Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paczka polowań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wrzucam Wam paczkę polowań co 5lv od 1lv do 90

Dl:

W załączniku

Skan:

https://www.virustotal.com/file/b67c452d0b6d8ce51a6440819e0dc65226805a64fa1a1be12556964cf71065ce/analysis/1358782362/

polowania.rar

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że bardzo mi się podoba wkład włożony w questy. Zauważyłem, że zazwyczaj różnią się tylko nagrodą, którą się otrzymuje.

Teraz to, do czego się doczepię:

• skoro większość questów ma podobną strukturę (różnica to w/w argument), to myślę że zrobienie tabeli z zapisaniem nagród oraz potworów, poziomu będzie korzystniejsze - o tym za chwilę dokończę,
  • funkcje użyte w queście:
  • say_orange
    [*]say_green
    [*]say_red

-- chyba ich tutaj brakuje więc będą kłótnie że nie działa

• brakuje mi tutaj funkcji pc.delqf(x)

umarł

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że bardzo mi się podoba wkład włożony w questy. Zauważyłem, że zazwyczaj różnią się tylko nagrodą, którą się otrzymuje.

Było zabawy :D

• skoro większość questów ma podobną strukturę (różnica to w/w argument), to myślę że zrobienie tabeli z zapisaniem nagród oraz potworów, poziomu będzie korzystniejsze - o tym za chwilę dokończę,

Pisałem to, gdy nie miałem pojęcia o tablicach :)

• funkcje użyte w queście:
  • say_orange
    [*]say_green
    [*]say_red

-- chyba ich tutaj brakuje więc będą kłótnie że nie działa

Chyba mamy dosyć inteligentną społeczność na mpc :)

• brakuje mi tutaj funkcji pc.delqf(x)

Racja, lekki syf w mysql będzie :P

Opublikowano

Racja, lekki syf w mysql będzie :P

To jaki jest sens udostępniać te questy? Żeby ktoś miał szanse sobie serwer zaśmiecić, czy dla lajków? ;/

1377019234-U697852.png

Opublikowano

To jaki jest sens udostępniać te questy? Żeby ktoś miał szanse sobie serwer zaśmiecić, czy dla lajków? ;/

Przynajmniej on coś dodaje. A nie tylko prosi o questy - jak co poniektórzy. Więc jeśli nie siedzisz w temacie, to się nie wypowiadaj.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

On się stara - nie to co ty. Dostaniesz coś i jeszcze płaczesz? Gdybym nie napisał o tej funkcji to byś tutaj nawet takiego posta nie walnął. Jeżeli chcesz tak bardzo "odśmiecić" swój serwer to dodaj tą funkcję do każdego z questów i po kłopocie.

umarł

Opublikowano

Nigdy nie usuwałem qf'ów i jakoś mi to nie przeszkadzało i nie śmieciło znacząco bazy. I powiedz mi gdzie ja tu o lajkach wspomniałem ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przez przypadek znalazłem błąd w queście:
polowanie_lv75

say("W nagrodę otrzymujesz 10 Kamieni Duchowych. )

Powinno być tak:

say("W nagrodę otrzymujesz 10 Kamieni Duchowych.")

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

W questach sa bledy niestety autor w wielu z nich nie ma o tym pojecie musialem duzo poprawic

Ale skorzystałeś, więc skończ pierdolic :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...