Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL. Jak zacząć grę od nowa bez niczego. Pomocy !

Vears

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm ja bym ci polecil grac na privach a czemu ? Bo zanim na pl cos ogarniesz eq i w ogole zajmnie ci to kupe czasu a na s26 na metka w m2 przypadaja 4 osoby wiec napewno nie podropisz w spokoju jedynie z pla to jakis stary serwer ktos ci jakies eq na start moze dac miecza czy zbrojke +6 spoty wolne bedziesz mial a cenami sie nie martw

Opublikowano

1. Na jakim serwerze i w którym królestwie najbardziej opłaca się grać? (z waszych doświadczeń) Solar s26 Jinno/Shinsso

2. Kim opłaca się grać aby szybko zarobić na jakieś eq i wbić ten 50+ Wojownik Body,Sura WP,Szaman Smok

3. Nie interesuję mnie łowienie ryb. I dobrze :> Nie jest zbyt opłacalne chociaż możesz dropnąć perełki.

4. Wbijając ten 65lv zajęło mi to niecałe 2lata (w tym gra od początku, pierwsza przygoda z metinem) Na wszystko zarobiłem przez handel (żadne łowienie ryb, metki itp) Miałem też inne postacie 40+ a więc ile by mi zajęło dorobienie się eq i wbicie 60lv+? Nie mowie o skillach bo to masakrycznie dlugo ;/ Ja pograłem 4dni na solarze i wbiłem Healerowi 54lv. z kolegą w PT od 40lv. poszliśmy na v1. By się dorobić najlepiej rób konta 30lv. i z nich masz dodania i zmianki i możesz dobre średnie wykręcić w jakimś itemku. Możesz też bonować takie rzeczy jak Ebo,eq nieb łez itd. lecz na pierwszy zarobek opłacalne będzie robienie 30lv,bicie metków.

Opublikowano

Masz zamiar zaczynać to zaczynaj na s26, nie wybieraj starych serverow bo "gospodarka" jest na nich zrujnowana przez dawniejsze chińskie boty i ceny są wysokie, do tego świecą pustkami też wynikającymi z zniszczonej gospodarki przez boty i czy je połączą, to itak ceny nie spadną, bo od s1 do s24 ceny są praktycznie te same, a połączenie zapewne będzie głównie dotyczyło tych serverow.

beztytuuacf.png

Opublikowano
1. Na jakim serwerze i w którym królestwie najbardziej opłaca się grać? (z waszych doświadczeń) Solar s26 Jinno/Shinsso

2. Kim opłaca się grać aby szybko zarobić na jakieś eq i wbić ten 50+ Wojownik Body,Sura WP,Szaman Smok

3. Nie interesuję mnie łowienie ryb. I dobrze :> Nie jest zbyt opłacalne chociaż możesz dropnąć perełki.

4. Wbijając ten 65lv zajęło mi to niecałe 2lata (w tym gra od początku, pierwsza przygoda z metinem) Na wszystko zarobiłem przez handel (żadne łowienie ryb, metki itp) Miałem też inne postacie 40+ a więc ile by mi zajęło dorobienie się eq i wbicie 60lv+? Nie mowie o skillach bo to masakrycznie dlugo ;/ Ja pograłem 4dni na solarze i wbiłem Healerowi 54lv. z kolegą w PT od 40lv. poszliśmy na v1. By się dorobić najlepiej rób konta 30lv. i z nich masz dodania i zmianki i możesz dobre średnie wykręcić w jakimś itemku. Możesz też bonować takie rzeczy jak Ebo,eq nieb łez itd. lecz na pierwszy zarobek opłacalne będzie robienie 30lv,bicie metków.

Nie grałem dłuższy czas na PL więc ile dodań i zmianek dostaje się za ten 30lv? :)

Dzięki za pomoc z waszej strony. Chyba zaczne na Solarze grać :) Znajde jakaś ekipe czy coś. Bo samemu nie lubie ;/

Na forach lub w grze posiadam nick:

Vears, Marx lub Soanath.

Jeżeli skądś mnie znasz. Napisz na forum lub w grze. :)

Opublikowano

@Vears

Dolaczam sie do ekipy ;]

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Witam. Otóż mam taki problem że naszła mnie znowu ochota na granie na PL. Grałem na s11 Jinno szamnka smok 65lv eq miałem dobre full eq+9 bony niezłe kasy i kamyków miałem dużo ;D ale nie o to chodzi jakie miałem eq. Zapomniałem passów i nie da rady przypomnieć :<.

Więc tak mam kilka pytań:

1. Na jakim serwerze i w którym królestwie najbardziej opłaca się grać? (z waszych doświadczeń)

2. Kim opłaca się grać aby szybko zarobić na jakieś eq i wbić ten 50+

3. Nie interesuję mnie łowienie ryb.

4. Wbijając ten 65lv zajęło mi to niecałe 2lata (w tym gra od początku, pierwsza przygoda z metinem) Na wszystko zarobiłem przez handel (żadne łowienie ryb, metki itp) Miałem też inne postacie 40+ a więc ile by mi zajęło dorobienie się eq i wbicie 60lv+? Nie mowie o skillach bo to masakrycznie dlugo ;/

1. na s26 mozna pograc i sie dorobic w miare dobego eq.

2.sura wp

3.na s26 rybki tanie wiec moim zdaniem nieoplaca sie ich lowic.aura w cenie 1.5kk roznie.

aaa zapomnialem w m2 nieoplaca sie bic bo duzo ludzi ciagle jest.Ladnie sie bije na pustyni i sohan

jezeli pomoglo prosze o like;)

Opublikowano

A ja śmiem twierdzić, że na starszych serwerach mimo cen jest świetna gra ;) Idzie szybko znaleść jakiś dobry item, a o drop nie jest źle, bo mała ilość osób dropi m2 ( porównanie do Solaru ;) ) np. taki Obsydian ^^'

Co do profesji to zależy tylko od Ciebie :) Kim lubisz grać ^^' Skoro grałeś szamanką to może znowu nią, albo nim zagraj ?

Co do zarobienia to masz kilka pozycji : drop KU z metinów m1, drop w m2, Imha

Tak samo jak przy postaci to w jakim czasie wbijesz taki poziom zależy od Twojego zaangażowania, jak i umiejętności ;)

Co do królestwa to polecam Jinno ( uwielbiam to królestwo :D ). To tyle z mojej strony.

Powodzenia życzę ;)

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzi bardzo mi pomogł, ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo nie moge uruchomić metina :( . http://www.mpcforum.pl/topic/835112-metin2-pl-problemy-z-uruchomieniem/ Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny :)

Na forach lub w grze posiadam nick:

Vears, Marx lub Soanath.

Jeżeli skądś mnie znasz. Napisz na forum lub w grze. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...