Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] Gry rankingowe

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chciałbym dowiedzieć się jak ma wyglądać gra według was na liniach:

Bot - supp

Bot - adc

mid

jungle

Kupować wardy ? / Gdzie stawiać / roaming itd. Nie tylko te rzeczy, które napisałem. Jakie postacie oprócz top 6 bans czasami blokujecie?

Widziałem typa co mówił, że tf to must ban. Potem taka osoba banuje sorakę ( bo ma op heala ) urgota ( bo to anti-carry ) oraz tf'a ( dat roaming )

graphic.png

Opublikowano

top - offtank

mid - ap carry/ad melee (w dzisiejszej mecie górują assasyni - zed, talon, diana itp. choć nie w każdym przypadku, ale ogólnie bruiserzy)

jungle - mobilne postacie z CC (maokai, lee sin itp.), nowa jungla z s3 miala przywrócić stare postaci do jungli, a chuj to dało, dalej idziemy tymi samymi postaciami i jungle robimy na lajcie + mamy więcej golda z niej :P

Wardy ?

Koniecznie, jeśli stać cię to kup jednego albo nawet dwa ! Lepiej wydać 75g i przeżyć niż oddać 300 przeciwnikowi

Najczęściej banuje postaci, które robią TF i które mogą bardzo nam dokuczyć w czasie rozgrywki - mumu, nunu, shen, malph, sona, blitz, khazix, zyra

Opublikowano

bot - fiora albo karma inaczej robie dodge'a

bot - urgot, trynda lub ezreal

mid - tutaj ap carry koniecznie, a nie jakies trolle typu kha'zix i zed... najlepiej jak pickuja morgane lub kassadin wtedy wygrywamy szybko :D

top - volibear, trynda, shen lub malphite

jungle

z takim ustawieniem zawsze wygrywam rankedy, a co do wardów to zawsze fiora lub karma kupuje a jak nie to reportuje takich noobow

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Po ostatniej grze Azubu Khazixem zauważyłem, że częściej banują go. Nie rozumiem...

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

top - tank

mid - ap

jungle - offtank (lepiej sobie radzi w jungli niz tank ktory moze sobie spokojnie na topie farmic )

Opublikowano

Po ostatniej grze Azubu Khazixem zauważyłem, że częściej banują go. Nie rozumiem...

Kha jest bardzo mocny, jest grywalny = nerf.

Bot = adc + support

Top = APC, offtank

Jungle = Assassin, offtank

Mid = assassin, ap melle

w83od2.jpg

Opublikowano

Inni już wypisali z tymi botami, topiami, itp :P

wardsf.jpg

Te pomarańczowe nie są konieczne, na midzie te dwa wardy w sumie są zależne od "midera" :P

Ja tak stawiam wardy jako support - te żółte. Nie wiem, czy dobrze, ale mi pasuje.

Opublikowano

Coś troszkę nie na temat, ale co mi tam ... Mianowicie czy wy też zauważyliście, że bardzo łatwo teraz na rankedach spaść do Elo Hell >.< ? ja mam rozegrane trzy rankedy i sprawdzam w kółko tych z którymi grałem i okazuje się, że są już zazwyczaj po tygodniu na elo hell dlaczego tak się dzieje ? Za dużo tych trolli czy znowu system elo nawal !?

Opublikowano

Ile macie elo? ;)

1000+ elo.

Co do tematu. To kupować wardy, stawiać tam gdzie jest przejście junglera. Wardować smoka, barona. Całą wodę najlepiej, wtedy widzisz gdzie kto jest.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Niektórzy widzę że wypisują jak się gra na normalnych grach, a autor się pyta o rankingowe.

np:

@

mid - tutaj ap carry koniecznie, a nie jakies trolle typu kha'zix i zed... najlepiej jak pickuja morgane lub kassadin wtedy wygrywamy szybko :D

jungle

co do bot lane fiora? karma ok ale po reworku dopiero (zobaczymy)każdy inny support też dobry

2bot:urgot ez ok inne adc także ale trynda?

mid: teraz ad melee są modne i łatwo się nimi nafeedować np talon khazix czy pantheon

top:znowu trynda? voli ok zależy na kogo.shen i malhpite bardzo często są banowani. Najlepiej to jakiś off tank jak irelia jax riven czy chociaż olaf.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1600 elo,

bot - support + adc - ez + sona / nunu + kog / blitz + cait / vayne + coś

mid - najlepiej kontrować przeciwnego mid laner'a - głównie ap casterzy / assasyni typu talon

top - offtank - irelia/riven/olaf - do tego mozna yoricka/cho'gatha i innych sytuacyjnie

jungler - najlepiej z ogarniętym cc i w miare tankowaty - np. malphite,shen,mumu,

Opublikowano

jungle

z takim ustawieniem zawsze wygrywam rankedy, a co do wardów to zawsze fiora lub karma kupuje a jak nie to reportuje takich noobow

