Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poczatek

TaFiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano :) jak widac zaczolem dzis gre w WoT-a i mam prosbe :P Bylbym wdzieczny jesli ktos by mi wytlumaczyl jaki czolg na poczatek jest najlepszy :) co warto kupowac itd

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Na start dobrym pomysłem są czołgi ZSRR(droga do is7). Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Na początek faktycznie ZSRR, ale na pewno nie gałąź IS-7 xD

Linia IS-4 - zdecydowanie twardsze czołgi, pomijając IS-4, ale do tego momentu nauczysz się grać. A działa? Te same, tylko gałąź IS-4 nieco wolniej ładuje, jednak nieznacznie.

Opublikowano

Jeżeli gość myśli o graniu w klanach to is7 jest częściej wybierany. Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Większość wybiera od VIII tierów gdzie, faktycznie, IS-3 jest często brany. Ale KV-4 też nie gardzą. Z resztą - nie oszukujmy się - żaden poważny klan nie weźmie gracza z 2500 bitwami.

Opublikowano

Qr*a, jak zwykle polecacie te pieprzone ruskie, a ja Ci polecę żebyś pograł sobie każdą linią i wybierzesz która będzie dla ciebie odpowiednia. Pytanie się jaka linia na początek jest bezsensu bo i tak zlecą się wielbiciele ruskich i tak ci doradzą.

Opublikowano

Ja ci radzę pooglądać statystyki każdej linii i poczytać w necie. A od siebie : Ja zaczynałem od ZSRR i Niemców :) Idź w IS-4 i w E-100 :P

Pozdrawiam

ps.Możesz też iść w niemiecką arte ;)

signature@500625643@eu@34@1@110110001001001110110100110110110110100001@01111010000@pl@0.png

Aż tak słabo? :P

Opublikowano

Qr*a, jak zwykle polecacie te pieprzone ruskie, a ja Ci polecę żebyś pograł sobie każdą linią i wybierzesz która będzie dla ciebie odpowiednia. Pytanie się jaka linia na początek jest bezsensu bo i tak zlecą się wielbiciele ruskich i tak ci doradzą.

Nie wiem czy wiesz NOOBKU, ale ZSRR są najłatwiejsze do ogarnięcia i nowi graczę uczą się na nich grac.. :P

Daj nick w Wot to zobaczymy jak znasz się na wot :P

ps,. masz jakieś urazy z Rosją ??

@Edit:

aha.. myśl przyszłościowo !! Nie idź w IS-4, bo IS-7 bardziej przydaję się na CW- clan war (wojny klanów)

A na pewno w przyszłości wstąpisz do jakiegoś klanu.

Przy okazji dużo jest kompani na 8 klasie. Gdzie KW-4 widzę bardzo rzadko, mam wrażenie, że biorą ją w ostateczność.

Milej widzanie na kompani jest IS-3 (mobilny itp.) mowa o ZSSR

x

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz NOOBKU, ale ZSRR są najłatwiejsze do ogarnięcia i nowi graczę uczą się na nich grac.. :P

@Edit:

aha.. myśl przyszłościowo !! Nie idź w IS-4, bo IS-7 bardziej przydaję się na CW- clan war (wojny klanów)

A na pewno w przyszłości wstąpisz do jakiegoś klanu.

Przy okazji dużo jest kompani na 8 klasie. Gdzie KW-4 widzę bardzo rzadko, mam wrażenie, że biorą ją w ostateczność.

Milej widzanie na kompani jest IS-3 (mobilny itp.) mowa o ZSSR

Akurat on ma racje. Też nie wiem na jaką cholerę polecacie tylko ruskie, wcale najłatwiejsze nie są.

Imo powinieneś zacząć robić kilka linii naraz, ta która ci się najbardziej spodoba, tą zaczniesz grać.

76561198001815076.png
Opublikowano

Akurat on ma racje. Też nie wiem na jaką cholerę polecacie tylko ruskie, wcale najłatwiejsze nie są.

Imo powinieneś zacząć robić kilka linii naraz, ta która ci się najbardziej spodoba, tą zaczniesz grać.

Ja tak uważam, bo twórcami gry są Rosjanie i "podświadomie" "podkręcają/ulepszają/faworyzują" swoje czołgi.. rozumiesz.

-=-

I odebrałem wrażenie, że co niektórzy po prostu poszli w złą nację i teraz bronią swojego. Syndrom "moje jest lepsze"

I na siłę wciska, że to co on ma to jest najlepsze inne to shit.

