Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL. Jak zacząć grę od nowa bez niczego. Pomocy !

Vears

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam taki problem że naszła mnie znowu ochota na granie na PL. Grałem na s11 Jinno szamnka smok 65lv eq miałem dobre full eq+9 bony niezłe kasy i kamyków miałem dużo ;D ale nie o to chodzi jakie miałem eq. Zapomniałem passów i nie da rady przypomnieć :<.

Więc tak mam kilka pytań:

1. Na jakim serwerze i w którym królestwie najbardziej opłaca się grać? (z waszych doświadczeń)

2. Kim opłaca się grać aby szybko zarobić na jakieś eq i wbić ten 50+

3. Nie interesuję mnie łowienie ryb.

4. Wbijając ten 65lv zajęło mi to niecałe 2lata (w tym gra od początku, pierwsza przygoda z metinem) Na wszystko zarobiłem przez handel (żadne łowienie ryb, metki itp) Miałem też inne postacie 40+ a więc ile by mi zajęło dorobienie się eq i wbicie 60lv+? Nie mowie o skillach bo to masakrycznie dlugo ;/

Na forach lub w grze posiadam nick:

Vears, Marx lub Soanath.

Jeżeli skądś mnie znasz. Napisz na forum lub w grze. :)

Opublikowano

Z tego co wiem najbardziej opłaca się grać na S26.

Możesz zarabiać w m2 na metkach.

A co do expienia to zależy głównie od Twoich umiejętności.

Opublikowano

1.Jinno 4Ever ;]

2.Wojownik body / mental [Zalezy od ciebie]

Jak chcesz sie dorobic to zrob sobie dropka 35-30 lvl na metiny do M2 .

Ja bym ci polecil server onyks , moglbym ci pomoc itp...

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Expić umiem szamanem i bodym ale jakbym dropił na tych metkach to ile bym np zarobił po tygodniu?

Vears, Marx lub Soanath.

Nowicjusz
Opublikowano

Jak ja bym miał teraz zacząć gre na PL'u wybrałbym jakiś serwer na którym nikt nie gra, szybko wbiłbym +50 i czekał na połączenie serwerów co niedługo nastąpi, a dlaczego serwer na którym nikt nie gra? Ponieważ masz wolne spoty, a tak jak zaczniesz np. na solarze to na każdym CH, o każdej porze jest zajęte ;), a co do zarabiania to np. Jak będą blaski to kupujesz rękawiczkę z IS'a i jedziesz do normalnego/trudnego lochu, w kilka godzin zarobisz więcej niż byś siedział 2tyg. na metkach w M2, polecam grać SURA WP, pozdrawiam trochę się rozpisałem ^^

Jeżeli pomogłem wiesz co zrobić

;)

Opublikowano

Połączenie serwerów hmm.. Słyszałem coś o tym lecz dużo o tym nie wiem. Wiadomo które serwery zostaną połączone już tak na 100%? Tylko że blaski są bardzo rzadko na PL i ogólnie jakbym grał od zera ciężko by mi było zarobić w tydzień na tygre+9 i ewentualnie jakiegoś fms ;/

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

wbijaj 35 bodziakiem, drop w m2 :)

Ja w miesiąc zarobiłem na riba +9 44 sr 10 orki 5 omdlenie + czytałem aury i berka.

PS na weekendy z 20 godzin w m2 :)

Opublikowano

Ja na Pl gram 4 lata zrobilem sobie przerwe podajze rok i zaczlem znowu od nowa [bo oczywiscie hasla zapomnialem ;/] w miesiac zdobylem

36lvl , wilka 290h , fms , rib , smiertelke i reszte eq .

Tez znalazlem 2 zaufanych kolesi ktorzy mi pomagali z eq i itemy mi porzyczali a ja im oddawalem.

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Chyba zrobie bodego dropka na metki do m2 tak jak mi polecaliście. Ale który serwer najlepszy ? ;P Wiem że jinno. Myślę nad tym Onyksem ;p

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

s26 Ci polecam, najlepsza atmosfera i gra się ogólnie spoko.

Opublikowano

A na s26 jakie są ceny ? :) i jakie królestwo najlepsze? :)

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

Ceny nie wiem jakie są teraz, ale zapewne aura ok. 2kk (na s26 zawsze były niskie ceny ;)). Królestwo to zależy od gustu. Osobiście wybieram zawsze Jinno(niebieskie) ponieważ gra tam najwięcej ludzi i pasują mi m1/m2 :)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

na s26 są bardzo niskie ceny, z racji iż jest to najnowszy serwer.

