Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aero2 jaki modem?

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Właśnie zamówiłem kartę Aero2 i powinna za jakiś czas do mnie dotrzeć. Mam opcje aby wkładać kartę do telefonu i z niego robić router ale to trochę mija się z celem bo nie będą cały czas zmieniał kart i trzymał telefonu pod USB bo przy udostępnianiu parę godzin i padnie. No więc mam pytanie do was czy korzystacie bądź korzystaliście z tego internetu i jaki modem posiadacie, bo jest tego od groma ( tutaj lista kompatybilnych modemów http://jdtech.pl/201...-w-budowie.html ) Oczywiście modem tylko pod USB :) No i w cenie max 150zł... Jeśli macie jakiś sprawdzony, możecie jakiś polecić to po proszę nazwę :) A no i jeśli macie jakieś z którym są problemy to też możecie wspomnieć :) z góry dzięki Like za posta na temat :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dobra po pierwsze karta od aero 2 idzie 2 miesiące :)

Po 2 na ich stronie wszystko dokładnie pisze jaki modem co i jak :P

Lektura FAQ na ich stronie ci nie zaszkodzi :)

Zamiast modemu najlepiej kupić jakiś stary telefon na adroidzie bardzo zniszczony wizualnie dostanisz za 50/100 zl

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie polecam ci zabardzo Aero2 w forume Routera- tylko tak pod telefon jak cie w domu nie ma.

W sobotę i szczególnie w Niedziele Nie połączysz sie z internetem. za duze obcązenia mają...

Potrafi Wkurw*c na maxa te Aero ;D ale w koncu za free

Opublikowano

W domu mam neta ale często idę gdzieś z laptopem i muszę robić router z komórki... A komórka na takim routerze po 3G to ja dziękuję chyba z akumulatorem musiał bym latać :) Internet ma być taki żeby można było przeglądać po prostu strony :) Bo nie chce transferu z komórki marnować bo on przydaje się na klasóweczkach :D A jeśli chodzi o kartę Aero2 to znajomemu szła 2tyg od chwili kiedy dostał zwrotkę że doszedł list do nich :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

W domu mam neta ale często idę gdzieś z laptopem i muszę robić router z komórki... A komórka na takim routerze po 3G to ja dziękuję chyba z akumulatorem musiał bym latać :) Internet ma być taki żeby można było przeglądać po prostu strony :) Bo nie chce transferu z komórki marnować bo on przydaje się na klasóweczkach :D A jeśli chodzi o kartę Aero2 to znajomemu szła 2tyg od chwili kiedy dostał zwrotkę że doszedł list do nich :)

jeśli chodzi o kartę Aero2 to znajomemu szła 2tyg od chwili kiedy dostał zwrotkę że doszedł list do nich :)-Jak to chodziłą 2tyg. :D?

Opublikowano

jeśli chodzi o kartę Aero2 to znajomemu szła 2tyg od chwili kiedy dostał zwrotkę że doszedł list do nich :)-Jak to chodziłą 2tyg. :D?

Za bardzo nie wiem o co ci chodzi ale list wysyła się poleconym i dostaje się zwrotkę jeśli go odbiorą :)

Opublikowano

jeśli chodzi o modemy to nie gorszy niż kategorii 10 ( czyli nie wolniejszy niż 14 Mbit/s. w trybie HSPA ) i działający w paśmie 900MHz , jeśli modem nie posiada obsługi tego pasma nie będzie działał

telefony powinny obsługiwać w tym paśmie ( przynajmniej większość nowych ) bez problemu zwłaszcza te z androidem

najlepiej jak masz kartę i sprawdzisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

O tym wszystkim wiem :) Jak na razie patrzę na ten http://www.ceneo.pl/15134378#tab=spec Bo żadnych huwawejów nie chcę..... On ma nawet kategorii 14 :) Aero2 nadaje na 900Mhz i 2500Mhz...... chyba tego kupie. :)

Opublikowano

a po co ci większa do przeglądania internetu ? to nie internet do ściągania plików albo gier !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Aero2 w tej chwili wszystkim daje 512Kb/s :) na samym początku było 256 teraz jest 512 :) Do przeglądania stron WWW, sprawdzić email i tak dalej, popisać na MPC w zupełności wystarczy :) Jutro wysyłam list mam nadzieje że 2tyg się uwiną :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...