Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienic cenyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam mały problem głupi strasznie ;/

robie serwer na plikach Ternzo i u niego jest cos takiego jak że cene jest trzy krotna wpisze 100k jest 300k a chciałbym zrobic żeby była jedno krotnie gdzie to zmienic wkurza mnie to 3 krotnie bo dziwne czasami ceny wyskakują jak ktos wie prosze o pomoc

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Ale chcesz ustawic cene 1 przedmiotu? czy np 200? jak 1 to normalnie wpisujesz cene w gold

a jak chcesz ustawic cene za 200 to dzielisz np 100k podzielic na 200 i wychodzi Ci wynik ktory musisz wpisac w gold

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Więc tak. Jeśli chcesz zmienić cenę przedmiotu wchodzisz do navi -> item_proto szukasz danego itemu wpisujesz w gold ile chcesz za '1 szt' . Czyli jak ustawiłeś 200 szt i ustawiłeś za 1 item 100k to będzie po 20kk te 200, a ten ' niby błąd ' jest spowodowany, że handlarz jest z innego królestwa tzn. Ty jestes w chunjo, a przywolujesz handlarza do shinso to wiadomo ze sie mnozy przez 3.

Technik aka Quester Helper.

Opublikowano

No juz tak jest zrobione.. jesli jestes w innym krolestwie ceny sa wieksze niz w swoim

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

This difference file has been created by IDA Pro

game_r2089M_32

0018BBEB: 1F 01

0018BBEC: 85 00

0018BBED: EB 00

0018BBEE: 51 00

0018BCE3: E8 B8

0018BCFF: E8 B8

Wgraj difa nie bedziesz miał podatku :)

//nieregulaminowa sygnatura

//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...