Chociaż nie wiem czy będzie się na s26 grało przyjemnie, bo gra tam najwiecej ludzi.

Odrazu ci mówie - nie odpuszczaj. Chcesz coś osiągnąć to nie opierdzielaj się, najlepszym rozwiązaniem na drop to godziny 02:00 - 06:00.

Opublikowano

Ceny są na prawde niskie, ale to się niedługo zmieni bo servery będą łączone. Królestwo zawsze polecam Jino największa ilość sklepów i ludzi... :)

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Ceny są najmożliwiej adekwatne do przedmiotów i są stosunkowo niskie.

Opublikowano

Już sam nie wiem . W godzinach nocnych nie bede grał bo śpie xD a nawet mi sie nie chce w nocy grać ;3. Myśle nad s25 lub s26 ale jak tak wszystko zasyfione przez ludzi to nie wiem xD

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

1. Monastyr, lecz sam gram na Agronasie.

2. Wojownik Body, mental jest nudny, później odechce ci się nim grać

3. 35-41 lvl boj/wierzchowiec i na metiny pod świątynie hwang ;)

4. Zależy znam osoby co wbijają taki lvl rok, a znam co po dwóch dniach mają 68 ^^

76420966770019797420.png

Opublikowano

Witam. Otóż mam taki problem że naszła mnie znowu ochota na granie na PL. Grałem na s11 Jinno szamnka smok 65lv eq miałem dobre full eq+9 bony niezłe kasy i kamyków miałem dużo ;D ale nie o to chodzi jakie miałem eq. Zapomniałem passów i nie da rady przypomnieć :<.

Więc tak mam kilka pytań:

1. Na jakim serwerze i w którym królestwie najbardziej opłaca się grać? (z waszych doświadczeń)

2. Kim opłaca się grać aby szybko zarobić na jakieś eq i wbić ten 50+

3. Nie interesuję mnie łowienie ryb.

4. Wbijając ten 65lv zajęło mi to niecałe 2lata (w tym gra od początku, pierwsza przygoda z metinem) Na wszystko zarobiłem przez handel (żadne łowienie ryb, metki itp) Miałem też inne postacie 40+ a więc ile by mi zajęło dorobienie się eq i wbicie 60lv+? Nie mowie o skillach bo to masakrycznie dlugo ;/

1Solar

2.Woj Body

3.Metki

4.65 lvl 2 lata? to nieźle bo ja bez Is od zera 75 wbiłem w półtora miesiąca z eq 3x 5b ogarniętych stala +6 truta +7 ;D

No niewiem wszystko zalezy od ciebie w ile to wbijesz

Opublikowano
1Solar

2.Woj Body

3.Metki

4.65 lvl 2 lata? to nieźle bo ja bez Is od zera 75 wbiłem w półtora miesiąca z eq 3x 5b ogarniętych stala +6 truta +7 ;D

No niewiem wszystko zalezy od ciebie w ile to wbijesz

tak 2 lata z przerwami czyli gdzieś rok. W tym to była to moja 1 gra z metinem nie wiedziałem o co chodzi na początku :). Teraz to napewno szybciej. Półtora miesiąca ? To ty jakiś no-life kurde bo tak szybko to niemożliwe ;3

Vears, Marx lub Soanath.

Opublikowano

Ja ci polecam monastyr b.dużo osób łatwo o eq ( dzięki temu że to stary serwer ;p ) .

Jak do dropu to polecam bodego 35 na metki a główną bym robił ninję na poli możesz od 35 do v2 iść i 50 mieć w jakieś 3h expa .

Opublikowano

Z jednej strony ceny na innych serwerach są bardzo wysokie, ale popatrz np. gdy Ty coś dropniesz, też możesz drogo sprzedać

Opublikowano

Zaczynać od nowa bez wsparcia finansowego na Monastyrze, gdzie niedługo odbędzie się łączenie serwerów? Mądre. Ja polecam serwer 25, bo są tam jeszcze umiarkowane ceny i można powiedzmy w jakimś stopniu walczyć o silną pozycję w grze. Zacznij Bodziakiem, na początku łów ryby, a potem przejdź na Metiny Zazdrości w M2 - posiedź tam dłużej, a na pewno zarobisz na dłuższą metę.

Opublikowano

1. Solar - Dobry zarobek i łatwo o eq

2. Jak pod expa to Wojownik Mental lub Sura WP.

4. Spróbuj chodzić na metiny i dropić KD/KU z tego też dobry zarobek i starczy na EQ/Skille lub zrób dropa 35 z bojowcem i na metiny tak samo ;-)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...