawić (jakiś z grami + drugi na programy, muzykę itp.). No dobra, biorę się za swoje, wkładam płytkę, pozgrywałem sobie wcześniej wszystkie dane z kompa, no i luzik. Płytka bootowalna (oryginał Windows 7 od siostry wzięty. Ona ma lapka, a ojciec chciał sys. bez aktualizacji ;x), robię podług instrukcji, dochodzę już do tego momentu, gdzie trzeba wybrać, który dysk formatować i gdzie wgrać system. No to robię Opcje --> Formatuj dysk C --> poszło. Reszta nieruszana była w ogóle, ok. Kopiują się pliki, wszystko śmiga, fajnie. Reset kompa, jest intro Windowsa 7, włącza się pulpit ... no i tu zaczęły się problemy. Okazało się, że Windows 7 wgrał się poprawnie, ale:

• wessało mi 1 dysk (z grami), nie wiem z jakiej partii, ale ok;
  • druga rzecz, to mój ojciec miał podłączony router do kompa (ja mam Liveboxa pod jego kompem, a on swój router) i nie wyszukało go;
  • ok, wgrywam stery od routera na Windowsa 7, pykło wszystko fajnie, reset kompa;
  • włączam system, nie widzi routera ani tego zaginionego dysku ;x

Pytanie do Was, drodzy userzy. Co było przyczyną zniknięcia dysku podczas instalacji systemu oraz dlaczego nie wyszukało tego routera, stery wgrałem pod siódemkę. I dupa, nie dało to nic. Mało tego, przy włączaniu kompa (na zainstalowanym Win 7) zrobiły się 2 systemy, stary XP'ek, który się nie włączał bo wołał o brakujący plik, a potem jak przywróciłem się na stary system (znów format na XP'ka), zmieniły mi się partycje dysków, tzn. tam, gdzie systemowy pisze dysk D, gdzie gry pisze C, a gdzie programy, itp. jest dysk E. Co to za dziwactwo ? Jak odmienić te partycje ?

Z góry dzięki za wszelką pomoc, nagrodzę limitem (jak mi wróci) + 5 do profilu.

Elko.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

sam dojebałeś było nie formatować kiedy nie trzeba tylko zainstalować

router nie ma sterowników tylko karta sieciowa , to do niej zainstaluj chyba że to router USB , kompletnie nic nie napisałeś

dysk C pod systemem wcale nie musi być pierwszym dyskiem na partycji , nie masz kompletnego pojęcia o położeniu twoich partycji w komputerze na dysku, widocznie dysk z grami był pierwszą partycją na dysku

załatw sobie raczej kogoś kto ma pojęcie co i gdzie na dyskach ma instalować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Partycja C była na 1 miejscu, nic nie spieprzyłem. Skoro włożyłem płytkę do kompa, to była opcja instalacji sterowników pod Windowsa 7.

Chciałem instalować na czysto system, ale ojciec nie chciał tracić tam programów itp.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...