-=-

Mówicie też, żeby pograł wszystkimi nacjami to sobie zobaczy, które są najlepsze DLA NIEGO. Ale zważcie ile czasu mu to zajmie ??

Bo chyba nie pogra 1 klasą i zdecyduje co lepsze. -_-

Żeby wyczuć nację trzeba dojść do +/- 5-7 klasy

Nie leńcie się tylko udzielcie mu pomocy. Takie odpowiedzi.= "wal się.. pograj se to se znajdziesz fajny dla ciebie czołg"

Trzeba mu powiedzieć co i jak.. ZROZUMIELIŚCIE ?? noobki :P

@Edit:

poprawione literówki..

x

Opublikowano

Ja tak uważam, bo twórcami gry są Rosjanie i "podświadomie" "podkręcają/ulepszają/faworyzują" swoje czołgi.. rozumiesz.

-=-

I odebrałem wrażenie, że co niektórzy po prostu poszli w złą nację i teraz bronią swojego. Syndrom "moje jest lepsze"

-=-

Mówicie też, żeby pograł wszystkimi nacjami to sobie zobaczy, które są najlepsze DLA NIEGO. Ale zważcie ile czasu mu to zajmie ??

Nie leńcie się tylko udzielcie mu pomocy. Takie odpowiedzi.= "wal się.. pograj se to se znajdziesz fajny dla ciebie czołg"

@Edit:

poprawione literówki..

1. ZSRR to nie Rosja.

2. Gra tworzona jest na Białorusi

3. KV-4 jest brany coraz częściej.

4. Mówiłem już, że z jednym X tierem i tak nie wezmą go do ŻADNEGO lepszego klanu.

5. Twoje argumenty nie mają większego sensu, popatrz na poprzednie posty a następnie na swoje. xD

Opublikowano

4. Mówiłem już, że z jednym X tierem i tak nie wezmą go do ŻADNEGO lepszego klanu.

Wezmą go do PANDY nawet z 8 tierem wystarczy, że ma eff powyżej 1600+ i będzie ogarniał dobrze T32 lub AMX'a 50 100, bo nie każdy klan gra CW, bo bardziej się opłaca ESL'a

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wezmą go do PANDY nawet z 8 tierem wystarczy, że ma eff powyżej 1600+ i będzie ogarniał dobrze T32 lub AMX'a 50 100, bo nie każdy klan gra CW, bo bardziej się opłaca ESL'a

Racja, bo jak się ląduje w afryce i dochodzi najdalej do 1/16 lądowania, to fakt, nie opłaca się. Po za tym ludzie mają większe ambicie niż wbicie 8 tieru. Jak się robi jakomś linie to się patrzy na końcowe tiery a nie na te między, bo t-28 to zajebisty czołg to ide do Is-4, albo T32 wymiata to robie T110E.

-=-

-=-

@Edit:

poprawione literówki..

A co jeśli mu odpowiada inny styl gry niż ruskimi tankami? Zniechęci się do gry i nie będzie grał w ogóle.

76561198001815076.png
Opublikowano

Wiesz co? Skoro jesteś nowym to polecę ci Drzewko Amerykańskie. Oczywiście najlepiej się z mojej perspektywy gra T1HT T32 Oraz M103. Aj wiem że M103 ma troszkę gorszy pancerz niż Poprzednik T32. Ale Polecam ci iść zrobić 1 linię HT:

T1 Cunningham>T2 Medium Tank>M2 Medium Tank> M3 Lee> T1 Heavy Tank>M6>T29>T32>M103>T110E5 Lub zrobić tą linię

T1 Cunningham>M2 Light Tank>M3 Stuart>M5 Stuart>M7 Medium Tank>T21>T71>T69>T54E1>T57 Heavy Tank.

Ogólnie jeżeli spodoba ci się amerykańska linia zrób jak uważasz.

Opublikowano

To że dla ciebie są one najłatwiejsze nie znaczy że dla niego też...

Takiego samego argumentu mogę użyć w stosunku do ciebie, może ty poszedłeś źle i teraz bronisz swojego ? :P

Opublikowano

Taa.. Tylko, że gdyby Multiemu coś nie wypadło, to prawdopodobnie w wakacje włóczyłbym się z nim po Koszalinie, bo jechał bodaj do ciotki a ja mam zaproszenie od koleżanki, które muszę wykorzystać, aj! Już teraz Ci mówię, że nie wezmą.

PS co do tego wyjazdu Multiego to mam screeny jako dowód w skrzynce;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...