Pozdro z fiorą na bocie.Trafi ci się taki ali ty do niego doskok, on stuna i wypycha pod adc i masz zgona. Trynda na bota, to też jest warte uwagi (sarkazm), Kha i zed na midzie to nie trol tylko kontra na op apc, to samo jest z talonem, ad ale idzie się na mida. Myślisz że jak banują morgane i kasse to sami za cb wygrają? Co do topa z voli to też nie najlepsze rozwiązanie.Napisze picki:

TOP: riven, jax, irelia, garen, olaf

ADC (bot): miss fortune, ezreal, praktycznie tyle

SUPPORT (bot): Alistar, sona (tylko ogarnięta)

MID: brand, kata, malhazar, fiddle, ryze, anivia(b. ogarnięta),

JUGLER: Lee (mimo pozorow trzeba w huj skilla), skarner, voli, cho, udyr,

Opublikowano

Ad Carry : Draaaaven lub Tficz bo to niezła kosa jest.

Support : Draaaven.

Jungle : Draven lub Tficz bo to niezła kosa.

Top : Draven

Mid : Draven

W końcu to jego liga.

/W nagrodę 5% ;)

/Pandragors

Opublikowano

Inni już wypisali z tymi botami, topiami, itp :P

wardsf.jpg

Te pomarańczowe nie są konieczne, na midzie te dwa wardy w sumie są zależne od "midera" :P

Ja tak stawiam wardy jako support - te żółte. Nie wiem, czy dobrze, ale mi pasuje.

o wardy nic dodac nic ując ;p ja zawsze gram topa/adc czasami mida :D jak adc to tylko Tristana. Top Irelia, ale dawno ranków nie grałem także dojdzie do tego jeszcze Olaf i Jax jak sobie przypomne jak się nim gra, mid master (ale po tym nerfie za chuja nie bd nim już rankedów grał :D) ew.akali ale w poprzednim sezonie tylko nią grałem ; d to tyle cyao :D
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Pozdro z fiorą na bocie.Trafi ci się taki ali ty do niego doskok, on stuna i wypycha pod adc i masz zgona. Trynda na bota, to też jest warte uwagi (sarkazm), Kha i zed na midzie to nie trol tylko kontra na op apc, to samo jest z talonem, ad ale idzie się na mida. Myślisz że jak banują morgane i kasse to sami za cb wygrają? Co do topa z voli to też nie najlepsze rozwiązanie.Napisze picki:

fiora robi rozpierdol na bocie może zabić 1v2 po 6 i dopiero jak jungler wpadnie to moze ja zabic ale ona ma czas nawet zeby zabic chociaz supporta albo adc ^^, trynda na botcie z fiorą przeważnie wszystkie matchupy rozpierdalają i jeszcze nigdy chyba nie przegralem z fiora i trynda na botcie zadnego rankeda, kha zix i zed to noob picki na mida jak chce sie latwo wygrac gre, a morgana i kassadin i tak ich kontrują... voli nadal jest op robisz mu z 2-3 warmogi potem ga thornmail i swiftnessy +15 do ms albo jeszcze jednego warmoga zamiast butów i bijesz w chuj dps'a i jesteś tankiem ;)

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

fiora robi rozpierdol na bocie może zabić 1v2 po 6 i dopiero jak jungler wpadnie to moze ja zabic ale ona ma czas nawet zeby zabic chociaz supporta albo adc ^^, trynda na botcie z fiorą przeważnie wszystkie matchupy rozpierdalają i jeszcze nigdy chyba nie przegralem z fiora i trynda na botcie zadnego rankeda, kha zix i zed to noob picki na mida jak chce sie latwo wygrac gre, a morgana i kassadin i tak ich kontrują... voli nadal jest op robisz mu z 2-3 warmogi potem ga thornmail i swiftnessy +15 do ms albo jeszcze jednego warmoga zamiast butów i bijesz w chuj dps'a i jesteś tankiem ;)

100% racji, to jest nowa meta tworzona przez Darkkaja, on ma 2,6k elo więc wy nie macie tutaj prawa głosu, ja już idę rozprowadzać tą nową metę w grze :)

Opublikowano

100% racji, to jest nowa meta tworzona przez Darkkaja, on ma 2,6k elo więc wy nie macie tutaj prawa głosu, ja już idę rozprowadzać tą nową metę w grze :)

I cóż z tego ze ktos kupi 6 warmongow gdy nie bedzie mial armora i mr ...
Opublikowano

gralem gry rankingowe: duet z graczem darkkaj i powiem ze jest on swietnym taktykiem, trynda i fiora na bocie nie do skontrowania, we dwoje maja doladowanko i podjazd czasami moze wyjsc troll klutnia o ksy :D, polecam bo trynda ma riba +9 pod sr a fiora ma fmsa pod umki niezla kosa wtedy trzeba jej jeszcze kd penetracji wsadzic z last whispera to 15% ten zielony kamyk w niebieskim luku ewentualnie mozna ekspic w v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...